Goedkoopste sim-only abonnement - mobiele telefoon

Hoe vind je het goedkoopste sim-only abonnement in 4 makkelijke stappen?

Op mijn Facebook-groep komen dagelijks leuke bespaarvragen voorbij. Eens in de zoveel tijd (niet elke week, dat zou natuurlijk te voorspelbaar zijn) licht ik er eentje uit voor de rubriek De vraag van de week. Deze week is de vraag: Wat is nu het goedkoopste sim-only abonnement?

Net als bij alle abonnementen, en trouwens überhaupt bij alles wat je koopt, is daar geen rechttoe rechtaan antwoord op te geven. Het is helemaal afhankelijk van wat je ermee doet. Ben je een beller? Of vooral een apper?  Dat heeft allemaal invloed op de keuze voor het goedkoopste abonnement.

Daarom lees je hier vandaag de 4 stappen die je moet zetten om het beste abonnement voor jou te vinden.

Stap 1: Bepaal je budget

Haha, die was te verwachten hè. Maar het is wel heel belangrijk natuurlijk. Doe dat altijd voor je gaat zoeken, want dan vallen de te dure opties gelijk af en hoef je je daar ook niet meer in te verdiepen.

Stap 2: Kijk naar je eigen telefoongedrag van de afgelopen maanden en bepaal wat je nodig hebt

Bel je veel? Of net als ik bij voorkeur zo min mogelijk? Ben je veel onderweg? Of kun je juist heel veel gebruik maken van WiFi?

Kijk vooral eens naar je rekeningen van de afgelopen maanden. Wat was je gemiddelde MB-verbruik? En hoeveel minuten heb je gebeld?

Neem ook mee of elke maand een beetje op de vorige lijkt, of juist helemaal niet. Als jij altijd ongeveer evenveel gebruikt, heb je een ander type abonnement nodig dan wanneer je de ene maand nog geen 100 minuten belt en de andere meer dan 800.

In het eerste geval kun je op zoek naar een abonnement met je gemiddelde belminuten (+10% voor de zekerheid). En in het tweede geval zou je eveneens een gemiddelde kunnen nemen, maar dan wel een abonnement waarbij je altijd je overgebleven minuten mee mag nemen. Of… waarbij je onbeperkt kunt bellen. Soms kost dat evenveel namelijk.

Stap 3: Hoe lang gaat je telefoon nog mee?

Heb je een nieuwe telefoon los gekocht? Of is je abonnement gewoon afgelopen en gaat je telefoon nog wel even mee? Ook dit weegt mee in de beslissing welk abonnement handig is. Je hebt namelijk abonnementen voor 1 jaar of voor 2 jaar en.. abonnementen die je maandelijks op kunt zeggen.

Als je verwacht dat je telefoon nog wel 2 jaar mee gaat, zou ik altijd adviseren om een abonnement voor 2 jaar te nemen. Die zijn (bijna) altijd het goedkoopst.

Stap 4: Zoeken maar!

Nu je weet wat je nodig hebt, kun je gaan zoeken, er zijn talloze vergelijkingssites. Ik ga hiervoor altijd naar Bellen.com, omdat die objectief zijn, en gebruiksvriendelijk.

Als je een voorkeur voor een bepaald merken hebt, omdat je daar goede ervaringen mee hebt, of omdat je weet dat het bereik in jouw huis daarmee het best is, kun je die aanvinken.

Mijn resultaat in de zoektocht naar het goedkoopste sim-only abonnement

Toen ik op zoek ging naar het goedkoopste Sim-only abonnement, kwam ik uit op Go Sim only van T-Mobile.  Daarmee kan je namelijk onbeperkt bellen én onbeperkt surfen. Handig, omdat ik nog wel eens vergeet de WiFi aan te zetten. En omdat ik de ene maand nog geen uur bel, maar soms toch ineens zomaar 1000 minuten bel, omdat dat zo uit kwam. Als ik bezig ben met een nieuwe opdracht bijvoorbeeld… 🙂

Overweeg jij ook een sim only-abonnement? Wat vind jij belangrijk bij de keuze? Vertel het me bij de reacties!

Dit is een gesponsord bericht, op basis van mijn eigen ervaringen. Ik beveel alleen producten en diensten aan waar ik zelf achter sta.

 

Goedkoopste sim-only abonnement

 

This Article Has 5 Comments
 1. Ellen schreef:

  Voor mij moet het minimaal, maar wel van alles wat. Ik wil kunnen bellen, SMS-en en data gebruiken. Ik bel niet zoveel, dus heb aan 100 minuten wel genoeg. Ik SMS niet zoveel, dus heb aan 10 SMS-jes wel genoeg. Ik gebruik vooral wifi, maar wil toch data voor de momenten dat… Ik kwam uit bij hollandsnieuwe. Alles uit 1 bundel, actietarief 7 euro p/m en omdat het een verkapte prepaid is, kan ik mijn overgebleven beltegoed op SMS-en aan een goed doel aan het einde van de maand. Ik betaal 7 euro en kan daarvan gemiddeld 4 euro doneren. Een goedkoper alternatief was er niet voor mij, omdat ik anders geen data heb. Bij een reguliere prepaid zijn de tarieven hoger en betaal ik in totaal meer.

 2. Anne J schreef:

  bij Simpel kan je nu voor 5 euro pm een abonnement hebben….

 3. MvhJ schreef:

  Je vergeet wel een belangrijke stap: waar woon je. Als je niet in de randstad woont, voldoen veel abonnementen niet aan wat ze beweren. Bereik en 4G bijvoorbeeld is dan bijvoorbeeld even weg. Wil je niet!

 4. Tinka schreef:

  Let ook op de eenmalige afsluitkosten, die kunnen best hoog zijn, en of je je nummer kunt behouden.

 5. Artemis Westenberg schreef:

  tja, T-mobile is duur
  Tele2 biedt dezelfde abonnementen aan voor minder
  maar ook de mogelijkheid om alles op ‘onbeperkt’ te zetten en als je veel onderweg bent is dat de veiligste manier om altijd goedkoop uit te zijn, hoewel 5GB en onbeperkt bellen/sms voor €19 ook het gevaar van meer gebruiken dan je hebt afgesproken afdekt. Daar ik in het westen van NL woon en rondreis (meestal) is Tele2 qua dekking ook goed genoeg

Geef een reactie