Bloggen in de zomer: de successen en uitdagingen

Een maand geleden gaf ik al eens een kijkje in de keuken van het bloggen, en het leek me leuk om dat maandelijks te doen. Hierbij daarom opnieuw mijn statistieken, de successen en de uitdagingen van mijn blog.

Statistieken van afgelopen maand

Ervaren bloggers hadden me al gewaarschuwd: in juli zakken de bezoekersaantallen terug. Nu ben ik natuurlijk pas in juni begonnen, dus dat was wat snel voor een terugval. Het was echter wel heel duidelijk: zodra ik op vakantie was, waren mijn lezers dat ook.  “Hee, was je op vakantie?” hoor ik je nu denken, je blogs verschenen toch netjes volgens aangekondigd schema? Inderdaad. 🙂 En nu ik terug ben, gaat het gelijk mis. Ach ja. Sorry. 🙂

Dan nu toch de cijfers:

 • Pageviews:
  • Juni: 10.959
  • Juli: 16.899
 • Lezers (unieke bezoekers):
  • Juni: 2.066
  • Juli: 3.315
 • Aantal bezochte pagina’s per bezoek:
  • Juni: 2,47
  • Juli: 1,91

In juli waren er dus meer bezoekers en meer bezochte pagina’s dan in juli, maar ik ben pas halverwege juni begonnen. Als we die cijfers zouden verdubbelen (klopt natuurlijk niet helemaal, maar toch), dan is juli inderdaad een veel mindere maand dan juni. Toch denk ik dat de zomer niet de enige invloed is op de hoeveelheid. Op 31 juli heb ik namelijk een van mijn meest gelezen blogs tot nu gepost: hij is in minder dan een week tijd maar liefst 733 keer gelezen. Blijkbaar is het onderwerp ook wel van invloed op de hoeveelheid lezers. Gelukkig maar 🙂

Op dit moment voer ik een testje uit. Ik heb een weinig gelezen blog van juni (quick wins), die ik zelf wel goed vind, “sticky” gemaakt. Dat betekent dat hij de komende dagen bovenaan mijn blog blijft staan. Ik ben heel benieuwd of deze nu gaat stijgen in de lijst.

Statistieken per blog juli

Doorverwijzingen

Doordat ik op vakantie was, en daardoor veel minder blogs las en dus ook op minder blogs reageerde, kwamen er ook minder mensen langs via andere blogs. Via andere kanalen des te meer: maar liefst 488 pagina’s werden bekeken door lezers die via mijn Facebook-pagina binnen kwamen. Dat is toch wel heel leuk! Daar heb ik nu 53 volgens. Via Twitter kwamen er 71 binnen, maar daar heb ik inmiddels 165 volgers. Ingewikkeld hoe dat werkt. Mocht je me op Facebook of Twitter willen volgen: graag!

Van de andere blogs was opnieuw In10jaarfo.blogspot.nl de grote lezers-leverancier. Daar heb ik inmiddels maar liefst 682 pageviews van gekregen. Wow!

Nieuwbrief

Het idee is dat ik ook wekelijks een nieuwsbrief laat verschijnen, met daarin de links naar de meest recente berichten. Mocht je je daarvoor hebben aangemeld: leuk! Het is me alleen niet gelukt om die tijdens mijn vakantie ook te laten verschijnen 🙂 Vandaar dat daar ook niemand op binnen is gekomen. Vanaf volgende week hoop ik dat ook up-and-running te hebben.

Reacties

Er komen ook steeds meer reacties op mijn blogs binnen. Ook daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Tenminste, meestal. Hier heb ik namelijk eveneens een mijlpaal in bereikt, waar anderen me al voor gewaarschuwd hadden: de eerste vervelende reactie stond daar ineens heel naar en aanvallend te staan, onder een van mijn met zoveel enthousiasme geschreven berichten. Nu is dit mijn blog, mijn eigen stukje internet, door mij gefinancierd, met liefde ingericht en gevuld. En daar mag ik kiezen wat erop verschijnt. Vriendelijke reacties zijn zeer welkom, of je het nu met me eens bent, of juist helemaal niet. Ook aanvullingen op mijn berichten vind ik heel fijn om te lezen. Zolang het maar aardig bedoeld is. En zo niet: dan klik ik heel onaardig rücksichtlos op de “delete”-knop. Zo. Dan is dat er ook uit.

