Twee leestips

leestips

Normaal gesproken plaats ik op vrijdag geen blogs. Gisteren kwam ik echter nog twee blogs tegen, die ik helemaal niet kende, en waar ik heel blij van werd. En jullie vast ook. Vandaar een extra berichtje tussendoor, met twee leestips!

Schuldig Nederland

De blog van Mevrouw Money Wenkbrauw kende ik al, maar in haar laatste blog vertelde ze dat ze nog een blog had. Over schulden in Nederland. Ze schrijft heel pakkend over twee (echte!) praktijkgevallen die ze helpt. Het zijn hele schrijnende verhalen, die ons er weer eens op wijzen dat het echt niet makkelijk is. Een van de twee heeft bijvoorbeeld een uitkering waarop al jaren beslag ligt, zonder dat er rekening is gehouden met zijn huur en zorgpremie. Dat heeft tot gevolg dat hij veel minder krijgt dan waar hij wettelijk recht op heeft. En dat terwijl het overheidsinstanties zijn die dit uitvoeren… Mevrouw Money Wenkbrauw helpt hem om de schulden in kaart te brengen en een eerlijkere verdeling te krijgen. Een applausje waard naar mijn idee! En een enorme eye-opener… Lezen dus!

(Ik werd van deze blog natuurlijk niet blij van de inhoud. Wel van het feit dat hier op zo’n mooie manier aandacht aan deze problematiek wordt besteed. Voor het geval dat.)

Aad Actief

Via Facebook stuitte ik op de blog van Adrianne. Zij doet net als wij een challenge om minder uit te geven aan boodschappen deze maand. Haar regels zijn echter nog een stuk uitdagender, zij geven maar maximaal € 50 uit per week. En redden dat! Op haar blog schrijft ze hoe ze dat doet, en waar ze tegenaan loopt.

En wat ik ook heel leuk vind, is dat ze tips geeft om te recyclen. Of recycleren zoals zij het noemt (ik gok dat ze uit een ander taalgebied komt dan ik). Zo heeft ze een kikker genaaid op basis van een patroon van een kleurplaat. Heel leuk! Ook even bekijken dus.

Meer leestips?

Heb je nog meer leestips die niet in mijn bloglijst staan? Meld ze gerust hieronder!

Veel leesplezier!

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: