Meer geld, minder stress neemt vakantie

Meer geld minder stress neemt vakantie

Vorige week bedacht ik me ineens dat ik het de laatste tijd allemaal lekker onder controle heb. En dat verbaasde me eigenlijk enorm. 🙂 Sinds een paar maanden werk ik weer (tijdelijk) buiten de deur, dus ik heb eigenlijk veel minder tijd. Maar, zo blijkt nu, minder tijd leidt niet altijd tot minder kwaliteit. Sterker nog... het leidde in dit geval tot betere planningen, meer focus en ook veel meer resultaten. En, ja, meer slaapgebrek. Dat ook.

Hoe kwam het zo?

In de anderhalf jaar dat ik voornamelijk thuis werkte, was ik zo gewend geraakt aan mijn rust en vrijheid. 🙂 Lekker de kinderen naar school brengen, nog even wat kletsen op het schoolplein, boodschapje doen... en dan eens aan het werk. Omdat ik geen echte deadlines had (behalve door mezelf opgelegde), was ik veel tijd kwijt aan nadenken wat ik eerst zou kunnen doen. Dat schoot allemaal niet zo op.

De wildste ideeën die leiden tot....

En doordat ik zoveel tijd had om na te denken, had ik ook de mooiste ideeën wat ik allemaal met mijn blog zou kunnen doen: cursussen, mooie printables, leuke nieuwe challenges, elke dag een nieuwe blog, het kon niet op.

Weinig actie en focus

Maar daadwerkelijk iets opleveren... Dat vond ik stiekem lastiger dan gedacht. Ik had het eigenlijk altijd maar druk voor mijn gevoel. Er stond zoveel op de (overigens wel mooie) to-do-lijst en in de praktijk vinkte ik maar weinig af.

Ook in mijn huishouden ging dat zo. In theorie had ik zat tijd om alles keurig te doen en houden. Maar in de praktijk... bleef de schone was vaak in de manden liggen, en het oud papier in de bijkeuken tot het het plafond raakte. Sporten schoot er bij in, zelfs lange wandelingen maken met de hond kwam er niet van. Al die dingen die je denkt dat je er wel even bij kan doen als je toch thuis bent, die deed ik dus eigenlijk ook niet.

Totdat... alles ineens veranderde

Op een dag werd ik gebeld voor een opdracht buiten de deur. Heel eerlijk gezegd was mijn eerste reactie "NEEEEE". In hoofdletters ja. Ik dacht, dat red ik er nooooooit bij. En het leven thuis beviel me wel. Ik vind het namelijk heerlijk, een beetje thuis rommelen (lees Facebook checken) en lekker bloggen (lees stiekem tussendoor nog meer Facebook checken).

Mijn thuisfront reageerde iets zakelijker en vond dat ik de sprong gewoon moest wagen. Iets met meer geld en minder tijd om rommel te maken in huis. 🙂

Ik morrelde wat, maar ik kon er eigenlijk weinig tegenin brengen. Dus... ik ging in gesprek, en ontdekte dat het een hele leuke uitdaging was. En ook in de praktijk bleek heel erg leuk om weer "echt te werken". Al was het alleen al om dagelijks weer echte mensen te zien buiten mijn gezin.

Alles ging beter

Het grappige was: daarna ging eigenlijk ineens alles beter. Omdat ik veel minder tijd had, moest ik meer keuzes maken. En meer uitbesteden.

  • Niet meer zelf elke dag de kinderen naar school brengen.
  • Stoppen als voetbalcoördinator van de F-jes...
  • Niet meer zelf alle blogs vormgeven (of zelfs schrijven).
  • Mijn cursussen door anderen laten vormgeven.
  • Nee zeggen tegen uitjes van school (voor mijzelf dan hè, niet voor de kinderen).
  • Niet meer zelf de boodschappen halen, wat er langzaam weer ingeslopen was, maar toch weer gewoon online bestellen. (Wat ook nog eens lekker voordelig is natuurlijk.)

Het mooie was, juist door die focus en keuzes kwam ik eigenlijk in een soort flow terecht. Na een paar weken werken buiten de deur én werken aan mijn blog, kreeg ik ook weer zin om te sporten. En om dingen af te maken.

Mét resultaat!

Ondanks dat ik tegenwoordig bijna 40 uur per week voor een opdrachtgever werk, heb ik deze maanden in ons huis meer gedaan dan het hele jaar ervoor. De was ligt weer eens opgevouwen in de kast bijvoorbeeld. 🙂 En de schuur is opgeruimd.

Ik heb bovendien veel meer tijd genomen voor mezelf, door te wandelen, hard te lopen en met vriendinnen af te spreken. Ik lees weer veel meer dan vroeger. Al met al zit ik gewoon veel lekkerder in mijn vel.

Ook op bloggebied

Ook op bloggebied heb ik veel bereikt. Er zijn weliswaar minder blogs verschenen dan voorheen, maar toch nog wel gemiddeld 2 tot 3 per week. Inmiddels staan er al meer dan 400 verschillende blogs op Meer geld, minder stress.

En... Ik heb een aantal mooie cursussen afgemaakt, een nieuwe challenge gelanceerd (met inmiddels dik 300 deelnemers, yes!) en al mijn andere cursussen en challenges verbeterd en uitgebreid. Dankzij mijn geweldige en zeer handige assistenten ziet het er bovendien veel gelikter uit dan voorheen.

Toe aan vakantie

Al dat harde werken - of extra sporten, dat kan ook 🙂 - heeft er ook toe geleid dat ik inmiddels een beetje moe ben. Die mooie resultaten zijn natuurlijk fantastisch, maar op een gegeven moment gaat ook bij mij het lampje uit. En dat is zonde, want ik heb zoveel leuke ideeën nog! En zoveel mooie plannen!

Om te voorkomen dat ik echt te moe word, en geen energie meer over heb voor die leuke plannen, heb ik besloten om een blogvakantie in te lassen. WAAAAT?? Geen nieuwe blogs meer?

Ja, ik schrok er zelf ook even van. Dat is niet iets dat je als blogger zomaar besluit, kan ik je vertellen. 😉 Maar geen zorgen, het is maar tijdelijk, voor een week of 8. Als de schoolvakantie weer voorbij zijn, ga ik weer enthousiast verder.

Valt er dan niets meer te lezen?

Er staan natuurlijk al dik 400 blogs op Meer geld, minder stress. En die heb je vast nog niet allemaal gelezen. Scroll gerust even door naar beneden, daar krijg je altijd een paar leuke suggesties. Daarnaast staan er nog een aantal leuke "Het geldgevoel van..."-interviews klaar (met dank aan Henla!) die de komende weken gewoon verschijnen. Dus het blijft ook niet helemaal stil hier.

Een hele fijne zomer toegewenst!

Ondertussen wens ik jullie allen een hele fijne zomer toe! Ik ga vooral heel erg genieten van mijn gezinnetje, mijn hond, mijn vakantie én van mijn werk. En in augustus kom ik weer graag terug op je radar met tegen die tijd vast een hele stapel verse blogs. Over meer geld, en minder stress.

Fijne vakantie!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.