Hoe is je blog zo gegroeid?? De nieuwste cijfers (en mijn gouden blogtip)

bloggen

Toen ik in juni begon met bloggen, had ik geen idee of ik het leuk zou vinden, hoe het zou gaan en of ik het vol zou houden. Nu wel. 🙂 Ja, ik vind het leuk. Het gaat beter dan ooit verwacht. En ik houd het ook nog wel even vol. In mijn lijstje met blogideeën staan inmiddels meer titels dan ik de komende drie maanden kan schrijven, en er komen er dagelijks een paar bij. De statistieken doen mijn ogen dagelijks klapperen. En de hoeveelheid energie die ik ervan krijg is ook zeker om over naar huis te schrijven.

De cijfers van februari – gaat lekker, dat bloggen!

Nu het maart is, leek het me goed om de cijfers van februari gelijk te publiceren. Ik had er bij het stellen van mijn doelen eigenlijk geen rekening mee gehouden dat februari maar 28 dagen kent. Dat zijn dus 3 dagen minder om bezoekers te trekken. En dat scheelt natuurlijk best wel wat, zou je denken. Gelukkig viel het mee.

  • Pageviews: 37.000 behaald! 
  • Facebook: 1250 volgers en 1200 leden in mijn Facebook-groep Gemiddeld genomen gehaald!
  • Twitter: 350 volgers niet gehaald (maar dat varieert per uur lijkt het soms wel) 
  • Email: 125 subscribers vet gehaald! 

Die 28 dagen…

Tot nu toe ben ik in mijn statistiekupdate altijd uitgegaan van het daadwerkelijk aantal dagen in de maand. In september en november was dat ook geen probleem, beide maanden ging het heel goed. Veel beter dan de maand ervoor in ieder geval. Ook februari is een topmaand. Als ik het vergelijk met het aantal bezoekers in januari, dan zie ik een stijging van zo’n 7% in bezoekers en pageviews.

Maar… dan vergelijk ik dus een maand van 31 dagen met een maand van 28 dagen. Om de vergelijking echt eerlijk te maken, reken ik de aantallen even om naar een standaard van 30 dagen. Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want elke dag is anders en elk bericht trekt een eigen aantal bezoekers aan. Maar goed, het is geen wetenschappelijk onderzoek, dus hier mag het wel even vind ik. En dan is de stijging een stuk spectaculairder: maar liefst 18%!

Dan ziet het lijstje er als volgt uit:

Statistieken februari

 

Samenvatting van weer een maand bloggen

En nog even de samenvatting zoals elke maand:

  • Pageviews: 37.073
  • Facebook: 1238 volgers. Mijn Facebook-groep telt inmiddels maar liefst 1268 leden! Iedereen blijft welkom natuurlijk!
  • Twitter: 340 volgers
  • Email: 140 subscribers! Yeah!

Hoe doe je het toch?

In de blogwereld (ja, er is een hele wereld) krijg ik de laatste tijd steeds vaker de vraag: hoe doe je dat toch, die snelle groei?! Nu publiceren niet veel bloggers hun cijfers, dus zeker in het begin had ik niet zo door dat de aantallen van mijn blog behoorlijk hoog zijn voor een starter.

Doet het er toe?

Nu vindt natuurlijk ook niet iedereen dat even belangrijk, veel lezers op je blog. Er zijn een heleboel bloggers die bloggen om het bloggen. Die gewoon lekker hun ei kwijt willen. En dat is prima. Ik ben echter zo’n blogger die graag een groot publiek wil. Simpelweg omdat ik dat leuk vind 🙂 Weten dat het gewaardeerd wordt, dat ik hier zoveel kostbare uurtjes in stop.

Een tweede reden is dat ik graag wil dat mijn boodschap (hoe krijg je grip op je geld en word je financieel vrij) zoveel mogelijk mensen bereikt omdat ik denk dat het veel mensen kan helpen. Een gezondere relatie met je financiën gecombineerd met tips om stress te verminderen is iets waar veel mensen baat bij kunnen hebben.

Mijn gouden blogtip

Bloggen - gouden blogtipSpeciaal voor die bloggers die hun blog ook graag willen laten groeien, hierbij mijn gouden tip: volg de cursus Building a framework! Dat is een online cursus, van de Amerikaanse Abby Lawson. Zij is een paar jaar geleden, zonder enige blogkennis, gestart met haar doe-het-zelf-blog. Ze heeft sindsdien ontzettend veel geleerd over bloggen. En inmiddels trekt ze een miljoenenpubliek, en verdient ze haar voormalige jaarsalaris per maand met diezelfde blog… Ze heeft al haar tips voor bloggers opgeschreven en daar dus die cursus van gemaakt.

Ik heb in augustus haar boek gekocht, en in januari de hele cursus. Sinds ik haar tips toepas (al vanaf het begin bijna dus), groeit mijn blog enorm. Ik zal er binnenkort nog een aparte blogpost aan wijden, met haar belangrijkste tips toegepast op de Nederlandse markt (want niet alles werkt natuurlijk helemaal hetzelfde hier).

Alles bij elkaar vind ik de cursus Building a Framework in ieder geval de beste aankoop die ik tot nu toe gedaan heb voor mijn blog (ok, naast de url dan). 🙂

Mijn plannen

Tot slot nog mijn plannen en doelstellingen voor de komende maand.

Over mijn plannen kan ik kort zijn, ik ga gewoon lekker door met de in begin februari uitgestippelde route. In ieder geval standaard 5 blogs per week, en als ik een sponsorblog en/of gastblog beschikbaar heb, dan 6 of 7.

Mijn doelstellingen breid ik deze maand uit met een extra bullet, namelijk volgers op Pinterest. Ik ben nog een beetje aan het uitvogelen hoe dat precies werkt, maar het lijkt me leuk als ik daar meer dan 1 volger op krijg. 🙂 Het lijstje ziet er dan als volgt uit:

Door op de linkjes hierin te klikken, kun je me volgen op de verschillende sociale media!

Wekelijkse update

Ook mijn wekelijkse update rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Schrijf je hier in:
Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.