In 10 jaar financieel onafhankelijk… Hoe doet ze dat?

In 10 jaar FO

Een van mijn favoriete Nederlandse blogs over persoonlijke financiën is de blog In 10 jaar FO (Financieel Onafhankelijk), van Janine. Het was zo’n beetje de eerste blog die ik ontdekte toen ik me in dit onderwerp ging verdiepen. En nog altijd bezoek ik haar blog vaak. Het onderwerp “in 10 jaar FO” komt stiekem weinig aan bod, maar afgezien daarvan is het blog boordevol informatie, tips en lekker leesvoer.

Wekelijkse rubrieken

Een van de dingen die ik zo leuk vind aan deze blog is dat er meerdere wekelijkse rubrieken zijn. Vorig jaar was dat WoonWoensdag. Elke woensdag verscheen er een interview met iemand over zijn of haar woonlasten. Deze  gevarieerde interviews zijn natuurlijk nog altijd allemaal terug te lezen. (En ik zie nu dat er ook een paar in 2017 verschenen zijn).

Dit jaar is het MoneyMonday. Daarin vertelt een lezer over zijn of haar persoonlijke financiën. Het zijn interessante kijkjes in het financiële leven van uiteenlopende mensen. Soms zijn het mensen met een groot inkomen en soms juist helemaal niet. Ik vind het heel leuk om de verschillen te zien, ook met name als het gaat om het uitgavenpatroon.

Aan beide rubrieken kun je meedoen, als je dat leuk vindt. Als je Janine een mailtje stuurt op info@in10jaarfo.nl krijg je de vragenlijst toegestuurd.

Fijn leesvoer

En nog een nieuwe rubriek, die net vorige week gestart is, genaamd Fijn leesvoer. Hierin interviewt Janine een andere blogger over zijn of haar blog. Het eerste interview was met Liza de Boer, een budgetcoach. Haar blog kende ik nog niet, dus dat was een mooie start! Ik kijk uit naar de volgende afleveringen (en ja, ik doe ook een keer mee, 30 augustus vertel ik mijn verhaal!).

Nieuwsberichten en kijktips

Wat ik ook heel leuk aan deze blog vind, is dat ik hierdoor een beetje op de hoogte blijf van de financiële ontwikkelingen, en dan met name op hypotheekgebied. Ok, nu moet ik dus toegeven dat ik dat niet via het nieuws zelf volg. Sorry. 🙂 Ik denk altijd dat ik veel bijhoud, maar in de praktijk merk ik toch vaak dat ik veel berichtgeving eerder uit de mond (ok, pen) van Janine hoor, dan vanaf de echte nieuwssites. (Of via de blog Hypotheekweg, maar dat is natuurlijk hetzelfde idee).

Janine schrijft vaak eerst even kort objectief op wat er veranderd is, dan geeft ze haar mening, en vervolgens vraagt ze die van haar lezers. En die geven in grote getale antwoord, erg interessant altijd.

Ook wijst ze ons vaak op leuke programma’s op tv en Netflix rondom het thema financiën in de categorie Kijktip.

Leuke bespaartips en onderzoekjes

Tussen de interviews en kijktips door schrijft Janine verder vooral veel leuke artikelen over onderzoekjes die ze gedaan heeft en geeft ze handige bespaartips. Zo zocht ze uit hoe je zo goedkoop mogelijk kunt koken (op gas met de deksel op de pan) en hoe je groente kunt hergebruiken.

Handige kortingsacties

Ook vind je op deze blog regelmatig leuke kortingsacties. De actie van Tinq bijvoorbeeld, waarbij je op Max-Verstappen-race-dagen met grote korting tankt, kwam ik hier als eerste tegen. Ook publiceert ze vaak andere leuke kortingsacties en geld-terug-acties. Handig, handig!

Persoonlijke berichtjes

En tussen al deze financiële tips door, kom je tot slot regelmatig nog wat te weten over de blogger zelf. Tenminste… zelf is ze anoniem. Maar af en toe schrijft ze over haar hypotheek en de aflossingen. En helemaal leuk: af en toe zien we een blije baby voorbij komen. Eigenlijk heeft deze blog het dus allemaal.  🙂

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: