Op zoek naar werk? 5 voordelen van werken via een uitzendbureau

uitzendbureau - aan het werk

Mijn meest memorable baantje ooit was bij een cateringbedrijf in mijn studententijd. Daarbij mocht ik op een dag melk en suiker vasthouden voor de koffie tijdens de opening van een tentoonstelling in een groot museum. Niemand minder dan Koningin Beatrix kwam het lintje doorknippen. En Nelleke Noordervliet was er ook. De koningin bleek geen suiker en melk in haar koffie te blieven. En Nelleke dronk thee. Stiekem had ik een ladder in mijn panty (streng verboden in mijn functie!) En ik had het protocol niet gelezen, schande, schande. Na afloop kregen we allemaal een doos chocolaatjes als fooi. Ik zei het al, het was een memorabele dag.

Toen ik nog studeerde, werkte ik er altijd bij. Zo heb ik ooit in een skybox bij Ajax drankjes uitgedeeld, stapels en stapels wetteksten in mapjes gedaan, huiswerkbegeleiding gegeven aan verveelde pubers én tomaten op schaaltjes gelegd (dat was wat minder glamoureus dan die skybox en de dag met de Koningin, maar wel heel gezellig). Via het uitzendbureau kwam ik overal.

Tegenwoordig werk ik zelf niet meer via het uitzendbureau, maar ik raad het mensen die een baan zoeken altijd aan. Waarom? Dat lees je hier.

Voordeel 1: Uitzendbureaus hebben uiteenlopende vacatures

Als je nog niet zo goed weet wat je wil doen, is het uitzendbureau de ideale startplaats. Ze hebben vaak honderden vacatures. Natuurlijk kom je daar niet allemaal voor in aanmerking. Maar… je kunt je wel laten adviseren over wat je zou kunnen doen. En je kunt erachter komen welke eisen bepaalde functies hebben. Als je dan een bepaalde kant op wil, kun je dus makkelijk uitvinden wat je nog moet leren of doen om daar te komen.

Voordeel 2: Je komt nog eens ergens

Via het uitzendbureau kom je sneller bij bedrijven binnen dan wanneer je zelf een open sollicitatie stuurt. Uitzendbureaus hebben vaak contracten met uiteenlopende bedrijven. Zeker bij grote bedrijven is het veel makkelijker om er via het uitzendbureau een baan te vinden dan wanneer je dat zelf doet.

Voordeel 3: Je kunt uittesten wat je leuk vindt

Vraag je je af of je een bepaalde functie wel leuk vindt? Probeer het via het uitzendbureau. Als dan blijkt dat het toch niet bij je past, dan kun je zo weg. Dat geldt ook als je iets anders vindt natuurlijk. Je zit nergens aan vast.

Voordeel 4: Je krijgt per week betaald

Als blogger moet je soms maanden op je geld wachten. 😉 En als je in vast dienst bent, duurt het ook een maand. Als uitzendkracht krijg je wel snel uitbetaald, namelijk elke week.

Dat vereist overigens wel discipline, want je vaste lasten komen wel maandelijks natuurlijk (dus elke week gelijk een deel apart zetten!)

Voordeel 5: Je wordt geholpen met solliciteren

Als je het moeilijk vindt om te solliciteren, is het uitzendbureau ook een uitkomst. Ze helpen je met het maken van een CV, en geven je tips over het voeren van sollicitatiegesprekken. De medewerkers van het uitzendbureau willen ook graag dat jij aan het werk komt, per slot van rekening.

Vaak kun je via het uitzendbureau ook cursussen krijgen die je kans op een baan vergroten.

Veel succes met zoeken!

Ben je op zoek naar een baan? Schrijf je dan dus eens in bij een uitzendbureau. Laat je het hier weten, als je iets gevonden hebt?

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: