Wil je ook meer geld verdienen? Lees deze boeken!

zakcentje

Mijn blog gaat vooral over slim met je geld omgaan. Minder stress door meer geld is het idee. Meestal schrijf ik daarom over besparen en het creëren van overzicht en zo. Maar… meer geld verdienen, dat willen we natuurlijk ook allemaal graag. Daar zijn heel veel boeken over geschreven. Ik heb de beste voor je uitgezocht.

Tip 1: Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Het boek Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt van Dale Carnegie is al heel oud. De eerste uitgave is al uit 1936. Sindsdien is het al een bestseller. Ondanks dat het zo oud is, is het nog steeds een heel actueel boek. Knap is dat!

Het klinkt een beetje fout…

De titel klinkt een beetje fout vind ik, maar de inhoud is verre van fout. Het punt is, veel mensen willen eigenlijk wel weten hoe je vrienden maakt. En ook hoe je mensen beïnvloedt. Maar om het nou zo te noemen… Daar houden we niet van. Dat is net zoiets als zeggen dat je geld wil verdienen. Bah! 🙂

Als je je daarover heen zet, en het boek daadwerkelijk leest, snap je direct waarom dit boek mijn nummer 1-aanrader is. Sterker nog… Dit boek zou echt verplichte stof op elke middelbare school moeten zijn, als je het mij vraagt. Dat zou het leven zoveel gezelliger maken!

Omgaan met andere mensen

Er zijn drie basisprincipes voor het omgaan met andere mensen, aldus Dale Carnegie:

  • bekritiseer niet, veroordeel niet en klaag niet
  • laat je waardering blijken, eerlijk en oprecht
  • Wek bij de ander een verlangen om in actie te komen.

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, doen mensen meestal het tegenovergestelde. Hij legt daarom uit hoe je kunt zorgen dat je wel geliefd wordt door de principes goed toe te passen en hoe je daardoor meer succes krijgt. Dat werkt zowel in je privéleven als op je werk (of je nu in loondienst werkt, of je eigen zaak hebt). Must read dus!

Tip 2: Geld verdienen met jezelf

Het boek Geld verdienen met jezelf van Tony de Bree is eveneens een heel inspirerend boek. Het leest lekker, en staat vol met praktische tips. Het boek wordt aangeprezen als een boek voor startende ondernemers, maar ik denk dat het juist heel relevant is voor mensen die zichzelf (nog?) niet als ondernemer zien.

Het boek motiveert je om te kijken waar je goed in bent en wat je leuk vindt, en daar verder mee te gaan. . Als ik iets geleerd heb als startende ondernemer is dit het wel: het is inderdaad veel makkelijker om succes te hebben met iets dat je heel leuk vindt om te doen dan met iets waarvan je denkt dat je het zou moeten doen… (Maar daarover nog wel een keer meer).

Optimistisch?

Hoewel het verhaal van Tony de Bree wel wat heel optimistisch is (niet alle ZZP’ers zijn even succesvol per slot van rekening), vind ik het boek toch echt een aanrader. Juist omdat het je laat zien welke kansen er allemaal zijn in de wereld. Niet afwachten wat je overkomt, maar zelf aan het roer gaan staan. Dat is het idee van dit boek. En daar houd ik van!

Tip 3: Alles van Brian Tracy

Ok, dit is geen boek, maar wel een geweldige tip. 🙂 Brian Tracy is de koning van motiverende verkoopboeken. Die zijn handig als je een eigen zaak hebt, maar… hij geeft ook hele goede tips voor mensen die in loondienst werken. Voor elk wat wils dus.

Eigenlijk schrijft hij in al zijn boeken ongeveer hetzelfde, maar dan net weer in iets andere woorden. Bottomline: maak een plan en werk hard. 🙂 Zo, dat scheelt je een stapel leeswerk. Ok, niet echt, want ik heb al stapels van hem gelezen en het blijft boeien.

Werk je in loondienst?

Lees dan Get paid more and promoted faster. Kort samengevat: maak een plan en werk hard. 🙂

Denk je eraan om voor jezelf te beginnen?

Lees dan Now build a great business. Kort samengevat: maak een plan en werk hard. 🙂 Het blijft leuk hè.

Heb je al je eigen bedrijf?

Lees dan The psychology of selling. Kort samengevat… zie boven. 🙂

Wil je gewoon heel veel geld verdienen?

Lees dan Getting rich your own way. Kort samengevat… Ja… zeg het maar. 🙂 Maar het goede nieuws is, dit boek zorgt er eigenlijk juist voor dat je niet zo lang hard hoeft te werken. Handig. Op de achterkant staat: “Save yourself ten years of hard work. Read Brian’s powerful book and let him show you the shortcut to success. He’ll show you the fastest way for you to get rich. -Robert Allen bestselling author.” 

Ik heb het nog niet helemaal uitgetest, maar zijn ideeën zijn wel goed. En het heeft zeker gewerkt voor hem.

Tip 4: Maak ze gek!

Maak ze gek! is echt een fantastisch boek. Ik heb de luisterversie ervan, en ik heb hem al drie keer geluisterd. Wat de schrijver Aartjan van Erkel heel goed kan is schrijven (en voorlezen ook trouwens!) zodat je je aangesproken voelt. Hij is gespecialiseerd in schrijven voor het web, en dat staat hem in zijn boek niet in de weg. Knap vind ik dat.

Leuk feitje is dat hij het boek (digitaal) gratis weg heeft gegeven op zijn site, terwijl het ook als e-book verkocht werd op hetzelfde moment. En ondanks dat is het een van de best verkochte managementboeken van 2016. Als je dat voor elkaar krijgt, weet je wat je doet.

Ik heb al heel veel tips van hem overgenomen. Tot nu toe gaat het goed. 🙂 Als je ooit veel geld wil verdienen, en wil weten hoe je iets moet verkopen, lees dit boek. Punt.

Tip 5: Zakcentje – 75 manieren om origineel geld te verdienen

Tot slot het boek Zakcentje, met de ondertitel 75 manieren om origineel geld te verdienen. Voor iedereen die niet per se een heel bedrijf wil beginnen, maar wel wat extra wil verdienen. In dit boek vind je een uiteenlopende verzameling van ideeën om wat geld bij te verdienen.

In de woorden van de schrijfster:

“Als je niet meer weet waar je de boodschappen van kunt betalen kun je bij de pakken neer gaan zitten óf je kunt een manier bedenken om je inkomen aan te vullen. Nadat ik lang in deze situatie heb gezeten, ben ik begonnen met het opschrijven van manieren om aan geld te komen.”

Veel leesplezier!

Er zijn vaak veel meer bijzondere manieren om geld te verdienen dan je zo 1, 2, 3 kunt bedenken. In de hierboven genoemde boeken kun je daar in ieder geval van alles over lezen. En vind je dat teveel gedoe? Blijf dan vooral mijn blog volgen. 🙂 Alle tips en ideeën die ik uit deze (en vele andere boeken over dit onderwerp) haal, komen hier vanzelf voorbij. Beloofd!

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: