Waarom en hoe ik fulltime blogger werd… (en jij het ook kan zijn!)

fulltime blogger

UPDATE 20 oktober 2017: inmiddels is de bloggerstoolkit waar ik over schrijf niet meer beschikbaar. Maar…. ik heb een leuk alternatief. Zie onderaan dit bericht.

Bloggen, dat doe je niet omdat je snel rijk wil worden. Sterker nog… Ik las pas nog een opmerking van een bekende Nederlandse blogger op Facebook dat hij na jaren proberen gestopt was met zijn pogingen om fulltime blogger te worden. Op Stoppen voor mijn vijftigste las ik een dergelijke opmerking in de blog waarin de schrijver uitlegt waarom hij advertenties op zijn blog heeft staan.

Toch zijn er echt wel mensen die kunnen leven van hun blog. Zelfs in Nederland. 🙂 Ik streef er in ieder geval ook naar.

Waarom wil ik fulltime blogger zijn?

Dat heeft een paar samenhangende redenen.

Ten eerste vind ik het heel gaaf om mensen te helpen met hun geldzaken. Ik weet hoeveel stress het op kan leveren als je geen geld hebt. En ik vind het heel bijzonder om te zien hoe mensen uit hun problemen kunnen komen door orde op zaken te stellen. Al jaren deed ik vrijwilligerswerk om mensen te helpen met hun financiën. Met mijn blog kan ik veel meer mensen helpen dan voorheen. En daar word ik gewoon heel gelukkig van. En zij ook. 🙂

Ten tweede schrijf ik graag. Dat doe ik vele malen liever dan wat dan ook op werkgebied. En als blogger mag je vooral heel veel schrijven. 🙂

Dat samen genomen betekent ook dat ik geld moet verdienen met bloggen. Anders kan ik dit niet volhouden. Alleen als ik genoeg verdien met mijn blog kan ik blijven schrijven en mensen helpen met hun geldzaken. Zo simpel is het.

Hoe verdien ik geld als blogger?

Daar ga ik binnenkort nog een keer uitgebreider op in. Kort samen gevat:

  • door advertenties op je blog (als jullie er af en toe eens op klikken dan, anders werkt het niet natuurlijk).
  • door advertorials (die plaats ik alleen als ik er echt achter sta)
  • door te bloggen voor anderen
  • door producten te verkopen, zowel van anderen als van mezelf. Daarom vind je hier regelmatig links naar boeken bijvoorbeeld. En daarom schrijf ik ook deze blog.

Kan ik er al van leven?

Nee. Maar dat duurt niet lang meer. Ik schreef het al eerder, mijn programma loopt goed. En ook mijn andere inkomsten stijgen steeds verder, omdat ik steeds meer bezoekers krijg. En daarmee kan ik dus ook weer meer mensen inspireren om verstandig met hun geld om te gaan. Win-win!

Hoe gaat dat me lukken?

Door te kijken naar andere succesvolle bloggers en ook toe te passen wat zij doen. Veel, met name Amerikaanse, bloggers geven veel informatie over hun weg naar blogsucces. Ze geven webinars en cursussen en schrijven er talloze blogs over.

Ik heb een flinke lijst met acties die ik één voor één uitvoer en test om te kijken wat voor mij werkt. Ik heb verreweg het meest gehad aan de tips van Ruth Soukup. Afgelopen jaar organiseerde ze zelfs een heel blogevent waarop ze mensen leerde om hun blog vooruit te krijgen. Ik had daar graag bij geweest, zeker toen ik alle reacties erover na afloop las. Helaas was het in Portland (je weet wel, waar afgelopen jaar ook Wie is de Mol was). En zoveel verdien ik dus nog lang niet, dat ik daar even heen kon.

Maar… haar hele event, of eigenlijk de video’s van al haar workshops, is nu dus online verkrijgbaar. Kost $ 297… En dat vind ik dus ook een beetje te duur. Ik wil veel leren, maar om nou zomaar weer € 300 uit te geven aan een online cursus… Nee.

Daarom was ik ook superblij toen ik hoorde dat al deze informatie, onderdeel is van The Genius Bloggers Toolkit. En daarnaast zijn er dus nog eens bijna 90 andere cursussen, e-boeken en werkboeken beschikbaar. Ik wilde de bundel al kopen, omdat ik er vorig jaar ook al zoveel aan gehad had. Maar nu dus helemaal.

Inmiddels heb ik de eerste cursusvideo al gezien. En wat geleerd. 🙂 Feestje!

Overweeg jij ook een blogcarrière?

Word dan lid van mijn bloggersnieuwsbrief en ontvang allerhande tips en tools om ook van start te gaan. Ook bied ik binnenkort een aantal cursussen voor bloggers. Hiervan houd ik je dan ook automatisch op de hoogte.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.