Voor wereldreizigers. En banktoeristen.

GoYvon China

In het boek Rusland voor gevorderden van Jelle Brand Corstius beschrijft hij dat er in Moskou een nep-reisbureau is. Dat regelt volledige fake-reizen voor mensen, inclusief afgestempelde metrokaartjes van de plaats van bestemming, foto’s et cetera. Handig als je je vrienden het idee wil geven dat je een heel spannend leven hebt (al werd het, als ik het me goed herinner, vooral gebruikt door vreemdgangers die beweren op zakenreis te zijn geweest). Lang verhaal kort: ik ben dol op travelblogs. Ik lees ze graag om inspiratie op te doen voor verre reizen die we ooit willen maken. En… ik lees ze graag over plaatsen waar ik juist niet heen wil. Gewoon om toch het gevoel te hebben dat ik heel bereisd ben. Lekker op de bank thuis. 🙂

GoYvon

Eén van die sites die ik op die bankreizen heel graag bezoek is GoYvon van de in China wonende Yvonne. Hoewel ze er voor een half jaartje heen zou gaan, woont ze er nu al een jaar of 7. Op haar site schrijft ze heel aanstekelijk over wonen in en reizen door China. Soms zo enthousiast dat ik er serieus wel eens over nadenk of China niet toch op mijn bucketlist moet. (Dat duurt nooit zo heel lang overigens, ik ben niet zo goed met landen waar ze geen Engels spreken, maar dat terzijde.)

Leven in China

China Yvonne

Copyright GoYvon

Over haar leven in het verre oosten heeft Yvonne al een hele berg blogs geschreven. Dit is eigenlijk een beetje haar dagboek online. Hierin leer je zoveel de echte Yvonne, als het echte leven in China kennen. Hierin worden de culturele verschillen soms pijnlijk maar meestal hilarisch duidelijk.

De allerleukste: haar grootste ergernissen van wonen in China. Heel vermakelijk! (vooral dat filmpje!)

Typisch Chinees

De rubriek Typisch Chinees is gewijd aan gebruiken die Yvonne graag verder toelicht. Heel leerzaam en ook weer bijzonder entertaining. Zo vond ik de blog over alle officiële stempels heel mooi (volgens mij zijn er wel meer landen waar dit een dingetje is). En, dat zal niemand verbazen gezien het onderwerp van mijn blog, het verhaal over het gouden spaarvarken vond ik ook heel boeiend.

Geldzaken

Yvonne heeft nog meer blogs geschreven over geldzaken in China. Zo schrijft ze ook over de kosten van het leven in China (of eigenlijk in Beijing). Daarbij is het trouwens wel handig om te weten dat 1 euro ongeveer 7 RMB is.  Ze geeft zo’n 400 RMB per week aan boodschappen uit. Dat is dus ongeveer € 60 voor 2 personen. En de gemiddelde huur voor een appartement ligt rond de € 1000.

Om het makkelijk te maken heeft ze een tag voor al haar blogs over geldzaken. Handig!

Reizen in China

Chinese muur – copyright GoYvon

Net als ik geïnteresseerd in reizen door China (nep of echt)? Dan komt de rubriek Reizen in China goed van pas. Hierin geeft ze allerhande tips over bijvoorbeeld:

Veel leesplezier!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.