Blogstatistieken van oktober

Positieve trends, oftewel de blogstatistieken van oktober!

Tot nu toe heb ik elke maand mijn cijfertjes gepubliceerd. Dat wilde ik deze maand ook graag doen, maar daar is in mijn blogschema van de komende maand eigenlijk geen ruimte voor. Dus daarom nog een extra blog vandaag, op mijn niet-blogdag met de blogstatistieken van oktober. (Is het te merken dat ik niet meer werk… Ja he. 🙂 )

Wat een cijfers!

Oktober was een maand van bizarre records. September en augustus leken behoorlijk op elkaar, dus mijn streefdoelen voor oktober had ik niet zo heel ambitieus gesteld:

 • Pageviews: 22.000 Gehaald
 • Facebook: 250 volgers Gehaald
 • Twitter: 230 volgers Gehaald
 • Email: 35 subscribers Gehaald

Met grote trots kan ik melden dat ik ze allemaal ruimschoots gehaald heb, en in geval van Facebook zelfs dubbel! Het lijstje ziet er nu als volgt uit:

 • Pageviews: 25.842
 • Facebook: 500 volgers op 31 oktober! (Dat was maandag… Inmiddels zijn het er 511. Ik kan er niet over uit.)
 • Twitter: 250 volgers
 • Email: 50 subscribers

Ook de andere cijfers zijn het vermelden waard:

statistieken-oktober

Heel hartelijk bedankt hiervoor! Echt super! Ik vind het zo ontzettend leuk dat jullie met zovelen langs zijn geweest. Nog een paar weken, en ik zit op de 100.000 pageviews, en dat binnen de 6 maanden. Dat had ik nooit durven dromen.

Leuke feitjes

Dan nog wat leuke feitjes over mijn bezoekers.

Hoe vinden jullie mijn site?

referrals-oktoberDe meesten van jullie komen langs via Social Media (49,2%). En dat is met name Facebook. Dat blijkt ook wel uit de gegevens van mijn tweede statistiektool Jetpack. In de afgelopen maand werden maar liefst 3.3000 pagina’s bezocht na een doorklik van Facebook. Even ter vergelijking: via Twitter kwamen er 129, via Linkedin 58, via Bloglovin 12 en via Pinterest 8. Dat is niet veel dus. Behalve aan Twitter doe ik ook niet veel met de rest, maar dat heeft dus duidelijk ook niet zoveel zin.

Een grote groep heeft mijn site inmiddels ook rechtstreeks gevonden, maar liefst 29,2% komt erop door de url in te typen.

Via andere blogs komt er tot slot nog 12,5% binnen, en via zoekmachines 9,1%. Met andere woorden: ik moet echt eens aan de slag met SEO. En dat komt goed uit, want… ik heb vandaag een SEO-cursus gewonnen op de blog van Blogchick. Deze is eind november, dus waarschijnlijk is het resultaat pas in december in de statistieken te zien. Ik ben heel benieuwd!

Hoe lezen jullie mijn blog?

apparaten-oktoberOok altijd interessant om te zien is hoe mensen mijn blog lezen. Ook daar geeft het alwetende Google Analytics natuurlijk antwoord op.  Op Facebook las ik in een bloggersgroep in een discussie dat de meeste mensen blogs op hun telefoon lezen. De participerende (jonge beauty)bloggers noemden allen percentages van rond de 80%. Duidelijk een generatiekloofje…  Mijn blog wordt slechts in zo’n 40% van de gevallen mobiel gelezen. De rest leest hem op een laptop (35%) of tablet (25%).

Demografische gegevens

Om de vorige stelling nog even wat luister bij te zetten, dan ook nog maar wat demografische gegevens van mijn lezers. Zoals verwacht is het grootste deel van mijn lezers vrouw. En ook van mijn leeftijd. 🙂 (Altijd fijn, zo’n brede leeftijdscategorie.)

 

demografie-oktober

 

Volgende maand

Ook deze keer wil ik graag vooruit kijken. Ik denk dat ik al heel blij mag zijn als ik de cijfers van oktober evenaar, maar dat is natuurlijk niet leuk om als streven op te schrijven. Dus ik gooi er toch weer een ambitieus sausje overheen.

 • Pageviews: 28.000
 • Facebook: 750 volgers
 • Twitter: 275 volgers (dit gaat niet zo hard)
 • Email: 75 subscribers

Zo. Spannend!

En wat de verdere plannen betreft: mijn ZZP-serie is inmiddels van start, en dat loopt heel goed. Ik heb enorm veel aanmeldingen gekregen, dankzij wat oproepen op Facebook. De stukjes die nu gepubliceerd zijn, zijn ook goed gelezen, dus daar ben ik ook heel blij mee.

