Bloggen in de zomer: de successen en uitdagingen

Een maand geleden gaf ik al eens een kijkje in de keuken van het bloggen, en het leek me leuk om dat maandelijks te doen. Hierbij daarom opnieuw mijn statistieken, de successen en de uitdagingen van mijn blog.

Statistieken van afgelopen maand

Ervaren bloggers hadden me al gewaarschuwd: in juli zakken de bezoekersaantallen terug. Nu ben ik natuurlijk pas in juni begonnen, dus dat was wat snel voor een terugval. Het was echter wel heel duidelijk: zodra ik op vakantie was, waren mijn lezers dat ook.  “Hee, was je op vakantie?” hoor ik je nu denken, je blogs verschenen toch netjes volgens aangekondigd schema? Inderdaad. 🙂 En nu ik terug ben, gaat het gelijk mis. Ach ja. Sorry. 🙂

Dan nu toch de cijfers:

 • Pageviews:
  • Juni: 10.959
  • Juli: 16.899
 • Lezers (unieke bezoekers):
  • Juni: 2.066
  • Juli: 3.315
 • Aantal bezochte pagina’s per bezoek:
  • Juni: 2,47
  • Juli: 1,91

In juli waren er dus meer bezoekers en meer bezochte pagina’s dan in juli, maar ik ben pas halverwege juni begonnen. Als we die cijfers zouden verdubbelen (klopt natuurlijk niet helemaal, maar toch), dan is juli inderdaad een veel mindere maand dan juni. Toch denk ik dat de zomer niet de enige invloed is op de hoeveelheid. Op 31 juli heb ik namelijk een van mijn meest gelezen blogs tot nu gepost: hij is in minder dan een week tijd maar liefst 733 keer gelezen. Blijkbaar is het onderwerp ook wel van invloed op de hoeveelheid lezers. Gelukkig maar 🙂

Op dit moment voer ik een testje uit. Ik heb een weinig gelezen blog van juni (quick wins), die ik zelf wel goed vind, “sticky” gemaakt. Dat betekent dat hij de komende dagen bovenaan mijn blog blijft staan. Ik ben heel benieuwd of deze nu gaat stijgen in de lijst.

Statistieken per blog juli

Doorverwijzingen

Doordat ik op vakantie was, en daardoor veel minder blogs las en dus ook op minder blogs reageerde, kwamen er ook minder mensen langs via andere blogs. Via andere kanalen des te meer: maar liefst 488 pagina’s werden bekeken door lezers die via mijn Facebook-pagina binnen kwamen. Dat is toch wel heel leuk! Daar heb ik nu 53 volgens. Via Twitter kwamen er 71 binnen, maar daar heb ik inmiddels 165 volgers. Ingewikkeld hoe dat werkt. Mocht je me op Facebook of Twitter willen volgen: graag!

Van de andere blogs was opnieuw In10jaarfo.blogspot.nl de grote lezers-leverancier. Daar heb ik inmiddels maar liefst 682 pageviews van gekregen. Wow!

Nieuwbrief

Het idee is dat ik ook wekelijks een nieuwsbrief laat verschijnen, met daarin de links naar de meest recente berichten. Mocht je je daarvoor hebben aangemeld: leuk! Het is me alleen niet gelukt om die tijdens mijn vakantie ook te laten verschijnen 🙂 Vandaar dat daar ook niemand op binnen is gekomen. Vanaf volgende week hoop ik dat ook up-and-running te hebben.

Reacties

Er komen ook steeds meer reacties op mijn blogs binnen. Ook daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Tenminste, meestal. Hier heb ik namelijk eveneens een mijlpaal in bereikt, waar anderen me al voor gewaarschuwd hadden: de eerste vervelende reactie stond daar ineens heel naar en aanvallend te staan, onder een van mijn met zoveel enthousiasme geschreven berichten. Nu is dit mijn blog, mijn eigen stukje internet, door mij gefinancierd, met liefde ingericht en gevuld. En daar mag ik kiezen wat erop verschijnt. Vriendelijke reacties zijn zeer welkom, of je het nu met me eens bent, of juist helemaal niet. Ook aanvullingen op mijn berichten vind ik heel fijn om te lezen. Zolang het maar aardig bedoeld is. En zo niet: dan klik ik heel onaardig rücksichtlos op de “delete”-knop. Zo. Dan is dat er ook uit.

Money, money, money

Mijn belangrijkste reden om een blog te maken is dat ik graag mijn ei kwijt wil. Ik deel mijn zoektocht naar financiële vrijheid, en maak verslag van de verschillende stappen die ik zet om meer geld en minder stress te hebben. Daarbij leek het me ook handig om te onderzoeken of deze blog zelf ook geld op kan leveren. Een allereerste poging was een linkje naar een boek van Bol.com. Hierop werd in eerste instantie 10 keer geklikt. Mijn verbazing was dan ook heel groot om te zien dat 2 van die 10 mensen ook daadwerkelijk iets kochten! Niet het door mij aangeraden boek overigens (dat weet ik omdat ik kan zien dat ze iets uit de categorie  Sport en vrije tijd gekocht hebben, verder krijg ik daar natuurlijk geen inzage in). En daarom heb ik nu € 4,21 verdiend met mijn blog. Let’s not quit my day job just yet zullen we maar zeggen. Oh, wacht even, dat heb ik natuurlijk wel gedaan. 🙂

Binnenkort schrijf ik uitgebreider over hoe mijn pogingen tot meer geld verdienen. Mocht je hier nu vast meer over willen lezen, bezoek dan vooral mijn eerdere berichten hierover.

Mijn eigen bedrijf

Meer geld verdienen

 

Plannen

De komende maand ga ik me verdiepen in SEO, oftewel hoe krijg ik mijn blog hoog in de zoekresultaten op Google. Er komen nu ook al mensen via Google binnen, maar dat is puur geluk.

Daarnaast ga ik twee series starten:

 • Kinderen en geld
 • Inspirerende boeken in het thema van meer geld en minder stress

Tips, ideeën, vragen? Plaats ze hieronder!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: