Opdracht 9: Zoek én vind geld

Mijn zoontje vond pas een autosleutel ergens op de grond. Toen hij die bij de garage om de hoek inleverde, bleek de garagehouder de eigenaar van het kleinood. Hij was dolgelukkig. De sleutel was maar liefst € 350 waard en had overal al gezocht. Hij stond op het punt om een nieuwe te bestellen, want zonder sleutel is zo’n auto toch eigenlijk ook alleen maar een bak ijzer.

Gratis geld!

Als dank kreeg mijn zoontje een tientje voor zijn spaarpot cadeau. Nu is hij altijd wel blij met geld (kind van zijn moeder…), maar dit tientje was toch wel echt heel erg welkom. Zomaar gratis geld! En dat omdat hij toevallig naar de grond keek op het juiste moment en de juiste plek.

Op meer plekken dan je denkt…

Nu hebben we niet allemaal het geluk om zomaar een tientje (of maar liefst € 350) op de grond te vinden natuurlijk. Maar geld vinden, dat kun je op veel meer plekken dan je denkt. Tijdens mijn bespaarmaand in november vond ik een vergeten spaarrekening. En een nog niet uitbetaalde declaratie. En terwijl ik dit schreef, realiseerde ik me ineens dag ik nog Geld terug bij vertraging kan claimen, van een paar weken geleden. Direct maar even doen zo…

Stap 1: ga na waar jij mogelijk geld zou kunnen vinden

In een blog die ik in november al schreef, staan allerhande suggesties voor plekken waar jij mogelijk geld zou kunnen vinden. Krijg je alle toeslagen waar je recht op hebt? Kun je misschien nog een declaratie bij een verzekering indienen?
Lees hier de blog over geld vinden.

Stap 2: je voelt hem al aankomen… ga er ook achteraan!

Zoek en vind dat geld! Ga er achter aan!

Het maffe is namelijk, veel mensen fietsen gerust 3 kilometer om naar een andere supermarkt, waar ze € 5 kunnen besparen. Maar een op vakantie verloren tas of iets dergelijks indienen bij de verzekering? Teveel moeite. (Tenzij het om een zonnebril gaat. Ik heb me wel eens laten vertellen dat dat het meest ingediende schadeartikel bij de reisverzekering is. Raar.) 🙂 En dat is toch gek, want meestal is die verloren tas meer waard dan € 5…

Ik moet overigens wel toegeven dat ik mezelf hier ook schuldig aan maak hoor. Zo gaan die dingen. Maar vandaag even niet, vandaag gaan we echt op zoek!

Heb je geld gevonden? 

Laat het weten in de reacties. Misschien breng je anderen ook nog op ideeën!

Veel succes weer vandaag!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.