Vernieuwde no-(nonsense)-spend challenge

De vernieuwde No-(nonsense)-spend challenge! Doe je mee?

In juli startte ik op veler verzoek een nieuwe no-spend-challenge. Er deden zo’n 300 mensen enthousiast mee en het was een groot succes! Dagelijks deelden zij hun bespaarsuccessen. In totaal werden er duizenden euro’s bespaard. Mijn buddy Daantje bespaarde zelfs € 1640! Ook bij mij was het een succes… 

Als gevolg van die enthousiaste verhalen kreeg ik opnieuw flink wat verzoeken voor een vervolg. En dat is er nu…. De vernieuwde no-(nonsense)-spend challenge!

No spend of no-nonsense-spend?

Tijdens een echte no-spend-challenge geef je niets uit. Ook niet aan boodschappen. En dat vind ik te zwaar. Zeker in de zomer waarin eten toch relatief snel bederft. Bovendien krijg je dan toch snel het gevoel dat het mislukt is, zodra er een onverwachte rekening zich aandient.

Om te voorkomen dat mensen al bij de eerste tegenslag de handdoek in de ring gooien, heb ik daarom speciale regels gemaakt. We geven geen geld uit dat niet nodig is. Impulsaankopen worden daarmee beteugeld, en dat is dus de besparing. En juist doordat je hier zorgvuldig mee om gaat, zullen onverwachte financiële uitdagingen beter opgevangen kunnen worden. Win-win dus.

Begin wanneer het jou uitkomt

Komt het jou niet uit dat we per 1 september van start gaan? Geeft niets, je kunt zelf  bepalen wanneer je begint. De mails starten ook wanneer jij aan geeft dat jij start. (Als het goed gaat… er zitten soms nog wat kleine hick-ups in het systeem, maar niets dat een klein mailtje aan mij via  sjoukje@meergeldminderstress.nl niet op kan lossen). 🙂

Kost het geld?

Die vraag krijg ik best vaak: is het gratis? Ja, zeker. Ik stuur alles gratis toe, inclusief handige plannen en invulsheets en zo. Ik ben wel blij dat mensen dit regelmatig vragen en zich dus realiseren dat ze behoorlijk wat mooie dingen krijgen.

Plannen en informatie niet delen

Het enige dat ik vraag is dat je de materialen niet zo maar doorstuurt. Iedereen mag mee doen en gebruik maken van de handige formulieren, maar… dan moeten ze zichzelf even opgeven.

De regels nog even samengevat

Nog even kort de regels.

Regel 1: no-nonsense-spend dus, geen echte no-spend

We spreken een maximum af voor wat je aan eten en noodzakelijke verzorging mag uitgeven. En we tellen niet alles mee. Dit leidt tot regel 2.

Regel 2: Je mag alleen kopen wat je nu al kunt voorspellen.

Voor alles wat je nu al weet, stel je een budget op. Dat mag je wel uitgeven.

Regel 3: Uitzondering: noodzakelijke onverwachte vervangingen

Als je onverwachte, noodzakelijke uitgaven hebt, is de challenge niet mislukt. Die tellen namelijk NIET mee.

Regel 4: Maak een plan

Gewapend met een plan, is de kans op succes veel groter. Als je je inschrijft, krijg je van mij automatisch een linkje naar een mooi plan. Handig! 🙂

Voorbeeld plan no-spend-challenge

Regel 5: zoek een buddy!

Een no-spend-challenge is een stuk makkelijker als er iemand is aan wie je verantwoording aflegt. Je mag zelf een buddy zoeken, maar ik kan je daar ook bij helpen. Heb je een buddy nodig? Geef dat dan aan op onze Facebook-groep. Daar is een speciaal topic voor.

Doe jij ook mee met de vernieuwde no-(nonsense)-spend-challenge?

Schrijf je dan in! Ik kijk er naar uit!
This Article Has 14 Comments
 1. Ineke schreef:

  Ik vind dit soort dingen altijd zo leuk. 🙂 Ik geef echter al geen geld meer uit aan nonsens, dus ik heb voor mezelf een andere challenge verzonden. Ik ben super geinspireerd geraakt door het blog van de non consumer advocate. Ik ben heel haar blog vanaf 2008 aan het bijlezen, echt een aanrader als je engelse taal machtig bent. Zij doet ‘the compact’. Dit wil zeggen dat je alles tweedehands koopt. Dat wil ik ook gaan doen, sterker nog, ik ben al begonnen. Zij verkoop ook weer het een en ander online (ook dingen die ze op straat bij het grof vuil vind, zo ver ben ik nog niet;)) en daar ben ik nu ook redelijk fanatiek mee bezig.

  Ik wilde nog wat kleding in de uitverkoop, ben dus nu naar de kringloop gegaan. Het aanbod wordt daar steeds beter. Ik had (in drie keer shoppen dat wel) een nieuwe Geisha broek met een mooi Gerry Weber t-shirt. Een Gerry Weber leren jasje en nog twee prachtige andere tops. Eentje van NED en een merkloze. Dit alles voor het schokkende bedrag van: € 27,10. 😉 Ik ben echt apetrots. Ik probeer de Gerry Weber spullen weer te verkopen en als dat niet lukt hou ik het zelf want het is mooi spul, geen probleem.

  Na alle jaren fanatiek consuminderen is het tijd voor wat extra’s, dit dus. 🙂

  Alle deelnemers aan deze challenge: veel succes. Het is leuk om te doen en je wordt er steeds beter in. Het levert je veel op in besparing, en op den duur ook vrije tijd door minder hoeven te werken.

 2. Lot schreef:

  Ik heb me alvast voor de FB pagina aangemeld om me eens te orienteren of ik per 1 oktober wil beginnen. Daarvoor nog op vakantie en dan geen internet.

 3. Lot schreef:

  Ik heb op deze website een beetje moeite om te lezen. Op mijn scherm is de header/menu erg groot en onderaan een balk met FB Twitter etc en die krijg ik ook niet weg, daardoor maar zo’n klein sttukje tekst tegelijk wat ik zien.

  • anoniem schreef:

   Dit probleem heb ik ook. Lees op een tablet en vooral als ik de tekst wil uitvergroten schuiven de menubalk en de onderste balk, faceboek etc, eroverheen. Dit probleem heb ik wel bij meerdere blogs en sites , niet alleen deze.
   maar het is niet plezierig lezen. Hoewel er voor mij geen noodzaak is om mee te doen aan de challenges lees ik je blog met veel plezier, haal er toch vaak tips uit. P

 4. anoniem schreef:

  Leuk de tips van Ineke die ik regelmatig lees welke ze op andere bogs plaatst.
  Dat maakt me vaak nieuwsgierig naar haar 🙂 en vaak leer ik er ook nog van.
  Wat betreft haar tip dat je Engels machtig moet zijn om de blog te lezen daar heb ik nog wel een tip voor. Ga op de Engelse tekst staan en met rechter muisknop klik je aan: vertalen in het Nederlands.

 5. […] De vernieuwde No-(nonsense)-spend challenge! Doe je mee? […]

 6. […] is precies de no (nonsense) spend challenge van Meer geld, minder stress begonnen. Als een rasechte chaoot heb ik nog geen plan opgesteld, maar heerlijk uitgesteld. Dat […]

 7. […] een paar grote no-spend-challenges ben ik het no-spenden een beetje zat. Het voelt zo negatief om altijd maar te proberen geen geld […]

 8. […] De vernieuwde No-(nonsense)-spend challenge! Doe je mee? […]

Geef een reactie