ZZP’er Zaterdag met Saskia Adema van Sassefras Meisjesspeelgoed

Sassefras meisjesspeelgoed

Saskia Sassefras MeisjesspeelgoedVandaag lees je hier het volgende interview met een ZZP’er. Dit zijn interviews met uiteenlopende mensen die één ding gemeen hebben: ze werken voor zichzelf. Soms volledig en soms naast een baan in loondienst. Soms zijn ze net begonnen, soms zijn ze al langer bezig. In alle gevallen geven ze ons een inkijkje in hun eigen bedrijf. Waarom zijn ze voor zichzelf begonnen? Wat doen ze precies? Hoe werven ze klanten? Hoe regelen ze hun zaken? In totaal heb ik 40 vragen gesteld, en iedereen kiest zelf welke hij of zij beantwoordt. Het doel hiervan: anderen inspireren om voor zichzelf te beginnen (of juist niet!).

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf?

Sassefras Meisjes Speelgoed. Ik werd vroeger Sassefras genoemd. Ik richt mij op meisjesspeelgoed, dus vandaar Sassefras Meisjes Speelgoed.

Wat voor bedrijf heb je?

heros-keten-bouwstenen-kasteelEen webshop met meisjesspeelgoed voor peuters en kleuters.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Ik ben ontslagen en het beviel mij heel goed om thuis te zijn bij mijn kinderen. Ik ben op zoek gegaan naar iets wat ik vanuit huis kon gaan doen. Verschillende opties bekeken en uiteindelijk gekozen om zelf een webshop te beginnen.

Opstarten

Sinds wanneer bestaat je bedrijf?

Ik sta sinds 10-12-2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de webshop heeft haar virtuele deuren geopend sinds juni 2016.

metalen-roze-loopautoHoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Ik heb allerlei informatie gezocht op internet en wat er allemaal bij een webshop komt kijken. Ik heb me ingeschreven voor verschillende nieuwsbrieven en goed rond gekeken op verschillende bedrijfsgroepen.

Heb je een businessplan gemaakt?

Ja, ik heb een ondernemingsplan gemaakt. Ik heb alleen niet alle onderdelen ingevuld.

Heb je ook nog een andere baan naast je bedrijf?

Nee, ik heb geen andere baan, alleen het huishouden en mijn gezin.

Hoeveel uur per week werk je aan/in je eigen bedrijf?

Ik had me voorgenomen om alleen de ochtenden te werken en dan in de middag mijn tijd aan de kinderen te besteden. In de praktijk werkt het anders. Ik zit vaak elke dag van s’ochtends 8.30 uur tot s’middags 16.30 uur te werken en in de weekenden werk ik ook nog wel eens een aantal uur.

Financiën in kaart

Heb je een bedrijfsbankrekening? Zo ja, bij welke bank & waarom daar?

Ja, bij Knab. Daar heb ik goede dingen over gelezen en ze zijn niet duur.

Maak je gebruik van boekhoudsoftware?

Ik gebruik e-boekhouding.nl.

Doe je elk kwartaal BTW-aangifte?

Ja

Aandacht voor je bedrijf

speelgoed-koffiezetapparaatHoe maak je reclame voor je bedrijf?

Ik ben aanwezig op social media. Ook sta ik in het ‘winkelen in holland magazine’ volgend jaar. Ik geef goodies aan mede-webshophouders geven, zodat die het bij de pakketjes in kunnen doen, et cetera.

Heb je een website?

Ja: sassefrasmeisjesspeelgoed.nl

Heb je een blog?

Ja: sassefrasmeisjesspeelgoed.nl/blog

Maak je gebruik van Facebook om klanten te werven?

houten-koffiezetapparaatJa: facebook.com/sassefrasmeisjesspeelgoed

Samenwerken

Heb je veel contacten met andere ondernemers?

Ja, vooral met andere kleine webshophouders.

Wat verkoop je?

Verkoop je meerdere producten?

Ja, verschillende soorten speelgoed

de-zak-van-sinterklaasHoe stel je je assortiment samen?

Ik kijk naar wat ik leuk vind.

Toekomstplannen

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Om een succesvolle webshop te hebben met een ruimte voor een eigen grote voorraad.

Meer weten?

Bedankt voor je leuke antwoorden Saskia! Nog iets leuks nodig voor Sinterklaas? Ga dan eens kijken in haar winkel! Volgende week vertelt Jana Cools van The Style Issue haar verhaal.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.