Een plan voor 2018 – dag 3

dag 3

Op Meer geld minder stress kun je deze hele week mee doen met een plan-vijfdaagse! Elke dag een nieuwe opdracht. En vrijdag ben je helemaal klaar voor dit mooie jaar. Je kunt de opdrachten gewoon zelf uitvoeren. En… je kunt meedoen met je persoonlijke Meer geld, minder stress – jaarplan. Dan ontvang je niet alleen alle opdrachten met extra toelichting en voorbeelden in je mail, maar krijg je er ook alle benodigde materialen bij. Handig!

Klik hier om je direct op te geven!

Maandag zijn we gestart met het maken van een mooie doelenlijst. En gisteren hebben we alle hobbels bij het behalen van je doelen eens bestudeerd. Vandaag gaan we echt aan de slag met je doelen in acties om te zetten.

Opdracht 3: Je persoonlijke actieplan 

Om gemotiveerd te blijven om je doel te halen, kun je een hele lijst maken met wat je moet doen. En hoe je iets moet doen. Maar je behaalt je doelen pas echt als je heel goed weet waarom je iets wil doen. Daar gaan we vandaag mee aan de slag.

Stap 1: “start with the why”

Ooit las ik het boek Start with Why van Simon Sinek. Dat boek vertelt met veel aansprekende voorbeelden waarom mensen luisteren naar sommige mensen. En waarom juist niet naar anderen. Dat heeft altijd te maken met het “waarom” in hun verhaal. Veel marketeers maken daar handig gebruik van. Ze vertellen je niet wat hun product doet en hoe het werkt, maar waarom jij er blij van wordt (Apple is daar vooral meester in).

En wat voor marketeers werkt… Dat werkt ook voor jou en mij.

Als je een doel wil bereiken, is het daarom heel belangrijk dat je goed voor jezelf onder woorden brengt waarom je dit zo graag wil. Dat is de eerste stap naar het succes bij je goede voornemens.

Meer weten hierover? En voorbeelden en handige invulbladen ontvangen? Doe mee met Je persoonlijke Meer geld, minder stress-jaarplan

Stap 2: De eerstvolgende stap

Nu zou je per doel een hele actielijst kunnen maken. Dat is vooral heel veel werk, en… je gaat het waarschijnlijk toch niet doen. In het leven gebeurt er namelijk teveel om je aan al je lijstjes te kunnen houden. Zeker als je er net als ik zo’n 15 hebt… Daarom doen we een verkorte versie.

Schrijf voor je top 3 per categorie op wat de volgende stap is om dichter bij je doel te komen. Alleen die ene volgende stap komt op je actielijst. Zodra je die stap gezet hebt, formuleer je pas de volgende.

Dat werkt een stuk efficiënter, en dus ook motiverender.

 

Morgen verder!

Wat zijn jouw belangrijkste acties? Deel ze hieronder!

Morgen gaan we aan de slag met je financiën. Leuk! 🙂

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.