De vernieuwde No-(nonsense)-spend challenge! Doe je mee?

Vernieuwde no-(nonsense)-spend challenge

In juli startte ik op veler verzoek een nieuwe no-spend-challenge. Er deden zo’n 300 mensen enthousiast mee en het was een groot succes! Dagelijks deelden zij hun bespaarsuccessen. In totaal werden er duizenden euro’s bespaard. Mijn buddy Daantje bespaarde zelfs € 1640! Ook bij mij was het een succes… 

Als gevolg van die enthousiaste verhalen kreeg ik opnieuw flink wat verzoeken voor een vervolg. En dat is er nu…. De vernieuwde no-(nonsense)-spend challenge!

No spend of no-nonsense-spend?

Tijdens een echte no-spend-challenge geef je niets uit. Ook niet aan boodschappen. En dat vind ik te zwaar. Zeker in de zomer waarin eten toch relatief snel bederft. Bovendien krijg je dan toch snel het gevoel dat het mislukt is, zodra er een onverwachte rekening zich aandient.

Om te voorkomen dat mensen al bij de eerste tegenslag de handdoek in de ring gooien, heb ik daarom speciale regels gemaakt. We geven geen geld uit dat niet nodig is. Impulsaankopen worden daarmee beteugeld, en dat is dus de besparing. En juist doordat je hier zorgvuldig mee om gaat, zullen onverwachte financiële uitdagingen beter opgevangen kunnen worden. Win-win dus.

Begin wanneer het jou uitkomt

Je kunt zelf kiezen wanneer je begint. Je geeft je op, en dan krijg je vanzelf alle informatie toegestuurd.

De regels nog even samengevat

Nog even kort de regels.

Regel 1: no-nonsense-spend dus, geen echte no-spend

We spreken een maximum af voor wat je aan eten en noodzakelijke verzorging mag uitgeven. En we tellen niet alles mee. Dit leidt tot regel 2.

Regel 2: Je mag alleen kopen wat je nu al kunt voorspellen.

Voor alles wat je nu al weet, stel je een budget op. Dat mag je wel uitgeven.

Regel 3: Uitzondering: noodzakelijke onverwachte vervangingen

Als je onverwachte, noodzakelijke uitgaven hebt, is de challenge niet mislukt. Die tellen namelijk NIET mee.

Regel 4: Maak een plan

Gewapend met een plan, is de kans op succes veel groter. Als je je inschrijft, krijg je van mij automatisch een linkje naar een mooi plan. Handig!

Regel 5: zoek een buddy!

Een no-spend-challenge is een stuk makkelijker als er iemand is aan wie je verantwoording aflegt. Vraag een vriendin, een buurvrouw, of je partner. Samen sta je sterk!

Doe jij ook mee met de vernieuwde no-(nonsense)-spend-challenge?

Schrijf je dan in! Ik kijk er naar uit!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: