Meer geld, minder stress is jarig!

Afgelopen week bestond Meer geld, minder stress twee jaar! En wat een bijzondere twee jaar zijn het geweest. Tijd voor reflectie en ... een leuke actie. 

Toen ik twee jaar geleden begon met schrijven, had ik in mijn achterhoofd wel een idee van wat ik ongeveer wilde met mijn blog. Maar dat het zo'n achtbaan zou worden, dat had ik nooit kunnen voorspellen. En wat was het bijzonder allemaal! Ik heb zoveel nieuwe mensen leren kennen via mijn blog, over onderwerpen nagedacht waar ik vroeger niets van wist en zoveel geleerd! 

En... ik heb echt heel veel geschreven, inmiddels staan er op mijn blog meer dan 425(!) artikelen van mijn hand (met daarnaast nog zo'n 25 gastblogs). Je zou denken dat mijn inspiratie vast bijna op is inmiddels. Maar nee. Ok, soms. πŸ™‚ Maar... ik heb nog een hele stapel met onderwerpen staan, voorlopig ben ik nog wel even bezig. 

Kaarsje nummer 2 door Ink drop

Allerhande feitjes en cijfers

Ter ere van mijn blogverjaardag leek me leuk om weer eens een aantal leuke feitjes en statistieken te verzamelen. En dan niet alleen bezoekers en zo, maar vooral wat andere dingen die ik kon vinden in de krochten van mijn blog. 

Verder lezen

Vanaf mijn blog wordt er regelmatig doorgeklikt naar andere sites. Het allervaakst is dat naar ... Bol.com. En om precies te zijn naar het boek Hypotheekvrij van Gerhard Hormann. Ik ben blij dat jullie daar net zo enthousiast over zijn als ik. πŸ™‚ 

Een goede tweede is de blog van Adrianne. Toch leuk, gezien het feit dat er ook altijd veel mensen vanaf haar site naar de mijne doorklikken. De derde op de lijst is de link van de linkparties die ik vorig jaar met Joyce organiseerde. Zelfs nu wordt er nog heel vaak doorgeklikt op blogs die destijds mee deden. 

Zoeken

Veel van mijn bezoekers vinden mijn blog via social media, maar ook via Google komen er vaak nieuwe mensen binnen. Vaak vinden ze me omdat ze op zoek zijn naar:

De gekste vragen die de laatste weken gesteld zijn heb ik ook even opgezocht. 

 • Wat te doen met oud stokbrood? Daarmee kwam de zoeker opnieuw op een blog van Eline
 • Hoe betaal ik mijn gokschulden af? Nou... net zoals alle andere schulden. Ik hoop dat mijn blog er een beetje bij geholpen heeft.
 • Wie is Max Verstappen? Eh... toch bijzonder dat die er tussen zit, hahaha. Ik heb nog nooit over Max Verstappen geschreven op mijn blog. Maar bij deze genoteerd. 
 • Specerijenkraam. Oeps sorry, dat woord heb ik ooit gebruikt in een blog over de markt
 • Tips om minder te dromen. Die kan ik ook niet helemaal plaatsen, maar ik hoop van harte dat het degene gelukt is. 

Een gezellige bende op Social Media

Op Social Media is mijn blog ook goed vertegenwoordigd.

 • Op Facebook beheer ik meerdere actieve besloten groepen met in totaal meer dan 13.500 leden:
  • Meer geld, minder stress - bespaartips. Op deze groep delen we bespaartips en bespaarsuccessen met elkaar. Er is nu een redelijk stabiel ledenaantal van nu 12.986 leden (elke dag verdwijnen en verschijnen er een paar). Iedereen die wil besparen is er welkom, zolang je maar aardig bent en opbouwende reacties plaatst. (En dat is nog best moeilijk, merken we soms...). 
  • Meer geld, minder stress - happiness. Op deze gemoedelijke groep delen we leuke en blije momenten met elkaar en plaats ik regelmatig links naar mijn (en andermans) blogs over minder stress. Er zijn nu bijna 500 leden. 
  • Meer geld, minder stress - administratiechallenge. Deze groep hoort bij mijn huidige administratiechallenge, de naam zegt het al. Hier zijn nu al bijna 150 mensen lid (van de 300 die mee doen met de challenge). Er verschijnen regelmatig leuke foto's en motiverende berichtjes van mensen die aan het opruimen zijn. 
 • Hiernaast heb ik ook een openbare Facebook-pagina met meer dan 4000 volgers. Sinds ik hier dagelijks een vraag stel, is het er heel gezellig. Lees vooral mee!
 • Ook op Pinterest is het erg druk. In mijjn Pinterest-profiel  zag ik dat ik daar 209.000 kijkers per maand. Klinkt indrukwekkend hΓ¨. Valt mee hoor πŸ™‚ Iedereen die langs een pin van mijn blog scrollt telt al mee. Als ze nou allemaal naar mijn blog door zouden klikken... 
 • En dan heb ik ook nog een Twitter-account waar alleen automatisch mijn berichten op worden geplaatst, met... ja ja, toch ook nog meer dan 400 volgers. Gezelligheid troef πŸ™‚ Misschien moet ik weer eens inloggen. 

Pieken en dalen op mijn blog zelf

En tot slot toch ook nog even de bezoekerscijfers van mijn blog zelf. Nu ik tijdelijk fulltime werk als consultant, heb ik veel minder tijd voor mijn blog. Er verschijnen daarom nog maar maximaal 2 zelfgeschreven blogs per week (en een interview). En soms nog minder. Het moet per slot van rekening wel haalbaar blijven. 

In de cijfers is dit goed te zien. Waar ik in januari nog dik 50.000 bezoekers en meer dan 130.000 pageviews verzamelde, is dat in mei afgenomen tot bijna 30.000 bezoekers en zo'n 70.000 pageviews. Ik kan er niet mee zitten. Het is duidelijk dat het motto "wat je aandacht geeft groeit" ook van toepassing is op blogs. πŸ™‚ 

De focus blijft op: mensen leren met geld om te gaan

Belangrijker dan al deze cijfers vind ik dat ik tegenwoordig maar liefst 13 eigen cursussen, challenges en printables voor jullie klaar heb staan. Het zijn allemaal leuke leerzame tips en tricks verpakt in een gezellig jasje, waarmee je leert om beter met geld om te gaan. Dat is en blijft namelijk uiteindelijk het doel van mijn blog: zorgen dat er zoveel mogelijk mensen goed met geld om leren gaan!

En de afgelopen tijd heb ik er veel tijd in gestoken om al mijn cursussen en challenges te verbeteren en uit te breiden. Zo bestaat de cursus Je Geld goed geregeld tegenwoordig uit een handig digitaal opdrachtenboek met maar liefst 14 leuke opdrachten waarmee je je geld helemaal onder controle krijgt. En... je krijgt er ook een fijn werkboek bij, vol met printables waarop je alles in kunt vullen. 

Speciale verjaardagsactie

Omdat mijn blog jarig is, heb ik een leuke actie bedacht. Iedereen die lid is van mijn nieuwsbrief krijgt tijdelijk 50% korting op al mijn cursussen, challenges en printables!

Wil jij ook één van mijn cursussen met korting doen?

Word dan lid van mijn nieuwsbrief, dan ontvang je vanzelf de kortingscode! 

*Disclaimer: Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel een afbeelding van Shutterstock.com.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.