Handig voor mama

Handige tips van Suzanne

Een tijdje terug schreef ik al over een van de blogs die me geïnspireerd had. Vandaag een andere die me jaren geleden al inspireerde om te gaan bloggen. Of eigenlijk sterker nog, die me destijds zo imponeerde dat ik niet durfde te beginnen. 🙂 Helaas is ze gestopt, maar haar stukjes staan nog online. Op de site, genaamd Handig voor mama, staan zowel handige tips, als makkelijke recepten. De reviews zijn niet allemaal meer accuraat, maar de rest blijft leuk om te lezen.

Een echte influencer

Toen ik de blog doorliep om te zoeken naar de beste links om hierin op te nemen, viel me op hoe erg ze me destijds beïnvloedt heeft. Ineens begrijp ik waarom bloggers influencers worden genoemd. 🙂 Er staan zoveel spullen op die ik in huis heb! Wel allemaal handige dingen (want, handig voor mama), maar toch. En, één van de artikelen is gewijd aan een product waar ik haar zelf op had getipt (10 punten voor de eerste die het vindt! – ik had het destijds wel gekregen, zeg ik er even bij. Dat soort spul kopen vond ik toen ook al zonde van het geld.)

De beste 5 tips lees je hieronder!

Deur-dicht-makers

Ook zo’n hekel aan openstaande deuren in huis? Zeker als het koud is, is het heel vervelend als die deuren maar open blijven staan. Het is echt zo opgelost met deze handige tip! (Helaas niet toe te passen als je net als wij schuifdeuren hebt…).

Makkelijke bedranden

Het bed dat ik kreeg toen ik als peuter in een echt groot bed mocht slapen, had mijn opa de meubelmaker gemaakt. Hij had het zo ontworpen dat er aan weerszijden van de matras een klein randje hout uitstak, zodat ik er niet uit zou rollen. Dat heeft altijd perfect gewerkt inderdaad. Het is alleen best wel irritant, zo merk ik als moeder nu mijn dochter erin slaapt, als je erop zit voor te lezen (zere knieholtes!).

De tip van Suzanne is wat dat betreft wat knievriendelijker. En ook heel eenvoudig! Zeker als je een bed wil kopen waar je kind zijn of haar hele jeugd in past.

Om kleine troepjes op te ruimen

Tegenwoordig zijn we natuurlijk allemaal aan het minimaliseren en opruimen. Heel leuk, als volwassene, maar wat nou als je een kind hebt met veel creatieve hobby’s… Ook daar heeft Suzanne een hele praktische oplossing voor. Werkt trouwens ook goed als je zelf veel kleine frutseltjes hebt, die je compact op wil ruimen, en toch makkelijk terug wil kunnen vinden.

Creatief met kralen

Mijn dochter is dol op strijkkralen. Op de BSO maakt ze de meest prachtige creaties hiermee. Thuis heeft ze ook een hele doos, maar daar wordt toch heel wat minder mee gemaakt. Ik vroeg haar pas waarom, en toen antwoordde ze dat de BSO veel betere plaatjes heeft. Tja… Daar komt nu acuut verandering in. Wat een slimme tip als je op zoek bent naar patronen voor strijkkralen! (En trouwens ook als je graag borduurt…).

Bespaartip voor verhuizers

Verhuizen zit er voorlopig nog even niet in voor mij (gelukkig!). Mocht je wel binnenkort van voordeur veranderen, dan is dit een hele slimme tip! En mocht je nu om een andere reden je slot willen vervangen… Ik heb er nog eentje liggen. Stuur me vooral een bericht als je er interesse in hebt. 🙂

Wie heeft er nog meer van dit soort praktische tips? Ben benieuwd!

 

This Article Has 4 Comments
 1. catharina schreef:

  Als je de kasten of laders van keuken ets gelijk naar kringloopwinkel brengen dat vind ik de beste methode of naar rommelmarkt van een kerk

 2. catharina schreef:

  Als je de spullen opruimt gelijk naar de kringloopwinkel of voor de rommelmarkt dat vind ik de beste methode

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  De ultieme tip vind ik toch altijd wel zoveel mogelijk zooi het huis uit; dan heb je simpelweg minder op te ruimen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Snelle makeover door nieuwe raamdecoratieMy Profile

 4. Krin schreef:

  Helaas bestaat de helft van de site uit marketingproducten die ik persoonlijk eerder overbodig vind dan handig. Zoals een ‘toolbox’ voor troepjes van 31 euro, onderbroek met lange pijpjes van 35 euro, plastic schoenveters á 12 euro voor twee schoenen, portemonnee waar je telefoon past van 50 euro, mengkom met multilid voor 28 euro, een plastic bakje waar je snoeren in kan doen (20-25 euro), reisshampoosetje voor 37,50. Voor meer geld en minder stress zou ik dit soort spullen niet kopen 🙂

Geef een reactie