blogstatistieken van november

Nieuwe records! De blogstatistieken van november in woord en beeld (maar vooral woord) :-)

November is echt omgevlogen. Time flies when you’re having fun! En wanneer je niet aan het werk bent ook šŸ™‚ Tijd voor de maandelijkse statistieken dus! Zou ik mijn doelstellingen gehaald hebben? Lees met me mee en bekijk de blogstatistieken van november…

Nieuwe hoogtepunten

Aantal blogs

In november heb ik in totaal 20 blogs gepost. Dat was een nieuw record, in de maanden ervoor tussen de 13 en de 15. Dat komt onder andere door de nieuwe serie die ik begonnen ben: ZZP’er aan het woord. En natuurlijk ook door mijn winactie, waarover ik extra berichten geplaatst heb.

Pageviews

Een paar weken geleden schreef ik het al, de grote mijlpaal van 100.000 pageviews bereikte ik begin november. Inmiddels zijn het er ruim 120.000. Het nieuwe doel is 1 miljoen. šŸ™‚ Ik moet alleen nog even nadenken over een datum waarop ik dat gehaald wil hebben. Over 2 jaar?

De overall doelstellingen

Mijn doelstellingen die ik aan het begin van de maand geformuleerd had, leken toen heel ambitieus. Dat bleek in de praktijk enorm mee te vallen.

 • Pageviews: 28.000 gehaald
 • Facebook: 750 volgersĀ gehaald
 • Twitter: 275 volgersĀ gehaald
 • Email: 75 subscribersĀ gehaald

Het resultatenlijstje ziet er zo uit:

 • Pageviews: 32.000 (wow!)
 • Facebook: 960 volgers op 30 november!
 • Twitter: 277 volgers (yeah! precies gehaald dus.)
 • Email: 76 subscribers (op het nippertje! schrijf je vooral in, dat vind ik leuk!)

Tijd voor nieuwe, nog ambitieuzere doelen dus. Maar eerst nog wat leuke feitjes van deze maand.

Insights van november

De cijfertjes en plaatjes

blogstatistieken november

Google Analytics liet deze maand hele mooie resultaten zien. Die piek ergens zo rond de 20e was een dag waarop mijn site maar liefst 2000 keer bekeken werd. Op een gegeven moment zaten er zelfs 35 mensen tegelijk op mijn site, dat was echt uniek! Het kwam omdat ik in een Facebook-groep een vraag beantwoordde, met een link naar mijn site erbij. Dat leverde in een paar uur 1000 extra bezoekers op! Ook werden er die avond maar liefst 50 mensen tegelijk lid van mijn Facebook-groep.

Even inzoomend op de cijfertjes, valt me wel nog iets anders op: er zijn wel heel veel mensen langs geweest, maar niet veel mensen komen vaker dan eens per maand langs. Hoewel ik dus 20 blogs heb gepubliceerd, zijn mensen gemiddeld maar twee keer per maand langs geweest. Ook lezen mensen gemiddeld steeds minder bladzijden per keer. Hoe komt dat? Suggesties hoe ik dat kan verbeteren?

statistieken-november-getallen

Facebook-groep

Als onderdeel van mijn November – bespaarmaand, heb ik een Facebook-groep gelanceerd. Die telt inmiddels bijna 380 leden! Hierin heb ik (bijna) dagelijks een bespaartip op gepubliceerd. Ook plaats ik er regelmatig links naar andere leuke berichten. En wat ik bijzonder leuk vond, al vanaf het begin plaatsten ook anderen berichten, vragen en tips. Daarom heb ik besloten om de groep om te dopen naar “Meer geld, minder stress – bespaartips“. De groep blijft dus bestaan, nu november voorbij is. Ik zal hier zeer regelmatig tips blijven publiceren. Ook heb ik af en toe speciale templates en dergelijke beschikbaar in deze groep.Ā Als je interesse hebt, meld je vooral aan!

De resultaten van de nieuwsbrief

Deze maand heb ik het eindelijk voor elkaar gekregen om een wekelijkse nieuwsbrief te publiceren, met linkjes naar alle meest recente berichten. Dat heeft me ook een andere primeur opgeleverd: twee opzeggingen šŸ™‚ Ā Gelukkig kwamen er ook nieuwe abonnees bij (25 in totaal geloof ik). Ik ben ook aan het uitzoeken hoe ik verschillende nieuwsbrieven kan uitsturen, bijvoorbeeld voor mensen die graag extra input in hun mailbox ontvangen. Daar kom ik in de loop van de tijd nog wel op terug.

Mocht je ook geĆÆnteresseerd zijn in de wekelijkse nieuwsbrief, schrijf je in! Rechts van dit bericht staat een mooi boxje waar je dat kunt doen.

