ZZP’er zaterdag met Robert Gouda van WWWaar

wwwaar voorbeeld

Vandaag in ZZP’er Zaterdag is het woord aan Robert Gouda van WWWaar, een ondernemer die andere ondernemers helpt om klanten te vinden. Daar wilde ik graag meer van weten! Lezen jullie mee?

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf? 

WWWaar. Het bedrijf laat zien waar mensen hebben gewerkt. De 3 W’s laten zien dat het een digitale dienst is en het neigt naar WieWatWaar wat mensen vaak zeggen.

Wat doet WWWaar precies?

Met WWWaar laten bedrijven zien waar ze gewerkt hebben op een kaart. Het is dus een kaart vol  met referenties waarop iedereen in zijn eigen buurt kan zoeken. Dat wekt vertrouwen.

Onze missie is: vind eenvoudig betrouwbare bedrijven.

Opstarten

Sinds wanneer bestaat je bedrijf? 

WWWaar bestaat sinds juli 2013. We zijn dus al even bezig en hebben al een mooie bak aan referenties opgebouwd.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Ik heb ondernemerschap altijd gezien als het hoogst haalbare. Na 17 jaar werkervaring kreeg ik de kans voor mezelf te beginnen. Ik heb grondig onderzoek verricht of mijn idee levensvatbaar is onder begeleiding van een bedrijfsadviseur. Zo heb ik eerst een businessplan geschreven. Dit plan heb ik ook besproken met mijn vrouw, want we moesten er samen achter staan dat ik ging beginnen met ondernemen.

Met ondernemen kun je echt laten zien welke toegevoegde waarde je levert. Ik heb altijd bij grote bedrijven gewerkt waar mijn persoonlijke inbreng opging in de massa. Nu niet meer en dat is geweldig en confronterend tegelijk.

Iedere ondernemer begint vol passie aan zijn idee. Veel ondernemers vergeten dat er ook acquisitie gepleegd moet worden. Dat gold ook voor mij. Ik heb hier heel veel van geleerd en vooral: ik vind dat heel leuk om te doen.

Ik hoop de rest van mijn leven ondernemer te kunnen blijven. De wereld is groot en open en andere ondernemers zijn altijd positief. Dat is een heerlijke omgeving om in te werken.

Aandacht voor je bedrijf

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?

WWWaarWWWaar zorgt er juist voor dat bedrijven reclame voor zichzelf kunnen maken op hun eigen website door de kaart met hun projecten te tonen.

Ik maak reclame voor WWWaar.nl door optimaal vindbaar te zijn in Google en op social media. We hebben een Facebook-pagina bijvoorbeeld. En af en toe doen we ook een radiospotje op een lokale radiozender.

Hoe vind je nieuwe klanten?

Offline: We gebruiken netwerken voor onze verkoop. De eerste lijn is via onze netwerk organisatie BNI. Vervolgens op basis van het linkedin profiel van ondernemers die we hebben ontmoet. Zo bellen we dus altijd lauw tot warm waardoor we een hoge score bereiken.

Online kunnen nieuwe klanten zich ook aanmelden.

Plannen & verder

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Mijn droom is dat WWWaar uiteindelijk landelijk gevuld wordt met projecten, zodat als particulieren of ondernemers een betrouwbaar bedrijf zoeken ze gebruik maken van WWWaar.nl.

Wat wil je nog meer over je bedrijf vertellen?

Dit maakt WWWaar bijzonder: het tonen van referenties op een kaart.

Voorbeeld WWWaar

Heb je tips voor anderen?

De grootste tip die ik heb is: 20% is idee, 80% is uitvoering. Dus ga met je idee zo snel mogelijk de markt op en leer. Het gaat altijd anders dan je van tevoren denkt. Als je bereid bent dat te accepteren en daar op te anticiperen, dan gaat het zeker lukken.

En natuurlijk: lever kwaliteit, dat is de basis van een gezonde onderneming.

Meer weten?

Bedankt Robert voor het leuke interview en je goede adviezen! Wil je ook op de kaart bij WWWaar? Neem gerust een kijkje op zijn website! En als je op zoek bent naar een goede aannemer bijvoorbeeld… Dan ben je er ook aan het goede adres, want hij heeft referenties genoeg voor je.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.