En omdat het me zo goed bevalt, heb ik besloten om een tweede serie op te starten: (eventueel anonieme) interviews met mensen die zichzelf uit de schulden hebben gewerkt. De eerste aanmelding is binnen!

Wil je hier ook aan meedoen? Stuur me dan even een mail op sjoukje@meergeldminderstress.nl.

This Article Has 30 Comments
 1. marleen@burgertrutjes schreef:

  Wat een mooie cijfers! Je gaat lekker hard zeg, haha! Superleuk om te zien! En waarschijnlijk gaat je nieuwe facebook pagina ook een mooi steentje bijdragen! Succes aankomende maand! 🙂

 2. Malou schreef:

  Wat een gewéldige statistieken! Mag je trots op zijn 🙂 leuk dat je al die doelen zo ruim hebt gehaald, ik ga voor je duimen voor de volgende doelen! X

  • meergeldminderstress schreef:

   Ik ben er ook echt zo blij mee! Het kost veel tijd, maar als ik dit zo zie, weet ik ook weer waarom ik het doe. Dank je!!

 3. Elze schreef:

  Wat een cijfers! Mag je inderdaad heel trots op zijn!

  Je reageerde op m’n berichtje op Bloggerscafé, dat je ook na een paar weken al benaderd werd. Maar deze cijfers zit ik nog niet in de buurt hoor! 😛 Ik blijf je volgen 🙂

 4. Linda schreef:

  Mooie statistieken! Aan de hand van jouw blogstatistieken ben ik2 maanden terug ook met blog doelen gaan werken.
  Werkt motiverend! 😀

 5. Evelyne schreef:

  Zo he! Dat gaat de goede kant op! Keep up the good work.

 6. Joyce - Beautypallet schreef:

  Wauw wat een geweldige statistieken!

 7. Tean CF schreef:

  Wow, dit zijn statistieken waar wij alleen van kunnen dromen! Knap hoor en heel veel sterkte met de nieuwe doelen.

 8. foryourstyle schreef:

  Erg motiverend om te lezen!

 9. Superheldin schreef:

  Wauw, wat een toffe cijfers! Ik snap het wel, ik lees dit blog met veel plezier en anderen waarschijnlijk ook :). Ga lekker zo door!

 10. Lonneke schreef:

  Gefeliciteerd met je mooie statistieken!
  Over je mobiele bezoekers gesproken: als ik op mijn mobiel kijk staan de comments altijd helemaal rechts waardoor er soms woorden wegvallen. Reacties op comments worden nóg verder naar rechts gezet waardoor die eigenlijk nog nauwelijks leesbaar zijn.
  Op de computer heb ik hier geen last van.
  Misschien dat je nog iets kan veranderen aan je lay out?
  Ik heb het op andere blogs nog nooit gezien.

  • meergeldminderstress schreef:

   Ja, dat zei mijn moeder pas ook al. Ik heb het zelf niet op mijn eigen telefoon. Heb je een Samsung? Misschien is het op android anders (ik heb een iphone). Ik ga sowieso eens naar een nieuwe layout kijken, want er zijn nog wel meer dingen waar ik niet helemaal tevreden over heb. Goed dat je het even zegt!

 11. Anna schreef:

  Heej, Gefeliciteerd!
  Hier een bloglovin lezeres zonder facebook en twitter… ik lees je elke dag als je blogt. maarre hoe weet jij (of google) hoe oud ik ben?
  Succes met de doelen!

  • meergeldminderstress schreef:

   Ja, dat vraag ik me ook af. Geen idee! Google weet meer dan je wil weten vrees ik… Gelukkig weet ik het niet van mensen persoonlijk hoor, ik kan alleen zien dat er bijvoorbeeld iemand van 35-45 op mijn site is, maar nooit wie.
   Heel leuk dat je me zo volgt in ieder geval! Bedankt!

 12. Jonna@Burgertrutjes schreef:

  Woehoe, goed bezig! Op die cijfers mag je trots zijn.

 13. Project Lonica schreef:

  Echt mooi om te zien hoe jouw inspanningen zich dubbel en dwars uitbetalen! Je hebt je in hele korte tijd gevestigd met je blog!

 14. Vlijtig Liesje schreef:

  Leuk dat je je statistieken zo deelt. Het is altijd weer leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen : )

 15. Ellen schreef:

  Wat een mooie ontwikkeling!

 16. Nathalie schreef:

  Dat zijn hele mooie cijfers! Gaat goed!

Geef een reactie