Cadeautjes!

Speciaal voor de deelnemers van de challenge Je financiën op orde in 15 dagen heb ik twee mooie lijsten laten maken.

Inspiratielijst week- of maandmenuplan

Als eerste kun je hier de inspiratielijst downloaden. Meer hierover lezen? Lees Een slimme manier om wekelijks veel geld én tijd te besparen

MGMS_Inspiratie_Maandmenuplan

Hoe werkt het?

Bij elke categorie vul je alle gerechten in die jullie graag eten. Als een bepaalde categorie niet relevant is, laat je die leeg. (Voor de zekerheid: AGV staat voor aardappels, groente, vlees.)

En de sterretjes?

Die kun je naar eigen inzicht gebruiken. Voorbeelden:

  • Tijdsbesteding: 1 ster = snel klaar, 2 sterren = kan op een doordeweekse avond, 3 sterren = meer iets voor het weekend
  • Hoe lekker is het? 1 ster = best ok, 2 sterren = lekker, 3 sterren = hééérlijk!
  • Hoe makkelijk eten de kinderen het (dat is hoe wij ze inzetten): 1 ster = minimaal 1 zeurpiet aan tafel, 2 sterren = ze eten het, maar niet van harte, 3 sterren = iedereen is blij!
  • Hoe duur is het? 1 ster = max 1 euro pp, 2 sterren = max 3 euro pp, 3 sterren = duur
  • Verzin het maar!

Als je je lijstje maakt, helpen die sterren bij de keuze. Zo willen wij maximaal 2 keer per week een 1-ster-menu eten, om het verder wel gezellig aan tafel te houden. Als je op je geld let, en je gebruikt de sterren daarvoor, kun je je 3-sterren-maaltijd bewaren voor de zondag bijvoorbeeld.

Weekmenu & boodschappenlijstje

En als tweede cadeau heb ik een mooi weekmenu met boodschappenlijstje voor je. Links schrijf je je menu, en rechts alles wat je nodig hebt. Dan heb je het mooi bij elkaar.

Als extra handigheidje kun je de producten die je gepakt hebt direct afvinken. Dan weet je zeker dat je alles hebt. (D benodigde pen kun je helaas niet downloaden. Sorry.) 🙂

MGMS_Weekmenu

Veel plezier ermee!

Deze handige lijstjes heeft Femke Zwier van Femmez gemaakt. Zij maakt nog veel meer leuke dingen. Bekijk vooral haar site even als je ze mooi vindt!

Laat je me weten wat je ervan vindt?

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.