Positieve trends, oftewel de blogstatistieken van oktober!

Blogstatistieken van oktober

Tot nu toe heb ik elke maand mijn cijfertjes gepubliceerd. Dat wilde ik deze maand ook graag doen, maar daar is in mijn blogschema van de komende maand eigenlijk geen ruimte voor. Dus daarom nog een extra blog vandaag, op mijn niet-blogdag met de blogstatistieken van oktober. (Is het te merken dat ik niet meer werk… Ja he. 🙂 )

Wat een cijfers!

Oktober was een maand van bizarre records. September en augustus leken behoorlijk op elkaar, dus mijn streefdoelen voor oktober had ik niet zo heel ambitieus gesteld:

 • Pageviews: 22.000 Gehaald
 • Facebook: 250 volgers Gehaald
 • Twitter: 230 volgers Gehaald
 • Email: 35 subscribers Gehaald

Met grote trots kan ik melden dat ik ze allemaal ruimschoots gehaald heb, en in geval van Facebook zelfs dubbel! Het lijstje ziet er nu als volgt uit:

 • Pageviews: 25.842
 • Facebook: 500 volgers op 31 oktober! (Dat was maandag… Inmiddels zijn het er 511. Ik kan er niet over uit.)
 • Twitter: 250 volgers
 • Email: 50 subscribers

Ook de andere cijfers zijn het vermelden waard:

statistieken-oktober

Heel hartelijk bedankt hiervoor! Echt super! Ik vind het zo ontzettend leuk dat jullie met zovelen langs zijn geweest. Nog een paar weken, en ik zit op de 100.000 pageviews, en dat binnen de 6 maanden. Dat had ik nooit durven dromen.

Leuke feitjes

Dan nog wat leuke feitjes over mijn bezoekers.

Hoe vinden jullie mijn site?

referrals-oktoberDe meesten van jullie komen langs via Social Media (49,2%). En dat is met name Facebook. Dat blijkt ook wel uit de gegevens van mijn tweede statistiektool Jetpack. In de afgelopen maand werden maar liefst 3.3000 pagina’s bezocht na een doorklik van Facebook. Even ter vergelijking: via Twitter kwamen er 129, via Linkedin 58, via Bloglovin 12 en via Pinterest 8. Dat is niet veel dus. Behalve aan Twitter doe ik ook niet veel met de rest, maar dat heeft dus duidelijk ook niet zoveel zin.

Een grote groep heeft mijn site inmiddels ook rechtstreeks gevonden, maar liefst 29,2% komt erop door de url in te typen.

Via andere blogs komt er tot slot nog 12,5% binnen, en via zoekmachines 9,1%. Met andere woorden: ik moet echt eens aan de slag met SEO. En dat komt goed uit, want… ik heb vandaag een SEO-cursus gewonnen op de blog van Blogchick. Deze is eind november, dus waarschijnlijk is het resultaat pas in december in de statistieken te zien. Ik ben heel benieuwd!

Hoe lezen jullie mijn blog?

apparaten-oktoberOok altijd interessant om te zien is hoe mensen mijn blog lezen. Ook daar geeft het alwetende Google Analytics natuurlijk antwoord op.  Op Facebook las ik in een bloggersgroep in een discussie dat de meeste mensen blogs op hun telefoon lezen. De participerende (jonge beauty)bloggers noemden allen percentages van rond de 80%. Duidelijk een generatiekloofje…  Mijn blog wordt slechts in zo’n 40% van de gevallen mobiel gelezen. De rest leest hem op een laptop (35%) of tablet (25%).

Demografische gegevens

Om de vorige stelling nog even wat luister bij te zetten, dan ook nog maar wat demografische gegevens van mijn lezers. Zoals verwacht is het grootste deel van mijn lezers vrouw. En ook van mijn leeftijd. 🙂 (Altijd fijn, zo’n brede leeftijdscategorie.)

 

demografie-oktober

 

Volgende maand

Ook deze keer wil ik graag vooruit kijken. Ik denk dat ik al heel blij mag zijn als ik de cijfers van oktober evenaar, maar dat is natuurlijk niet leuk om als streven op te schrijven. Dus ik gooi er toch weer een ambitieus sausje overheen.

 • Pageviews: 28.000
 • Facebook: 750 volgers
 • Twitter: 275 volgers (dit gaat niet zo hard)
 • Email: 75 subscribers

Zo. Spannend!

En wat de verdere plannen betreft: mijn ZZP-serie is inmiddels van start, en dat loopt heel goed. Ik heb enorm veel aanmeldingen gekregen, dankzij wat oproepen op Facebook. De stukjes die nu gepubliceerd zijn, zijn ook goed gelezen, dus daar ben ik ook heel blij mee.

En omdat het me zo goed bevalt, heb ik besloten om een tweede serie op te starten: (eventueel anonieme) interviews met mensen die zichzelf uit de schulden hebben gewerkt. De eerste aanmelding is binnen!

Wil je hier ook aan meedoen? Stuur me dan even een mail op sjoukje@meergeldminderstress.nl.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: