Alle vaste lasten naar beneden! Doe je mee?

alle vaste lasten naar beneden

Maart wordt de maand van de vaste lasten! Die gaan naar beneden. Van mij. En van jou, als je mee doet. 🙂 Door te besparen op je vaste lasten, kun je elke maand grote stappen maken. En daar houden we van.

Het jaarplan in volle gang

De eerste 5 dagen van 2018 draaide het op Meer geld, minder stress om het maken van een jaarplan. Er deden veel mensen mee! Op dag 1 brachten we de doelen in kaart. Op dag 2 dachten we na over drempels en hobbels die we tegen zouden komen bij het nastreven van die doelen. Daarna, op dag 3 maakten we een concreet actieplan, op basis van de eerstvolgende stap. En op dag 4 berekenden we alle geldzaken: we maakten een begroting voor het hele jaar. Op dag 5 tot slot zorgden we ervoor dat we ons ook daadwerkelijk aan al die mooie plannen gingen houden.

Elke maand maken we de balans op. En vandaag dus voor de tweede keer.

Denk je nu: hè wat jammer dat ik dat gemist heb! Je kunt je jaarplan ook gewoon in maart starten. Dan laat je jouw jaar van maart tot maart lopen. Kan best! Lees hier meer over het jaarplan en ga er actief mee aan de slag. (Met motiverende mails en gratis handige invulplannen!)

Eerst terugkijken

Een plan werkt pas echt goed als je regelmatig evalueert en bijstelt. Zo had ik bedacht dat februari de maand werd om weer eens goed op de uitgaven te letten. Dat deden we ook, maar… op mijn blog merkte je daar weinig van. Zoveel te doen en zo weinig tijd om erover te schrijven…

Achter de schermen werkte ik namelijk heel hard aan een nieuwe cursus… Daarover hieronder meer!

En dan vooruit…

Mijn voornemen voor maart is ook om mijn thuisbespaaracties wat meer overeen te laten komen met mijn blogberichten. Dan leren we er allemaal meer van. Dus heb ik nu een blogplan dat is gestroomlijnd met mijn thuisbespaaractieplan. 🙂 Veel beter.

 

De focus van maart: de vaste lasten naar beneden

De focus van deze maand ligt dus op het aanpakken van mijn vaste lasten. Zo is het voor ons weer tijd om over te stappen van energieaanbieder. Daar ga ik deze week mee aan de slag. En… daarover verschijnt dus ook een mooie blog komende week. Ik pak het dit jaar uitgebreider aan dan voorheen, omdat ik eens uit wil zoeken of ik nu echt de beste prijs krijg via www.gaslicht.com. Leuk, leuk, leuk! 🙂

Veel van onze woonlasten zijn aan een grondige revisie toe. Er kunnen er nog veel meer naar beneden. Dat is echt iets dat ik eens per jaar even bekijk. Meestal gaat er dan flink wat af. Internet bijvoorbeeld, dat staat weer op de lijst. Ik weet niet of mijn mobiele telefoonabonnement ook al aan een update toe is, maar dat zoek ik ook even uit. En zo zijn er nog wel een paar mooie vaste lasten waar ik mijn tanden in ga zetten.

Ook besparen op je vaste lasten? Doe met me mee!

Word je hier net zo blij van als ik? En wil je ook mee doen en flink besparen op je vaste lasten? Schrijf je dan voor de wachtlijst van mijn nieuwe cursus Besparen op je woonlasten. Dan gaan we stap voor stap langs alle onderdelen waar je geld mee kunt besparen. Of je nu in een huurhuis woont of in een koophuis, deze cursus helpt je alles door te nemen.

Ja, ik schrijf me in!

Als je je nu inschrijft op de wachtlijst, krijg je extra informatie én een uitnodiging voor de cursus zodra deze beschikbaar is. En... je krijgt dan ook wekelijks leuke bespaartips toegemaild. Bovendien ontvang je een paar leuke cadeautjes!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.