Sassefras meisjesspeelgoed

ZZP’er Zaterdag met Saskia Adema van Sassefras Meisjesspeelgoed

Saskia Sassefras MeisjesspeelgoedVandaag lees je hier het volgende interview met een ZZP’er. Dit zijn interviews met uiteenlopende mensen die één ding gemeen hebben: ze werken voor zichzelf. Soms volledig en soms naast een baan in loondienst. Soms zijn ze net begonnen, soms zijn ze al langer bezig. In alle gevallen geven ze ons een inkijkje in hun eigen bedrijf. Waarom zijn ze voor zichzelf begonnen? Wat doen ze precies? Hoe werven ze klanten? Hoe regelen ze hun zaken? In totaal heb ik 40 vragen gesteld, en iedereen kiest zelf welke hij of zij beantwoordt. Het doel hiervan: anderen inspireren om voor zichzelf te beginnen (of juist niet!).

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf?

Sassefras Meisjes Speelgoed. Ik werd vroeger Sassefras genoemd. Ik richt mij op meisjesspeelgoed, dus vandaar Sassefras Meisjes Speelgoed.

Wat voor bedrijf heb je?

heros-keten-bouwstenen-kasteelEen webshop met meisjesspeelgoed voor peuters en kleuters.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Ik ben ontslagen en het beviel mij heel goed om thuis te zijn bij mijn kinderen. Ik ben op zoek gegaan naar iets wat ik vanuit huis kon gaan doen. Verschillende opties bekeken en uiteindelijk gekozen om zelf een webshop te beginnen.

Opstarten

Sinds wanneer bestaat je bedrijf?

Ik sta sinds 10-12-2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de webshop heeft haar virtuele deuren geopend sinds juni 2016.

metalen-roze-loopautoHoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Ik heb allerlei informatie gezocht op internet en wat er allemaal bij een webshop komt kijken. Ik heb me ingeschreven voor verschillende nieuwsbrieven en goed rond gekeken op verschillende bedrijfsgroepen.

Heb je een businessplan gemaakt?

Ja, ik heb een ondernemingsplan gemaakt. Ik heb alleen niet alle onderdelen ingevuld.

Heb je ook nog een andere baan naast je bedrijf?

Nee, ik heb geen andere baan, alleen het huishouden en mijn gezin.

Hoeveel uur per week werk je aan/in je eigen bedrijf?

Ik had me voorgenomen om alleen de ochtenden te werken en dan in de middag mijn tijd aan de kinderen te besteden. In de praktijk werkt het anders. Ik zit vaak elke dag van s’ochtends 8.30 uur tot s’middags 16.30 uur te werken en in de weekenden werk ik ook nog wel eens een aantal uur.

Financiën in kaart

Heb je een bedrijfsbankrekening? Zo ja, bij welke bank & waarom daar?

Ja, bij Knab. Daar heb ik goede dingen over gelezen en ze zijn niet duur.

Maak je gebruik van boekhoudsoftware?

Ik gebruik e-boekhouding.nl.

Doe je elk kwartaal BTW-aangifte?

Ja

Aandacht voor je bedrijf

speelgoed-koffiezetapparaatHoe maak je reclame voor je bedrijf?

Ik ben aanwezig op social media. Ook sta ik in het ‘winkelen in holland magazine’ volgend jaar. Ik geef goodies aan mede-webshophouders geven, zodat die het bij de pakketjes in kunnen doen, et cetera.

Heb je een website?

Ja: sassefrasmeisjesspeelgoed.nl

Heb je een blog?

Ja: sassefrasmeisjesspeelgoed.nl/blog

Maak je gebruik van Facebook om klanten te werven?

houten-koffiezetapparaatJa: facebook.com/sassefrasmeisjesspeelgoed

Samenwerken

Heb je veel contacten met andere ondernemers?

Ja, vooral met andere kleine webshophouders.

Wat verkoop je?

Verkoop je meerdere producten?

Ja, verschillende soorten speelgoed

de-zak-van-sinterklaasHoe stel je je assortiment samen?

Ik kijk naar wat ik leuk vind.

Toekomstplannen

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Om een succesvolle webshop te hebben met een ruimte voor een eigen grote voorraad.

Meer weten?

Bedankt voor je leuke antwoorden Saskia! Nog iets leuks nodig voor Sinterklaas? Ga dan eens kijken in haar winkel! Volgende week vertelt Jana Cools van The Style Issue haar verhaal.

This Article Has 6 Comments
 1. Celine schreef:

  Hmmm, klinkt interessant! Heb alleen geen kinderen ahha…

  • Sassefras Meisjes Speelgoed schreef:

   Je hoeft zelf geen kindjes te hebben toch ? Misschien heb je neefjes of nichtjes of vriendinnen met kinderen??? Zitten leuke verjaardagscadeautjes bij maar ook leuke spulletjes om als kraamcadeau te geven.

 2. Linda schreef:

  Wat leuk dat je het gewoon bent gaan doen! Ik zit ook wel eens te kijken om een webshop op te zetten met speelgoed, of handgemaakte producten, maar eigenlijk durf ik niet zo goed 🙂

  • Sassefras Meisjes Speelgoed schreef:

   Er wordt altijd gezegd dat een webshop beginnen heel makkelijk is. Dat is ook wel zo, maar er komt heel veel bij kijken. Meer dan ik had gedacht. Het kost veel tijd, energie, geld en doorzettingsvermogen en klanten vinden je ook niet vanzelf ? Je goed inlezen en informeren en er dan vol voor gaan. Als je hebt besloten om er toch voor te gaan dan kun je ook eens een kijkje nemen bij de facebookgroep samen online ondernemen. Dat is een groep met (veelal) kleine webshop ondernemers waar je terecht kunt voor advies maar waar ook samen gebrainstormd wordt en nog meer. Heel veel succes met wat je ook maar mag doen.

 3. Dewi schreef:

  Leuk artikel weer. Ik krijg altijd weer heel veel inspiratie van dit soort interviews. Leuke webshop heeft ze ook!

 4. Malou | Blonde Blossom schreef:

  Klinkt heel gaaf! Het is echt heel knap als mensen het lef hebben om voor zichzelf te beginnen.

Geef een reactie