ZZP’er Zaterdag met Martijn Hoekstra van Premium SEO

Martijn Hoekstra premium seo

Vandaag in ZZP’er Zaterdag een interview met SEO-specialist Martijn Hoekstra. Hij zorgt ervoor dat de websites van zijn klanten beter vindbaar zijn in zoekmachines, zoals Google.  Een mooi streven dus!

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf?

Mijn bedrijf heet nu nog Pauw Webstudio. Ik maakte hiermee websites voor ondernemers. Omdat ik websites wilde maken waar ondernemers echt trots op zijn, koos ik voor de naam Pauw Webstudio. Binnenkort verander ik mijn naam in Premium SEO.

Wat voor bedrijf heb je?

Met Premium SEO wil ik ondernemers helpen beter vindbaar te worden, met name in Google.

Opstarten

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Ik heb het altijd al leuk gevonden om dingen te bouwen en te optimaliseren. Toen ik klein was probeerde ik altijd al de grootse, mooiste en beste bouwwerken te maken met Lego. Later raakte ik verslingerd aan computergames, en dan met name games waar je steeds beter in kon worden naarmate je er meer tijd in stopte.

Uiteindelijk ben ik mijn bouw- en optimalisatiedrang gaan combineren met het digitale. Ik ging Digitale Communicatie studeren en kwam in aanraking met websites bouwen en online marketing. Na een jaar bij een online marketing bureau te hebben gewerkt besloot ik me bij de Kvk in te schrijven en gewoon te beginnen. Zo had ik de volledige controle en kon ik beginnen met bouwen en verbeteren.

In welke fase bevind je bedrijf zich?

Mijn website business is nu zo goed als klaar, en de eerste klanten voor Premium SEO moeten nog komen. Met Pauw Webstudio ben ik al een tijdje bezig.

Sinds wanneer bestaat je bedrijf?

Officieel ben ik in oktober 2013 begonnen.

Hoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Het klinkt misschien gek maar mijn voorbereiding was een online training. Dit was de training van Timothy Marc, een online ondernemer uit Australië. Ik volgde zijn blogs en stond al een tijdje en stond op zijn emaillijst.

Op een bepaald moment kondigde hij zijn training aan waarin hij je stap voor stap laat zien hoe je een online business opzet. Het idee sprak me enorm aan en ik besloot me in te schrijven. Sinds dat moment heb ik enorm veel geleerd, zowel van de training zelf als van de community er omheen. Het was eigenlijk een beetje mijn vuurdoop in het online ondernemersschap.

Heb je een businessplan gemaakt?

Eigenlijk totaal niet. Zoals hierboven gezegd, ben ik na mijn training meteen in het diepe gesprongen. Natuurlijk heb ik wel uitgebreid gekeken naar mijn doelgroep en concurrenten. Daarna ben ik eigenlijk meteen begonnen.

Heb je je ingeschreven bij de KvK?

Ja, dat heb ik al vrij snel gedaan. Maar voor ik mijn eerste klant had, waren we al ruim anderhalf jaar verder.

Heb je ook nog een andere baan naast je bedrijf?

Ja, ik werk parttime als online marketeer bij een IT bedrijf.

Hoeveel uur per week werk je aan/in je eigen bedrijf?

Dat verschilt per week. Ik pak s’avonds vaak even een paar uurtjes en verder op mijn parttime dag en in het weekend.

Financiën in kaart

Heb je een bedrijfsbankrekening?

Ja, bij ING omdat ik daar ook mijn particuliere rekening heb. Zo heb ik alles mooi bij elkaar.

Hoe regel je je financiën?

Ik houd alles zelf bij met het online boekhoudprogramma Moneybird. Als ik ergens vragen over heb, kan ik die stellen aan een boekhouder waar ik contact mee heb.

Aandacht voor je bedrijf

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?

Ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar het belangrijkste voor mij zijn toch wel SEO (vindbaar zijn in Google) en daarnaast Facebook advertenties.

Hoe kunnen we je online vinden?

Via mijn website Premiumseo.nl en op Facebook.

Samenwerking

Werk je samen met iemand anders?

Ik werk regelmatig samen met een freelance programmeur

Wil je op termijn verder uitbreiden?

Op papier wel. Uiteindelijk wil graag toe naar een klein team van vaste freelancers om bepaalde aspecten van het bedrijf aan uit te besteden.

Ben je lid van een business netwerk?

Ja, van Secret Society Mastermind. Vanuit deze SSM community heb ik ook veel contact met andere ondernemers. We hebben ook een besloten Facebook groep om vragen te stellen en elkaar te helpen. Ook ben ik twee keer naar het live evenement geweest om mensen te ontmoeten, super gaaf om mee te maken!

En de toekomst?

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Mijn droom is dat Premium SEO uitgroeit tot een bedrijf dat tientallen of honderden ondernemers helpt beter gevonden te worden. Een mooie community hier omheen bouwen zou ook fantastisch zijn, dan kunnen ondernemers elkaar ook gaan helpen.

Maak je je zorgen over de toekomst van je bedrijf?

Nee, ik geloof heel erg dat kwaliteit en meegaan met de tijd ervoor zorgen dat je bedrijf blijft bestaan en groeien. Als je de beste bent in wat je doet, en inspeelt op ontwikkelingen hoef je denk ik geen zorgen te maken. Natuurlijk is dat wel makkelijker gezegd dan gedaan J

Hoe ziet jouw bedrijf er over 10 jaar uit?

Daar kan ik echt geen goed antwoord op geven. De ontwikkelingen gaan zo snel online dat alles er over 10 jaar waarschijnlijk compleet anders uit ziet.

En verder?

Wat wil je nog meer over je bedrijf vertellen?

Toen ik websites maakte vroeg elke klant aan mij: “Hoe kom ik hoger in Google?”. Met Premium SEO ben ik nu bezig daar een antwoord op te geven. Het lijkt er nu op dat dit in de vorm wordt van een online cursus die stap voor stap laat zien wat je moet doen. Ik geloof dat iedereen meer bezoekers en klanten kan genereren met zijn of haar website, je moet alleen weten welke stappen je moet zetten.

Meer weten over Premium SEO?

Wil je meer weten over Martijn en zijn bedrijf? Of… wil je zelf ook hoger in Google terecht komen? Neem dan contact op met Martijn, via zijn website Premium SEO. Of download zijn gratis e-book, waarin hij 17 tips geeft om beter door Google gevonden te worden. Ik heb het gekregen van hem, en vond het heel nuttig. Bedankt voor je antwoorden en je boek Martijn!

Volgende week in ZZP’er Zaterdag vertelt Robert Gouda van WWWaar over zijn bedrijf.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.