Hoe gaat het Meer geld, minder stress? Wat zijn de plannen?

Zoals elke maand kijk ik even terug op de afgelopen maand, en vooruit op de komende maand. Alhoewel, elke maand? Ik realiseerde me namelijk ineens dat ik dat over december vergeten ben. Toen heb ik natuurlijk wel een jaaroverzicht geplaatst, maar ben ik niet teruggekomen op de doelstellingen. Dat doe ik nu dan maar, met de blogstatistieken van januari. Ik heb toen  overigens wel een hoop leuke nieuwe dingen aangekondigd, die inmiddels alweer een maand lopen. En ik heb ook weer een berg nieuwe plannen, te leuk om niet te delen!

De blogstatistieken van januari

blogstatistieken januariIn november gooide ik enthousiast de volgende doelstellingen online:

Met daarnaast nog twee extra doelen:

 • Pagina’s per sessie van 1,61 naar 1,75.
 • Gemiddeld aantal bezoeken per unieke lezer van 2,15 naar 2,50

In december heb ik vervolgens weinig gedaan om ook maar één van die doelstellingen te halen. Ik had griep, organiseerde een grote kerstactie, en focuste me op de opstart van mijn bedrijf. En op kerstkransjes eten en toetjes maken. Ach ja. Nieuwe ronde nieuwe kansen voor januari dus! En toen ging het een stuk beter. Dit zijn de blogstatistieken van januari:

 • Pageviews: 34.360
 • Facebook: 1152 volgers en mijn eerste Facebook-groep (over bespaartips) telt inmiddels maar liefst 1000 leden! Mijn tweede Facebook-groep (over geluk) telt nu 74 leden.
 • Twitter: 323 volgers
 • Email: 104 subscribers! Yeah!

En wat betreft de andere doelen? Tja, dat blijkt toch wat lastig. Ik ga me er vast nog wel eens in verdiepen hoe ik dat kan verhogen. Maar nu even niet. Teveel andere leuke plannen. (En focus hè… Niet alles hoeft tegelijk.)

Google analytics cijfers januari 2017

Opvallende feitjes

De afgelopen maand zijn me een paar dingen opgevallen:

 • Als ik citeer uit andere blogs, of naar andere blogs verwijs, lezen jullie ze veel beter. Is dat een hint? 🙂 Hahaha, dat zal wel meevallen. Het heeft me wel geïnspireerd. Daarover hieronder meer.
 • Minder geld-blogs (ofwel bespaarblogs) zijn veel populairder dan Meer geld- en Minder stress-blogs. Hm. Tja. Ik ga er mijn naam niet om veranderen, want het bekt zo lekker. Maar ik ga wel nog flink wat bespaarblogs schrijven, want ik luister natuurlijk graag naar mijn lezers (en ik houd van mooie statistieken natuurlijk).
 • Op woensdag heb ik veel minder lezers dan op andere dagen dat ik niet blog. In het begin van mijn blogtijd was dat vrijdag. Ik heb hier geen verklaring voor. Jullie?

Mijn meest gelezen blogs

Titel Views
Hoe vind je de goedkoopste supermarkt? 1,816
Hoe houd je je geld in je zak? Een stappenplan voor elke dag! 1,590
Originele bespaartips! 1,323
Gat in je hand? Geen excuus! (Maar wel lastig…) 1,122

Wat valt jullie op? Juist ja. De meest gelezen blog van de maand is een blog die ik in de zomer geschreven heb. Typisch voor januari, zo’n supermarktbespaar-onderwerp, gok ik 🙂

De blog die ik zelf het best vond (Gat in je hand), is gelukkig ook hoog in de top 10 beland.

En blogs die je nog niet allemaal gelezen hebt…

(Die zou ik natuurlijk ook minst gelezen blogs kunnen noemen, maar dat klinkt toch wat minder gezellig.)

En dan de plannen!

De komende maand ga ik het een en ander veranderen op mijn blog.