Zoekresultaten

Vorige week heb ik een cursus Search Engine Optimization gedaan. Die had ik gewonnen op de blog van Blogchick. Het was een hele leuke en interessante dag, met veel praktische tips. EĆ©n van de dingen die ik geleerd heb, is hoe je kunt zien hoe je gevonden wordt. Nu had ik me daar al eens eerder in verdiept, maar Google heeft daar zo’n omslachtig verhaal van gemaakt, dat ik het alweer vergeten was. Ik moet er echt eens een losse post aan wijden, maar hierbij even een kort lijstje van de origineelste zoektermen die tot mijn blog leiden:

 • als mama thuis geld verdienen eigen bedrijf
 • eerst grote schulden betalen
 • hoe verkoop ik spullen op marktplaats
 • hoe word ik rijk zonder te werken (hahaha, sorry, loten kopen misschien? meer tips op dat gebied heb ik niet)
 • manieren om overuren uit te betalen
 • met veel mensen oudjaar vieren in kleine ruimte tips

Verreweg de meeste mensen komen via een zoektocht op goedkoopste supermarkt of een variant daarvan, zelfs nog meer dan via “meer geld minder stress”. Bij die zoekopdracht staat mijn site gemiddeld op positie 1,6 in Google, dus dat is heel hoog (1 is bovenaan).

zoekopdrachten november - blogstatistieken november

De nieuwe plannen

Mijn serie ZZP’ers aan het woord begint nu echt te lopen. Daar komen er weer een paar mooie bij. Ook werk ik aan een nieuwe serie, over mensen met schulden en hun weg daaruit. Ook dat belooft een mooie serie te worden!

Nieuw de komende maand is dat ik aan de slag ga met een aantal blogs die ik in opdracht schrijf. Hierover binnenkort meer!

Mijn nieuwe doelstellingen

Vorige maand durfde ik mijn doelstellingen niet al te ambitieus in te steken, omdat ik toen al zo’n enorme groei mee had gemaakt. Ik ga het nu wel doen, en ben heel benieuwd of dat gaat lukken!

Daarnaast wil ik twee extra doelen formuleren:

 • Pagina’s per sessie van 1,61 naar 1,75.
 • Gemiddeld aantal bezoeken per unieke lezer van 2,15 naar 2,50

Als iemand suggesties heeft om dat te bereiken, hoor ik het graag!

 

This Article Has 18 Comments
 1. Mr FOB schreef:

  Mooie cijfers Sjoukje. Succes met de volgende doelstellingen!

 2. LekkerLevenMetMinder schreef:

  Wat supergoed zeg!! Hier zou ik me ook nog eens wat meer in moeten verdiepen, mooi plan voor 2017 maken enzo… Heel veel succes met de volgende doelstellingen!

 3. stoppenvoormijnvijftigste.nl schreef:

  Hele indrukwekkende cijfers. Maar dat mag ook wel als ik lees hoeveel moeite je ervoor doet. Al die moeite wordt dus zeker wel beloond! Veel plezier in het halen van je nieuwe doelstellingen (het moet tenslotte wel leuk blijven šŸ˜‰ )

 4. Mama Tinus schreef:

  Wow, daar mag je trots op wezen! Succes met je nieuwe doelen!

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Superleuk om je statistieken te zien en dat ze goed groeien! Ik moest wel glimlachen om je primeur van de twee opzeggingen ; )

  Wat betreft weinig posts bekijken verder: misschien kun je bij de tips onder je blogpost werken met afbeeldingen erbij? Dat spreekt meer aan dan alleen een link. En verder: link je in je eigen posts naar andere posts op je blog? Dat helpt ook.

 6. Team CF schreef:

  Heel veel sterkte met de nieuwe doelen, blij te zien dat we je hebben kunnen helpen met het halen van je page view en twitter target voor November.

 7. Linda | travellersoftheworld schreef:

  Wat fijn dat je al je doelen hebt behaald! Leuk moment is dat šŸ™‚ Ik werk nog niet echt met doelen, ik hoop alleen elke maand te groeien en tot nu toe lijkt dat te lukken. Wij bestaan net even iets langer als een half jaar en ik ben al heel blij met het resultaat. Leuke post om te lezen dus, succes met het behalen van je nieuwe doelen!

 8. Mylene - blog.mylenecybele.com schreef:

  Superinteressant dit! Niet alleen heel fijn voor jou dat je je doelen hebt behaald, maar ook interessant voor ons om te lezen. Want vaak zie of hoor je niet hoe het bij andere mensen loopt terwijl je dat toch wel wilt weten šŸ™‚

 9. Michelle schreef:

  Wat een mooie getallen! Erg leuk voor mij om te zien hoe dit zich zo leuk kan opbouwen. Succes met je nieuwe doelen!

 10. Romy schreef:

  Wauw, wat een mooie getallen! Inderdaad leuk om hier eens inzicht in te krijgen en leuk om te horen dat je je doelen hebt bereikt! Wat een prestatie šŸ™‚

 11. Yvon schreef:

  Mooie cijfers weer!

  Vraagje; waar vind je dat mooie overzicht van je search keywords in google analytics? Heb al even gezocht, maar kan het niet vinden.

Geef een reactie