Money, money, money

Mijn belangrijkste reden om een blog te maken is dat ik graag mijn ei kwijt wil. Ik deel mijn zoektocht naar financiële vrijheid, en maak verslag van de verschillende stappen die ik zet om meer geld en minder stress te hebben. Daarbij leek het me ook handig om te onderzoeken of deze blog zelf ook geld op kan leveren. Een allereerste poging was een linkje naar een boek van Bol.com. Hierop werd in eerste instantie 10 keer geklikt. Mijn verbazing was dan ook heel groot om te zien dat 2 van die 10 mensen ook daadwerkelijk iets kochten! Niet het door mij aangeraden boek overigens (dat weet ik omdat ik kan zien dat ze iets uit de categorie  Sport en vrije tijd gekocht hebben, verder krijg ik daar natuurlijk geen inzage in). En daarom heb ik nu € 4,21 verdiend met mijn blog. Let’s not quit my day job just yet zullen we maar zeggen. Oh, wacht even, dat heb ik natuurlijk wel gedaan. 🙂

Binnenkort schrijf ik uitgebreider over hoe mijn pogingen tot meer geld verdienen. Mocht je hier nu vast meer over willen lezen, bezoek dan vooral mijn eerdere berichten hierover.

Mijn eigen bedrijf

Meer geld verdienen

 

Plannen

De komende maand ga ik me verdiepen in SEO, oftewel hoe krijg ik mijn blog hoog in de zoekresultaten op Google. Er komen nu ook al mensen via Google binnen, maar dat is puur geluk.

Daarnaast ga ik twee series starten:

 • Kinderen en geld
 • Inspirerende boeken in het thema van meer geld en minder stress

Tips, ideeën, vragen? Plaats ze hieronder!

This Article Has 25 Comments
 1. Yvon schreef:

  Wat een toffe en interessante blog! Hij doet het ook erg goed al, knap!
  Via via hier terecht gekomen en met veel plezier de meeste van je blogs gelezen.

  Mijn blog gaat met name over China, waar ik woon. Zo nu en dan (na een reis), deel ik wat over het budget. Net als jij vind ik het erg leuk om met excelbestandjes te klooien en alles bij te houden. Wat overigens hier nog weer wat lastiger is dan in Nederland. Want geen pensioen dat wordt opgebouwd, geld in China, geen mogelijkheid tot kopen etc., etc.

  Ga je volgen!

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je! Ik heb geen idee of het heel goed is of niet, ik kan online heel weinig cijfers vinden. Daarom leek het me handig om ze te publiceren. Ben heel benieuwd naar die van anderen.
   Ik ga jouw blog ook volgen, klinkt heel interessant!

 2. Lonneke schreef:

  Ik heb hem ook met plezier gelezen! Ik ben onder de indruk van je bezoekerscijfers, terwijl je blog nog geen twee maanden oud is. Petje af! Dat is iets waar ik nog veel van kan leren… We zitten op hetzelfde pad. Ik heb mijn bedrijfje in februari ingeschreven bij de KvK. Ben tegelijkertijd ook op zoek naar manieren om online geld te verdienen, zodat ik mezelf uiteindelijk kan bedruipen vanaf het Spaanse platteland. Ik blijf je zeker volgen!

