Nieuwe records! De blogstatistieken van november in woord en beeld (maar vooral woord) :-)

blogstatistieken van november

November is echt omgevlogen. Time flies when you’re having fun! En wanneer je niet aan het werk bent ook 🙂 Tijd voor de maandelijkse statistieken dus! Zou ik mijn doelstellingen gehaald hebben? Lees met me mee en bekijk de blogstatistieken van november…

Nieuwe hoogtepunten

Aantal blogs

In november heb ik in totaal 20 blogs gepost. Dat was een nieuw record, in de maanden ervoor tussen de 13 en de 15. Dat komt onder andere door de nieuwe serie die ik begonnen ben: ZZP’er aan het woord. En natuurlijk ook door mijn winactie, waarover ik extra berichten geplaatst heb.

Pageviews

Een paar weken geleden schreef ik het al, de grote mijlpaal van 100.000 pageviews bereikte ik begin november. Inmiddels zijn het er ruim 120.000. Het nieuwe doel is 1 miljoen. 🙂 Ik moet alleen nog even nadenken over een datum waarop ik dat gehaald wil hebben. Over 2 jaar?

De overall doelstellingen

Mijn doelstellingen die ik aan het begin van de maand geformuleerd had, leken toen heel ambitieus. Dat bleek in de praktijk enorm mee te vallen.

 • Pageviews: 28.000 gehaald
 • Facebook: 750 volgers gehaald
 • Twitter: 275 volgers gehaald
 • Email: 75 subscribers gehaald

Het resultatenlijstje ziet er zo uit:

 • Pageviews: 32.000 (wow!)
 • Facebook: 960 volgers op 30 november!
 • Twitter: 277 volgers (yeah! precies gehaald dus.)
 • Email: 76 subscribers (op het nippertje! schrijf je vooral in, dat vind ik leuk!)

Tijd voor nieuwe, nog ambitieuzere doelen dus. Maar eerst nog wat leuke feitjes van deze maand.

Insights van november

De cijfertjes en plaatjes

blogstatistieken november

Google Analytics liet deze maand hele mooie resultaten zien. Die piek ergens zo rond de 20e was een dag waarop mijn site maar liefst 2000 keer bekeken werd. Op een gegeven moment zaten er zelfs 35 mensen tegelijk op mijn site, dat was echt uniek! Het kwam omdat ik in een Facebook-groep een vraag beantwoordde, met een link naar mijn site erbij. Dat leverde in een paar uur 1000 extra bezoekers op! Ook werden er die avond maar liefst 50 mensen tegelijk lid van mijn Facebook-groep.

Even inzoomend op de cijfertjes, valt me wel nog iets anders op: er zijn wel heel veel mensen langs geweest, maar niet veel mensen komen vaker dan eens per maand langs. Hoewel ik dus 20 blogs heb gepubliceerd, zijn mensen gemiddeld maar twee keer per maand langs geweest. Ook lezen mensen gemiddeld steeds minder bladzijden per keer. Hoe komt dat? Suggesties hoe ik dat kan verbeteren?

statistieken-november-getallen

Facebook-groep

Als onderdeel van mijn November – bespaarmaand, heb ik een Facebook-groep gelanceerd. Die telt inmiddels bijna 380 leden! Hierin heb ik (bijna) dagelijks een bespaartip op gepubliceerd. Ook plaats ik er regelmatig links naar andere leuke berichten. En wat ik bijzonder leuk vond, al vanaf het begin plaatsten ook anderen berichten, vragen en tips. Daarom heb ik besloten om de groep om te dopen naar “Meer geld, minder stress – bespaartips“. De groep blijft dus bestaan, nu november voorbij is. Ik zal hier zeer regelmatig tips blijven publiceren. Ook heb ik af en toe speciale templates en dergelijke beschikbaar in deze groep. Als je interesse hebt, meld je vooral aan!

De resultaten van de nieuwsbrief

Deze maand heb ik het eindelijk voor elkaar gekregen om een wekelijkse nieuwsbrief te publiceren, met linkjes naar alle meest recente berichten. Dat heeft me ook een andere primeur opgeleverd: twee opzeggingen 🙂  Gelukkig kwamen er ook nieuwe abonnees bij (25 in totaal geloof ik). Ik ben ook aan het uitzoeken hoe ik verschillende nieuwsbrieven kan uitsturen, bijvoorbeeld voor mensen die graag extra input in hun mailbox ontvangen. Daar kom ik in de loop van de tijd nog wel op terug.

Mocht je ook geĂŻnteresseerd zijn in de wekelijkse nieuwsbrief, schrijf je in! Rechts van dit bericht staat een mooi boxje waar je dat kunt doen.

Zoekresultaten

Vorige week heb ik een cursus Search Engine Optimization gedaan. Die had ik gewonnen op de blog van Blogchick. Het was een hele leuke en interessante dag, met veel praktische tips. EĂ©n van de dingen die ik geleerd heb, is hoe je kunt zien hoe je gevonden wordt. Nu had ik me daar al eens eerder in verdiept, maar Google heeft daar zo’n omslachtig verhaal van gemaakt, dat ik het alweer vergeten was. Ik moet er echt eens een losse post aan wijden, maar hierbij even een kort lijstje van de origineelste zoektermen die tot mijn blog leiden:

 • als mama thuis geld verdienen eigen bedrijf
 • eerst grote schulden betalen
 • hoe verkoop ik spullen op marktplaats
 • hoe word ik rijk zonder te werken (hahaha, sorry, loten kopen misschien? meer tips op dat gebied heb ik niet)
 • manieren om overuren uit te betalen
 • met veel mensen oudjaar vieren in kleine ruimte tips

Verreweg de meeste mensen komen via een zoektocht op goedkoopste supermarkt of een variant daarvan, zelfs nog meer dan via “meer geld minder stress”. Bij die zoekopdracht staat mijn site gemiddeld op positie 1,6 in Google, dus dat is heel hoog (1 is bovenaan).

zoekopdrachten november - blogstatistieken november

De nieuwe plannen

Mijn serie ZZP’ers aan het woord begint nu echt te lopen. Daar komen er weer een paar mooie bij. Ook werk ik aan een nieuwe serie, over mensen met schulden en hun weg daaruit. Ook dat belooft een mooie serie te worden!

Nieuw de komende maand is dat ik aan de slag ga met een aantal blogs die ik in opdracht schrijf. Hierover binnenkort meer!

Mijn nieuwe doelstellingen

Vorige maand durfde ik mijn doelstellingen niet al te ambitieus in te steken, omdat ik toen al zo’n enorme groei mee had gemaakt. Ik ga het nu wel doen, en ben heel benieuwd of dat gaat lukken!

Daarnaast wil ik twee extra doelen formuleren:

 • Pagina’s per sessie van 1,61 naar 1,75.
 • Gemiddeld aantal bezoeken per unieke lezer van 2,15 naar 2,50

Als iemand suggesties heeft om dat te bereiken, hoor ik het graag!

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: