Even een dienstmededeling ;-)

dienstmededeling

Als je een eenmanszaak hebt, en je wordt ziek… Dan gebeurt er niet veel. En ik heb dus een eenmanszaak. En … je raadt het al. Ik ben al de hele week ziek. Niet ernstig of zo. Gewoon griep. Of eigenlijk wat in de volksmond griep genoemd wordt. Algehele niet-lekkerheid. Constant in slaap vallen. En mezelf dan weer wakker hoesten. Dan weer hoesten. En nog meer hoesten. Dat werk. Gaat wel weer over hoor. 🙂

De nadelen… Geen nieuwe blogs online

Als gevolg daarvan zijn geen van de beloofde blogs online gekomen. Ze staan wel klaar in concept, maar ze zijn niet af. Eerst maar eens kerst vieren, en dan komen ze alsnog online.

En de voordelen…

Het voordeel van ziek zijn is wel dat je nogal wat tijd hebt om niks te doen. Ik heb al drie fantastische flutkerstfilms op Netflix gezien. Eentje stiekem ’s avonds met mijn zoontje toen hij ook ziek was en niet kon slapen. Iets met een magisch kerstkristal. Om de drie seconden hoestte een van ons er doorheen. Maar gezellig was het wel. 🙂

En… ik heb veel na kunnen denken. Over wat ik het komende jaar met met blog wil. En met mijn bedrijf. Allemaal leuke plannen zitten er in de pijplijn! Ik hoop dan ook van harte dat ik mijn aantekeningen nog snap als ik weer beter ben, hahaha.

Wat gaat we doen?

Veel nieuwe challenges! Nieuwe acties. En vooral heel veel leuke blogs over besparen, geld verdienen en stress verminderen. Ik ga ook meer samenwerken met andere leuke gastbloggers (er staan er al twee op het lijstje).

Ook werk ik aan een nieuwe interview-reeks over hypotheken.

Tot slot ga ik flink wat nieuwe producten lanceren. Allemaal leuke cursussen en challenges waar jullie vast ook heel blij van worden.

Wat gaan we niet meer doen?

Ook heb ik besloten wat ik niet meer ga doen. Zeikreacties op mijn blog toelaten. Zoals ik tegen mijn kinderen ook wel eens roep: “het is hier geen democratie!” Mijn blog is geen openbaar forum. Ik vind het heel erg leuk als iemand een reactie achter laat. Het is leuk als dat een compliment is of een inhoudelijk reactie. Een vraag vind ik ook altijd heel bijzonder.

Ik ben echter klaar met mensen die zeuren. Het gaat er niet om dat ik geen kritiek op mijn blog duld. Je hoeft het niet met me eens te zijn. Sterker nog: ik vind het ook vaak leuk om de andere kant van een verhaal te horen. En dat gebeurt ook zeer regelmatig trouwens. (Daarbij wijs ik graag even op de reacties van Nicole Orriëns. Ze is het vaak niet met me eens, maar ik ben altijd blij als ze langs is geweest. Nooit een onvertogen woord. Zo kan het ook hè, moppermensen…)

Maar het hele vingertje wijzen… Dat niet.

Nergens voor nodig

Het punt is namelijk: ik krijg maandelijks honderden, soms wel duizenden reacties. Soms reageren ze hier op mijn blog, maar veel vaker via de mail of op Facebook. Ik krijg vragen, complimenten en vaak ook leuke tips (variërend van “hee, ken jij deze bespaartip al? misschien leuk voor je blog” tot “er staat een woordje teveel in die en die blog”). Daar word ik heel erg blij van. En ook mensen die me mailen of anderszins persoonlijk laten weten dat ze ergens niet achter staan, kan ik bijzonder waarderen.

Oeverloos gezeur hier op mijn blog van elke keer dezelfde mensen (onder een ander alias) over gesponsorde blogs of affiliate links (want dat weten we nu onderhand wel hè mensen…) En reacties die een normaal mens nooit hardop tegen iemand zou zeggen? Die kan ik niet zo waarderen. En die gooi ik dus weg. Dat doe ik al vanaf het begin trouwens, maar de laatste tijd heb ik ze vaker laten staan en van reactie voorzien. Zo zonde van de energie van beide kanten… Je kunt mensen bijna nooit via internet van jouw punt overtuigen als de ander al gelijk zo vijandig begonnen is.

Ik streef ook helemaal niet naar een ruimte op internet waar iedereen zijn zegje mag doen. Die zijn er al genoeg. Dit is mijn huiskamer. En in mijn huis gelden mijn blije regels.

Nieuwe regels dus

Mocht je dus een reactie op mijn blog willen plaatsen waarvan je zelf ook niet blij zou worden als je hem krijgt: weet dan dat die niet lang blijft hangen. En dat je bij herhaling op de spam-lijst belandt. Dat betekent dat jouw reacties niet meer automatisch zichtbaar worden. Lang leve wordpress.

Rest mij jullie nog een fijne dag te wensen! Kruip ik nu mijn bed weer in. Kuch. 🙂

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.