extra geld - geldautomaat

5 manieren om wat extra geld te verdienen

Heb je wat extra geld nodig? Zit je omhoog, of wil je wat extra’s te besteden hebben in de vakantie? Of gewoon om wat meer achter de hand te hebben voor het geval dat? Als je wat vrije tijd over hebt, zijn er tientallen manieren om wat extra geld te verdienen. Ik verzamelde vijf leuke ideeën!

Extra geld – idee 1: Online geld verdienen door onderzoeken in te vullen

Zelf heb ik niet het geduld om online iets bij te verdienen door onderzoeken in te vullen en op links te klikken. Ooit deed ik mee met Euroclix, maar net toen ik in de buurt van een uitbetaling kwam, veranderden ze de voorwaarden. En bij GFK gebeurde ongeveer hetzelfde: daar vulde ik regelmatig in naar welke tv-programma’s ik keek. Toen de beloning van € 2,50 per maand naar iets van €0,50 ging, was ik daar ook klaar mee.

Toch is het voor sommige mensen toch een mooie bijverdienste. Mom4Life houdt op haar blog bij hoeveel ze online verdient, bijvoorbeeld met het invullen van onderzoeken en zo.  Zij verdient wel met Euroclix. Ook Janine van In10jaarFO schrijft regelmatig over haar online verdiensten via Euroclix. (De links van Euroclix in dit stukje zijn van de betreffende bloggers. Als je erop klikt en je aanmeldt, krijgen zij een klein bedragje, zonder dat het jou iets kost. Leek me een leuk cadeautje.) 🙂

Extra geld – idee 2: Pas in de vakantie op iemands hond

puppy extra geld verdienenSinds wij een hond hebben, weten we hoe handig het kan zijn om een hondenoppas te hebben. Zo’n beestje kan vaak wel even alleen blijven, maar een hele dag… Dat lukt lang niet bij elke hond. Zelfs niet als er een hondenuitlaatservice langs komt. Onze hond kan na veel oefenen een uurtje alleen blijven. Dan staat ze op wacht op de bank en staart naar buiten, vol verwachting of we er al weer aankomen. Ze eet, drinkt en slaapt niet, ze houdt de wacht.

Nu kennen wij gelukkig heel veel mensen die best een paar uurtjes of zelfs een hele dag op ons lieve hondje willen passen. Vooral gezinnen met kinderen staan bijna in de rij. Maar tijdens werkdagen of een wat langere periode is het toch wel heel fijn om een vaste oppas te hebben. En bijvoorbeeld voor onze zomervakantie zijn we nog op zoek naar iemand die 2 weken op onze hond wil passen. Natuurlijk, een kennel kan ook, maar we gunnen ons asielhondje liever een warm gezin waar ze lekker geknuffeld wordt en waar ze zich niet hoeft te verstoppen voor andere honden.

En… wij zijn niet de enigen die op zoek zijn. Als je ervaring met honden hebt, kun je je misschien aanbieden als oppasgezin. Google maar eens op “hondenoppas tijdens de vakantie”, er zijn uiteenlopende organisaties die kunnen bemiddelen.

Vergeet niet om Meer geld, minder stress te liken op Facebook, zodat je nooit meer een bericht mist!

Extra geld – idee 3: Maak foto’s op feestjes

Kun je een beetje leuk fotograferen? Verhuur jezelf dan eens als fotograaf. Er zijn uiteenlopende gelegenheden waarvan mensen graag foto’s hebben, maar waarvoor een professionele fotograaf (terecht!) vaak te duur is.

Zo zou je je bijvoorbeeld kunnen verhuren tijdens kinderfeestjes. Bijna elke ouder vindt het leuk om foto’s van zo’n feestje te hebben. Maar met al het geregel en gedoe komt het er niet altijd van om die ook te maken. Zeker als je nog wat leuke attributen hebt, die aansluiten bij het feestje, kun je daar misschien wel een leuk bedrag mee verdienen.

Extra geld – idee 4: Knap kringloopspullen op en verkoop ze

Als je handig en creatief bent, kun je oude spullen bij de kringloop omtoveren tot iets moois. Er zijn duizenden blogs met uitleg over hoe je meubels (of accessoires) op knapt. Een paar goeie foto’s en een leuke tekst erbij voor op Marktplaats en je bent in bedrijf.

Let wel op dat je niet teveel uitgeeft aan de opknapspullen zelf, anders kost het je uiteindelijk nog meer. Zeker ook omdat je eigenlijk ook je uren erin mee zou moeten nemen.

Extra geld – idee 5: Geef les

extra geldBen je ergens goed in? Dan zou je het anderen ook kunnen leren.