 3. Marion Stam schreef:

  Mooi dat je ons een kijkje in de “keuken” geeft. Kan ik nog veel van leren. Zeker omdat je blog nog maar een paar maanden bestaat. Je pakt het dus goed aan.
  Marion Stam onlangs geplaatst…Wat is er zo mooi aan Leeuwarden?My Profile

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je! Ik heb goede voorbeelden die ik volg, en ben nog lerende voorlopig. Hopelijk blijven de aantallen zo mooi 🙂

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Bol.com is een fijn affiliate programma! Ik gebruik het ook. En het fijne is dat ook als mensen pas 4 dagen later wat kopen bij bol.com, als de laatste keer dat ze er kwamen via jouw blog was, dan krijg jij alsnog commissie : )

  • meergeldminderstress schreef:

   Ja, dat las ik inderdaad. Dat is wel fijn, want ik koop zelf ook niet altijd iets als ik even op Bol.com ben, en dan later toch.

 5. Mama Tinus schreef:

  Wat veel lezers al zo snel na je start! Maar aan je blog is ook helemaal niet te zien dat je pas gestart bent 🙂 Leuk om je ambities te lezen en ik ga je zeker volgen.

  • meergeldminderstress schreef:

   Ja, ik ben er ook heel blij mee! Wat een lief compliment, dank je wel! Ik heb een standaard gratis template en stockfoto’s om eerlijk te zijn. Fijn dat dat er niet aan af te zien is. Fijn dat je me gaat volgen!

 6. Geld is tijd schreef:

  Indrukwekkende bezoekersaantallen inderdaad!
  Ik wist trouwens niet dat je ook op professioneel vlak met geld bezig was!

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je! Nou, echt professioneel kun je het nog niet noemen hoor 🙂 Of refereer je aan mijn huidige baan? Ik werk nu nog als projectleider bij een financiële instelling, maar ben zelf geen financieel professional.

 7. Ow wat goed!
  Mijn stats maken echt een duikje in juni – hoop in augustus wat minder!

 8. Mom4life schreef:

  Ja jammer he dat in de vakantie de ‘kijkcijfers’ laag zijn. Terwijl er ook wel echt interessante blogjes verschenen bij jou (en bij mij ook 😉 haha)

  Groetjes Mom4life
  http://Www.life4mama.blogspot.nl

 9. MetMirjam schreef:

  Wat een fijne cijfers al zo snel! Je bent goed bezig hoor 🙂

 10. Nicole schreef:

  Je hebt een hele goede en duidelijke niche. Dat is slim, ik heb dat niet haha dus ik ben niet zo slim haha. Nee even zonder gein, je doet het goed en het zijn ook onderwerpen waar op gezocht wordt. Ga zo door!

  • meergeldminderstress schreef:

   Haha, dat valt wel mee denk ik. Dank je voor dit mooie compliment!! Ik ben er nog niet helemaal uit wat mijn niche precies is, maar ik ben echt heel dankbaar voor alle bezoekers en reageerders! En jouw blog vind ik ook erg de moeite waard!

 11. Jacqueline schreef:

  Wauw, dat doe je echt goed zeg!
  Ik heb op zich niet echt last van een zomerdip qua bezoekers, maar heb ook nog lang niet zoveel bezoekers als jij. Wat ik wel grappig vind om te zien in mijn statistieken, is dat ze op dagen dat ik niks nieuws post, juist meerdere artikelen lezen.

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je voor je reactie! En dank je voor het compliment 🙂
   Grappig hoe dat werkt inderdaad. Bij mij verschilt het een beetje. Ik weet niet precies waar het aan ligt. Soms is het de avond nadat ik iets gepubliceerd heb superdruk, en soms pas de volgende dag. Het ene bericht is natuurlijk sowieso ook populairder dan het andere.
   Ik heb jouw blog ook bekeken, ik vind het een leuke blog!

 12. Bibi schreef:

  Mooi om te zien hoe jij je statistieken zo bij houdt. Voor mij is dat nog wel eens een uitdaging. Ook ik heb wel een last van een dip. Ik heb een tip voor alle mensen die in een dip zitten. Ik ga uitdagingen nu niet meer uit de weg!

Geef een reactie