Eindelijk rust! Oftewel: hoe kom je van je financiële zorgen af?

Je financiën op orde - het uitgebreide basispakket

Ken je dat, dat je heel gestresst bent. En dat je eigenlijk wel weet dat je even adem zou moeten halen en nadenken. Omdat je probleem zich dan waarschijnlijk wel oplost? En dat je dat dan toch niet doet? Of dat je misschien juist wel het tegenovergestelde doet? Door blijven rennen en fout op fout stapelen?

Geen tijd…

Ik wel. 🙂 De laatste week had ik het zo druk, dat ik gewoon geen tijd nam om een to-do-lijstje te maken. Dat heeft vaak twee gevolgen: ik loop mezelf voorbij, waardoor ik het idee krijg dat ik het zo druk heb dat het alleen maar erger word. En ik vergeet belangrijke stappen, met als gevolg dat ik dingen over moet doen. Heel handig. 🙂

Ik wil het niet weten!

Ook een mooie variant hiervan is dat je je hoofd in het zand stopt. Ben ik ook goed in. In plaats van op de weegschaal gaan staan, zodat ik weet wat de schade is, trek ik liever een extra zak chips open. Morgen begin ik wel weer met opletten, is het idee. Hele effectieve strategie, kan ik je vertellen. 🙂

En je financiën?

Voor je geldzaken is dit natuurlijk net zo. Je kunt die lege portemonnee negeren en net doen alsof er niets aan de hand is. Maar dat lost het probleem niet op natuurlijk. Alleen als je niet meer uitgeeft dan er binnen komt, krijg je je financiën onder controle. En dat… kan natuurlijk alleen als je ook daadwerkelijk weet wat er binnen komt en wat je uitgeeft. Anders is het toch een beetje als duiken in een onbekend meer. Je hebt geen idee of en wanneer je de bodem raakt. En dat is altijd eerder dan je denkt…

Een steuntje in de rug

Of het nou gaat om het plannen van je werk, afvallen of je geldzaken… Het is een kwestie van je schouders eronder en doorzetten. En in alle gevallen is het soms het wel eens fijn als je een steuntje in de rug krijgt.

Speciaal daarvoor heb ik een programma ontwikkeld om je financiën op orde te brengen. Als je je inschrijft, krijg je elke dag, week of maand (net wat jij wil) een mail met opdrachten. En je krijgt allerhande tools en tips. Bijvoorbeeld een mooi kasboekje. En een maaltijdplanner. Gewoon handige dingen waarmee het niet alleen makkelijker, maar ook een stuk leuker wordt om met je financiën aan de slag te gaan.

Interesse?

Schrijf je in!

Nog niet overtuigd?

Al eerder deed ik een verkorte versie van dit programma. De reacties op Facebook waren zeer enthousiast.

Geeske: Wow, door het programma van Sjoukje Bakker ben ik overal ingedoken en stapje voor stapje dingen aan het omzetten. De overlijdensrisicoverzekering… dat is ook nogal de moeite waard. Ik betaal nu €16  in plaats van €27 en daarbij gaat de dekking van ook nog eens flink omhoog! En omdat ik nu toch ook met de hypotheek bezig was, kon ik dit gratis omzetten. Blij!

 

Anita: Ik maakte een collage van onze spaardoelen. Het hangt op de kamerdeur, zodat het voor het hele gezin gaat leven. 

En voor de verandering rekende ik ook uit hoeveel ik hiervoor per maand moet sparen – een onderdeel in de planning die ik meestal oversloeg ?

Het is vrij ambitieus en ik ben ergens wel een beetje moe van het bezuinigen, maar dit zijn al langdurige wensen, dus wil ik er voor gaan!

 

Willeke: Nogmaals dank je Sjoukje! Heel handig. Heb de menu’s ingevuld voor zo ver ik weet, waarschijnlijk schiet me nog wel wat te binnen. Wel (nog) een paar lege kolommen. Bij overige menu’s heb ik alle vegetarische gerechten staan. Super handig dit, nooit meer inspiratieloos.

 

Ingeborg: Dank je wel Sjoukje voor deze challenge. Echt top en leuk om te doen.

Heb je vragen?

Stel ze gerust! Mail me op  sjoukje@meergeldminderstress.nl

 

Waar loop jij tegenaan als het om je financiën gaat? Vertel het me in de reacties!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.