Ondernemer Sharon van der Sluis van By Share aan het woord

By Share - Sharon

Ondernemer Sharon van der Sluis vertelt vandaag in ondernemer op zaterdag over haar bedrijf By Share. Haar bedrijf past om meerdere redenen goed in deze rubriek: ze is nog niet zo lang geleden gestart, én richt zich op “minder stress”. Hoe mooi is dat! Zeker door de keuze die ze gemaakt heeft om de stap naar haar ondernemerschap te nemen, is ze echt een inspirator.

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf? 

Mijn bedrijf heet By Share. mindfulness & coaching.

Share is hoe iedereen mij noemt, en ik vond het daarom leuk om die naam te gebruiken. To Share betekent ook delen; en ik deel al mijn kennis en kunde om mijn klanten te helpen.

Wat voor bedrijf heb je?

Ik help professionals die dreigen vast te lopen en/of last hebben van stress, bij het managen van zichzelf en hun stress, zodat zij veerkracht opbouwen en vanuit rust hun doelen kunnen behalen en succesvol kunnen zijn.

Ik help professionals de rust en ruimte te vinden, om succesvol te zijn in hun leven. Succes thuis, met je familie of partner, maar ook op het werk of een ander gebied dat hen nu veel energie kost. Dat doe ik onder andere door hen te leren in het hier & nu te zijn.

Tegenwoordig zitten we teveel in ons hoofd; terugdenkend aan gebeurtenissen die niet naar wens zijn verlopen of ons al zorgen makend om iets dat in de toekomst misschien kan gebeuren. In het hier & nu ligt de sleutel naar meer ruimte. Dit is ruimte die we vaak niet benutten, zoals ruimte voor creativiteit, rust, concentratie, een frisse blik, veerkracht, et cetera. En ruimte om niet langer te reageren op de automatische piloot, maar door juist een bewuste en doordacht respons te geven. Als je deze ruimte weet te benutten voor jezelf, is er vanzelf minder ruimte voor piekeren of malen. En dat creëert rust.

Tijdens een coachtraject of mindfulness training help ik mensen deze sleutel te vinden, zodat ze toegang krijgen tot hun eigen ruimte van rust en succes.

De trainingen bied ik aan voor particulieren en voor bedrijven.

Hoe ben je begonnen?

Sinds wanneer bestaat je bedrijf?

Sinds mei 2016.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Met mijn praktijk By Share volg ik mijn hart en doe ik wat ik het leukste vind; mensen coachen op hun levenspad en mensen en groepen begeleiden in mindfulness.

Ik heb altijd al wat met mensen gehad; wat mensen beweegt en hoe ze in beweging komen. Mensen inspireren en motiveren en ze in hun kracht zetten hebben mij altijd veel energie en voldoening gegeven.

Ik wilde al een paar jaar geleden voor mezelf beginnen maar het was er nog niet eerder van gekomen. Vorig jaar durfde ik het aan! Daarvoor heb ik ruim 17 jaar gewerkt in de ICT en de Public Sector – waarvan de laatste jaren als peoplemanager – in management functies, verantwoordelijk voor bedrijfsprocessen, ICT en teams. Eigenlijk vond ik het people-stuk het allerleukst, maar dat was nou net het stuk waar ik het minste tijd voor had.

Wat me het meest heeft gemotiveerd om dit te doen is om iets te doen waar ik blij van word en waar ik energie van krijg en om meer voldoening te krijgen uit mijn werk. Ook de enorme vrijheid die je hebt als zelfstandige is erg waardevol. Ik volg letterlijk mijn hart en het voelt goed. Met het volste vertrouwen dat het een succes gaat worden.

De hobbels voor mij lagen op financieel vlak: ik ben een alleenstaande moeder met 3 pubers, een huis en allerlei verplichtingen en verantwoordelijkheden. Ik ben er qua inkomsten behoorlijk op achteruit gegaan en voel me nog steeds erg goed! Bizar, maar die inkomsten komen eraan!

Wie is jouw grootste inspiratiebron geweest?

Ik heb meerdere inspiratiebronnen. Succesvolle ZZP-ers in mijn omgeving, etc. Maar de grootste inspiratie voor mij is dr. Joe Dispenza, die mij met zijn boeken inzichten heeft gegeven hoe je oude patronen kunt doorbreken om een meer vervullend en gelukkig leven te kunnen leiden.

Hoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Ik heb een Ondernemersplan gemaakt, aan de hand van voorbeelden op internet! Ik heb ook uitgerekend of ik van mijn business zou kunnen leven. En ik heb onderzoek gedaan naar websites, administratieve zaken, verzekeringen, et cetera. Ook heb ik verschillende starters events bezocht, onder andere van Google.

