dave ramsey

De beste tips van Dave Ramsey: DE geldgoeroe

Het maakt niet uit welke blog over geld je ook leest, uiteindelijk komt de naam van Dave Ramsey altijd wel een keer voorbij. Dave Ramsey is dan ook dé goeroe op gebied van schulden aflossen en budgetteren, en niet alleen meer in Amerika. Ook ik heb al eens een blog aan Dave Ramsey gewijd. Zijn ideeën zijn dan ook heel inspirerend. Naast zijn radioshow over dit onderwerp, heeft hij een aantal boeken geschreven en een speciale cursusreeks opgezet, de “financial peace university”. Al honderdduizenden mensen in Amerika volgden die, en sloegen vervolgens aan het schulden aflossen.

Op zijn website heeft hij zelf ook een blog. Deze volg ik al jaren, en ik heb al flink wat pareltjes voorbij zien komen. Natuurlijk is het ook allemaal heel Amerikaans, het is lang niet allemaal even relevant voor ons. De leukste blogs en beste tips heb ik hier voor jullie verzameld.

Dave Ramsey over schulden aflossen

Het belangrijkste onderdeel van Dave’s boodschap, zowel in zijn radioshow als in zijn boeken, als in zijn cursussen is dat je altijd moet streven om je schulden zo snel mogelijk af te lossen. Zijn schuldensneeuwbal is een motiverende manier om je schulden versneld af te lossen: eerst los je je kleinste schuld versneld af, en met het bedrag dat je dan extra te besteden hebt, los je de volgende schuld versneld af, net zolang tot je al je schulden weg hebt gewerkt.

You can wander into debt, but you can’t wander out: Dit is de basis van zijn verhaal, in detail uitgelegd. Een mooi startpunt voor als je meer wil weten over de methode van Dave Ramsey.

Op de site van Dave staan tientallen (misschien wel honderden) aflosverhalen. De een nog spectaculairder dan de andere. Ik kan gewoon niet kiezen. Als je zoekt op paid off op zijn site kom je er een hele berg tegen.

Dave Ramsey over hypotheken

How mucht house can I afford? Het lijkt misschien niet zo voor de hand liggend, omdat het Amerikaanse systeem nogal anders is, maar de regels die Dave opstelt voor het wel of niet kunnen afsluiten van een hypotheek zijn hier eigenlijk ook heel zinnig.

Mortgage calculator: Reken uit hoeveel sneller je je hypotheek hebt afgelost als je maandelijks iets extra’s betaalt (als dat kan – de regels op dit gebied verschillen per bank).

Dave Ramsey over meer geld verdienen

How to Make Extra Money Doing What You Love: waarom niet je talenten inzetten om extra geld te verdienen? Deze blog is vooral op vrouwen gericht die thuis blijven met hun kinderen, maar het idee is denk ik voor iedereen wel relevant.

Dave Ramsey over geld besparen

The Envelope System Explained: het enveloppensysteem kom je echt overal op internet tegen als het ultieme bespaarmiddel: een envelopje per categorie waar je geld aan uit moet geven. Aan het begin van de week pin je je maximum budget per categorie. En daar moet je het dan mee doen. Je kunt wel onderling geld overhevelen, maar niet extra bijhalen. Op is op. Er zijn zelfs speciale portemonnees verkrijgbaar, gemaakt voor dit systeem.

20 Quick Tips From People Who Are Winning With Money: de beste tips van mensen die weten hoe ze met geld om moeten gaan. Hier komt het enveloppensysteem natuurlijk ook uitgebreid in terug. 🙂

Dave Ramsey over budgetteren

Ook schrijft Dave natuurlijk ook heel veel over budgetteren. Want dat is de basis van een gezonde financiële huishouding.

Take control of your money! It’s budget time. De basis van budgetteren in de terminologie van Dave. Altijd leuk om even door te nemen.

5 Budgeting Myths You May Be Falling For: gaat over budget-misverstanden. Die kom ik ook regelmatig tegen…

Meer lezen?

Op de blog van Dave Ramsey kom je nog veel meer interessante blogs tegen, over allerhande geldzaken.

Wil je wel graag zijn teksten lezen, maar lees je liever een boek? Zijn boeken zijn ook in Nederland verkrijgbaar.

En vraag je je af of zijn informatie ook in Nederland kunt gebruiken? Ook schreef ik er al eerder een blog over, die noemde ik hier boven al. Daarin lees je hoe je zijn adviezen kunt toepassen op de Nederlandse situatie.

Veel leesplezier!

Zelf ook aan de slag?

Wil je ook meer grip op je financiën, je schulden aflossen of gewoon meer te besteden hebben? Geef je op voor mijn programma Je financiën op orde.

 

This Article Has 14 Comments
 1. hahahah, inderdaad, die dave ramsey kom je voeral tegen en dat is omdat hij gewoon hele goede punten heeft. Ik hebt toevallig ook een blogpost erover in de planning staan.

 2. Volg m sinds kort, erg inspirerend!

 3. Daantje schreef:

  Ik vind Dave Ramsey ook erg inspirerend. Wij moeten ook weer aan de bak qua besparen / minder uitgeven. Dus ik ga deze linkjes binnenkort allemaal eens doorlezen.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik kende die Dave Ramsey niet, maar hij klinkt interessant en inspirerend. Bedankt voor de tip zeg!

 5. Ik ken deze beste man nog niet, maar zijn tips klinken wel heel bruikbaar.

 6. A Ten H schreef:

  Zijn zijn tips ook in het nederlands te lezen

 7. Tien Duizend schreef:

  Dank, ik ga kijken op zijn blog.

 8. superheldin schreef:

  Wat een inspirerende verhalen. Fijn dat je me op zijn blog attendeert.

 9. Zara schreef:

  Dave Ramsey is geweldig. Helder advies, duidelijke stappen. Hard werken en meer sparen. Ik volg hem ook op Youtube.

 10. […] een Engels boek, en wat voor één! Het boek The total money make-over van de Amerikaanse Dave Ramsey zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen met een lening denk ik (ja, dat is dus inclusief […]

Geef een reactie