Ik ben de laatste maanden online echt zoveel cursussen tegen gekomen die door mensen in hun vrije tijd worden gegeven. Van een broodbakworkshop tot muziekles, van fotografieles tot schilderworkshops, je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel iemand die het in de avonduren thuis aanbiedt.

En… als zij het kunnen, dan kun jij dat ook! Het kan echt van alles zijn.  Ik heb vroeger ook vaak les gegeven. En de afgelopen jaren heb ik regelmatig bedacht wat voor cursus ik zelf zou kunnen geven.

Ter inspiratie mijn eigen lijstje

 • foto-albums maken voor beginners
 • kinderen fotograferen
 • foto’s bewerken in Lightroom (het is een thema hè, die foto’s)
 • goed spellen
 • Nederlandse les aan buitenlanders (been there, done that, ik ben er niet geschikt voor. Ik wil altijd liever met die mensen praten over van alles en nog wat, en dan bij voorkeur in een taal die we allebei al spreken.) 🙂
 • bijles wiskunde voor scholieren
 • Budgetteren – jaaaa. Die heb ik wel opgepakt. 🙂

De cursussen die ik de afgelopen jaren gevolgd heb of waarvan ik overwogen heb om ze te volgen:

 • Fotograferen met een spiegelreflexcamera
 • Moestuinieren
 • Gitaar spelen
 • Poppen maken
 • Kleren naaien

(Ok, alleen die eerste twee heb ik daadwerkelijk gevolgd, de rest vond ik toch te ingewikkeld. Maar er is zeker een markt voor.)

Verzin het maar!

Uit de bovenstaande voorbeelden blijkt vast wel, dat als je een tijdje brainstormt, je op de meest leuke ideeën kunt komen. Extra geld verdienen is echt wel te doen! Laat je niet afschrikken door het huidige aanbod: als het al bestaat, is er dus een markt voor. Geef er je eigen draai aan, en je hebt een uniek idee te pakken. Of begin met die online onderzoeken. Dan ben je in ieder geval onderweg.

Heb jij ook leuke ideeën voor hoe je wat extra geld zou kunnen verdienen? Laat het me weten in de reacties, ik ben heel benieuwd!

PS: een tijdje terug schreef ik over het boek Zakcentje. Daar staan ook allemaal leuke ideeën in.

This Article Has 7 Comments
 1. Dertigermetkids schreef:

  Wauw, mooi lijstje! Echt geen tijd voor naast 2 kinderen, huishouden en fulltime thuis werken…??? Ik koop juist al extra tujd door huishoudelijke hulp.. zo heb ik in t weekend 3 u extra tijd met mn gezin…;) en als gastouder zomaar op andermans honden gaan passen lijkt me ook niet,zo verstandig;) wel heel leuk 😉

 2. Mr FOB schreef:

  Sympathiek dat je de links van andere bloggers plaatst!
  Als je een overzicht van 10 enquete mogelijkheden (en ervaringen van lezers via de reacties) wilt lezen, die heb ik pas gepost op mijn blog.

 3. Project Lonica schreef:

  Van idee 1 blijf ik maar niks snappen. Het lijkt wel de standaard bijverdienste van bloggers. Volgens mij kom je nergens boven de 1 euro per uur uit. Voor stomvervelend ‘werk’. Waarschijnlijk zijn de affiliates voor bloggers nog het meest interessant 😉

  Idee 2 t/m 5: leuk en origineel! Allemaal een kwestie van je talenten en je creativiteit gebruiken. Wat dat oppassen op honden betreft, mijn volgende blogpost in de serie Pioniers gaat over iemand die fulltime op huisdieren past 🙂

 4. Lot schreef:

  Al verschillende keren kwam ik bij de kringloop merkkleding tegen die ik dan weer kon verkopen. Hoogtepunt een bijzondere top die ik kocht omdat hij paste en ik hem mooi van voor 4,50 en pas na googelen erachter kwam dat het een duur merk was en later voor 60 euro verkocht. Toen had ik hem zelf al bij diverse gelegenheden aangehad en stond er mooi mee op de foto.

 5. Marie schreef:

  Je zelf aanmelden bij het nipo dat levert leuke cadeaubonnen op. Gaat best snel!

 6. Vlijtig Liesje schreef:

  Zelf begon ik destijds met mijn blogs om extra geld te verdienen. En daarvoor gaf ik ’s avonds de cursus Samen Bevallen. Dat heb ik maar liefst 7 jaar gedaan.

 7. […] dan op zoek naar manieren om extra inkomen binnen te halen. Misschien zijn de tips in mijn blog over extra geld verdienen wel wat voor jou. Of haal tips uit boeken over extra geld […]

Geef een reactie