Een nieuwe layout

Al vanaf het begin irriteert het me mateloos dat mijn reactieformulier niet naar behoren werkt. Dat heeft te maken met het thema (de layout) dat ik gebruik voor mijn blog. Reageerders kunnen hun eigen website niet achterlaten. En op de mobiele telefoon zijn de reacties ook nauwelijks leesbaar. Tijd voor een beter thema dus! Ik heb er al een paar geselecteerd, en de komende weken ga ik aan de slag met mijn definitieve keuze.

Meer blogs

Al vanaf het begin heb ik een globaal blogschema aangehouden, met blogs op dinsdag, donderdag en zondag. Op een gegeven moment heb ik daar ZZP’er-zaterdag aan toegevoegd. De afgelopen weken heb ik twee keer spontaan een blog geplaatst op vrijdag om een andere blog onder de aandacht te brengen. Dat is me zeer goed bevallen! Sowieso omdat ik graag op andere blogs rondsnuffel en het graag met jullie deel. En ook omdat de reacties hierop heel leuk zijn. Vrijdag is dus vanaf nu Blog-in-the-spotlight-dag.

Bespaarblogs in een link-party

En omdat jullie zo graag bespaarblogs van anderen lezen, heb ik ook naar een manier gezocht om deze beter in kaart te kunnen brengen. Daarom begin ik binnenkort samen met Joyce van Mama Kletst een linkparty. Wat dat is, daar kom ik nog wel op terug. We zijn het ook allemaal nog aan het uitzoeken. Het komt er in ieder geval op neer dat jullie op mijn blog op zeer regelmatige basis links naar bespaarblogs van anderen kunnen vinden. Handig! En leuk!

Meer minder stress

Een ander punt is dat ik vind dat het thema “Minder stress” te weinig aan bod komt. Het probleem daarmee: ik heb daar weinig verstand van. Ik zoek wel constant naar input hierover, maar ik schud het niet zomaar uit mijn mouw. Daarom heb ik de afgelopen tijd gezocht naar mensen die me hierbij kunnen helpen. Binnenkort verschijnen er dus af en toe op woensdag gastblogs over dit onderwerp. Daar kijk ik ook bijzonder naar uit! Ik zoek nog wel naar een mooie titel hiervoor. Suggesties zijn welkom.

Advertorials

Af en toe plaats ik ook advertorials op mijn blog. Soms omdat ik het product superleuk vind. En soms ook om er – dare I say it – geld mee te verdienen. (Iets met Meer geld hè. Ik kom hier nog wel op terug binnenkort.) Voor de duidelijkheid ga ik voortaan alle gesponsorde content die ik niet zelf schrijf, op maandag plaatsen. Meer-geld-maandag zullen we maar zeggen. 🙂

Samengevat

Aangezien ik nu al vier themadagen heb, heb ik ook maar direct een heel blogschema gemaakt:

 • Maandag: sponsordag (als er een sponsortekst is)
 • Dinsdag: Happiness project-dag
 • Woensdag: Minder Stress-gastblog-dag (als er een gastblogger is)
 • Donderdag: Meer-geld & bespaardag
 • Vrijdag: Blog-in-the-spotlight-dag (twee per maand waarschijnlijk) / linkparty-dag (eens in de maand waarschijnlijk)
 • Zaterdag: ZZP-dag
 • Zondag: waar ik zin in heb-dag (want het is ook wel eens leuk om spontaan iets te bedenken)

Nu is het niet de bedoeling dat ik elke weekdag altijd ga vullen, alleen dinsdag, donderdag en zondag zijn altijd blogdagen. Dus. Lang verhaal. Hopelijk zijn jullie er blij mee, al deze duidelijkheid!

Tot slot de doelen

Nu zou ik nog bijna vergeten om nieuwe doelen op te schrijven voor deze maand. Bij deze!

En om de laatste alvast een beetje te helpen: wie wil er lid worden van mijn wekelijkse update? Dan krijg je, o zo handig, de links naar mijn nieuwste blogs automatisch in je mailbox.


Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.