Tot slot heb ik met wat vriendinnen gesproken die al een tijdje zzp-er zijn.

Hoe ging het inschrijven bij de KvK?

Inschrijven bij de KvK was erg spannend en tegelijkertijd een formaliteit. Dus ik heb het niet gevierd of iets dergelijks. Ik ben wel van plan de 1e verjaring uitgebreid te vieren!

Financiën in kaart

Heb je een bedrijfsbankrekening?

Ja, bij ABN Amro. Daar zit ik privé ook en ze boden mij een aardig pakket aan.

Wat is je verwachte jaaromzet in 2017?

Mijn doel is € 100.000,=.

Wat keer je jezelf als maandsalaris uit?

Maximaal € 1000 per maand. Ik zet nu nog te weinig om, om mezelf riant te belonen. Wat ik verdien, investeer ik eigenlijk direct in het bedrijf in de vorm van business coaching of opleiding, cursusmateriaal voor mijn trainingen et cetera.

Hoe regel je je financiën en belastingen?

Ik doe alles zelf met behulp van vrienden.

Aandacht voor je bedrijf

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?

Ik adverteer op Facebook.

By ShareHoe gaat de verkoop?

Hoeveel klanten heb je?

2016: ongeveer 30. 2 zakelijke klanten voor groeps-mindfulness-training, 3 coach klanten, 5 mindfulness trainingen aan particuliere groepen.

2017: tot nu toe 10: 2 groepen voor mindfulness en 2 coach klanten.

Wat voor soort klanten heb je?

Beiden: particulier en zakelijk

Hoe vind je nieuwe klanten?

Ik probeer erachter te komen wat iemand graag wil bereiken en daar mijn product aan te koppelen; ik vertel erover vanuit mijn passie.

Komen jouw klanten meestal terug? Hoe zorg je ervoor dat ze vaker terugkomen?

Zover ben ik nog niet, maar ik hoop dat klanten terugkomen om mijn vervolgproducten ook te volgen (coaching of training).

Maak je wel eens gebruik van bureaus om je in te laten huren?

Nee, nog niet. Ik sta hier wel voor open.

Samenwerken met anderen

Werk je samen met iemand anders?

Ik ken een aantal mensen met wie ik graag zou samenwerken voor productontwikkeling. Dat ga ik dit jaar in gang zetten.

Heb je veel contacten met andere ondernemers?

Nog niet.

Wat verkoop je?

Verkoop je meerdere producten?

Ik verkoop coach trajecten en mindfulnesstrainingen. Ik geloof in deze producten omdat ik er zelf veel aan heb gehad.

1 op de 7 mensen heeft te maken met burn-out en mindfulness is een bewezen methode om mensen te leren omgaan met stress. Mijn verwachting is dat mindfulness binnenkort net zo belangrijk wordt als gezond eten en regelmatig sporten.

Hoe stel je je assortiment samen?

Ik speel in op de behoefte van mijn ideale klanten.

Plannen en verder

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Dat ik bij grote bedrijven en organisaties veel mensen mag coachen en trainen, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Dat ik hiermee als expert bekend sta en er goed mee kan verdienen.

Ik heb over 10 jaar mooie online programma’s en heb veel mensen mogen begeleiden bij het voorkomen van uitval door stress.

Wat wil je nog meer over je bedrijf vertellen?

Ik help professionals de rust en ruimte te vinden, om succesvol te zijn in hun leven. Succes thuis, met je familie of partner, maar ook op het werk of een ander gebied dat hen nu veel energie kost. Tijdens een coachtraject of mindfulness training help ik mensen de sleutel te vinden, zodat ze toegang krijgt tot hun eigen ruimte van rust en succes.

Wat mij bijzonder maakt is dat ik zelf een route heb bewandeld van stress en chaos naar rust. Het einddoel heeft mij zoveel gebracht en dat is voor mij zo waardevol, dat ik dat iedereen gun.

Het is mijn missie om aan zoveel mensen duidelijk te maken dat ze zelf over de tools beschikken om de rust in zichzelf te vinden. En dat ze op een simpele manier toegang kunnen krijgen tot deze rust.

Rust die hen de ruimte geeft om doelen te kunnen bereiken en te kunnen zijn wie ze willen zijn.

Heb je tips voor anderen?

Doe wat je hart je ingeeft en doe niet alles zelf. Huur experts in als dat mogelijk is.

Meer weten?

Hartelijk bedankt voor dit bijzondere interview Sharon!

Wil je meer weten over de diensten van Sharon? Of misschien zelfs wel een training bij haar volgen? Neem dan contact met haar op via haar website!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: