De beste bespaartips van de linkparty’s

Bespaarlinkies - linkparty

Afgelopen maanden organiseerde ik met Joyce van Mamakletst.nl vier keer een linkparty. Dat was heel leuk om te doen, en de reacties waren ook heel positief. Toch hebben we besloten om er in deze vorm mee te stoppen. De reden? Het was behoorlijk veel werk, en het leverde uiteindelijk niet op wat we hoopten.

Waarom werkte het niet?

De mamablog-lezers kwamen niet op de sites van de financebloggers, en andersom waren de finance-blog-lezers niet heel erg geïnteresseerd in de mamablogs (dit laatste verbaast me overigens minder dan het eerste). 🙂 Blijkbaar is er een reden waarom dat zulke verschillende blogniches zijn. 🙂 Ja ja, er zijn natuurlijk wel een aantal mamabloggers die af en toe over geld bloggen, zoals Joyce zelf. En geldbloggers die ook wel eens iets over hun kinderen vertellen. Zoals In10jaarFO. Of bloggers die in allebei de hokjes vallen: Mom4Life.

Maar zowel Joyce als ik hadden geen enkele stijging in lezers die uit de andere groep kwamen. En dan is het toch wat zonde van de energie.

Goed nieuws…

Ik ga wel verder met linkparties. Want ondanks dat het in deze vorm voor ons niet goed werkte, is het natuurlijk wel heel leuk, zo’n feestje. Ook de lezers (met en zonder blog) waren heel enthousiast per slot van rekening. De exacte vorm en het moment weet ik nog niet. Als je ideeën hebt, laat het vooral weten in de reacties!

Vergeet niet om Meer geld, minder stress te liken op Facebook, zodat je nooit meer een bericht mist!

De vijf beste tips

Wat het in ieder geval wel heeft opgeleverd, waren de briljante tips die langskwamen de afgelopen weken. De allerleukste en beste zet ik hier nog even op een rijtje.

Mr FOB: € 75 korting bij de Jumbo

Door een speciale creditcard te nemen krijg je punten die je kunt inzetten bij de supermarkt. Heel creatief! (Wel elke maand afbetalen hè!!)

Korting bij Jumbo

Willeke blogt: Trouwen met een klein budget

Na het zien van de documentaire Pennypinchers (op Netflix) kom ik het ineens weer vaak tegen: discussies over of je zou moeten en kunnen bezuinigen op je bruiloft. Het verslag en de tips van Willeke vind ik heel motiverend. Ok, niet voor mezelf, ik ben allang (en gelukkig) 🙂 getrouwd – en ook behoorlijk low-budget – maar voor anderen vind ik deze blog echt een aanrader.

Trouwen met een klein budget

In10jaarFO: tanken met flinke korting

Op In10jaarFO komen vaak kortingsacties voorbij, maar deze is wel heel handig: tanken met korting bij Tinq op de dagen dat Max Verstappen een wedstrijd rijdt. Op deze blog vind je een heel rijtje met data, mocht je (net als ik) weinig met racende jongens hebben (ok, nu niet allemaal vallen over deze zin: ik vind Max ook best een held.) 🙂

Budgettip: Goedkoop tanken in 2017

Anita’s dagboek: extreme bezuinigingen

Anita schrijft regelmatig over bezuinigen als je eigenlijk overal al op let en alles al probeert. Dit vind ik zo knap! Echt heel motiverend voor mensen voor wie besparen harde noodzaak is.

Mijn meest extreme bezuinigingen tot nu toe

Leven in het nu met oog op de toekomst: wensen uitstellen

Deze blog is geschreven door iemand die uit een situatie met diepe schulden komt en daar nu uit is. Ze schrijft over de beslissingen die ze nemen en hoe ze omgaan met hun nieuwe werkelijkheid waarin ze wel geld hebben, maar nog steeds goed opletten. Omdat ze zo goed weet wat het is om geen geld te hebben, geeft ze hele goede adviezen. En door haar eerlijke manier van schrijven gun je het ze ook zo ontzettend dat het goed gaat nu. Aanrader dus!

De blog die ik uit wil lichten, gaat over wensen uitstellen. Hoe ga je er mee om als je wel iets moet kopen, maar gewoon geen geld hebt?

Wensen uitstellen

Binnenkort verder

Ik zei het al, binnenkort komt er een nieuwe linkparty. Ik zal het vooraf aankondigen op Facebook. Houd mijn pagina in de gaten dus!

Lezers zonder blog: wat vond jij van de linkparty? Wat vond je leuk? Wat hoefde niet van jou?
Bloggers: Heb jij meegedaan met onze linkparty? Hoe vind je dat de nieuwe variant eruit moet zien? 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.