Als je niet verder kunt besparen… 5 tips

meer geld verdienen - Geef niet op als je niet verder kunt besparen

Soms houdt het gewoon op. Dan heb je echt op alles bespaard waarop je zou willen en kunnen besparen. Hoe ga je dan verder als je toch nog te kort komt? Deze vraag kwam pas ook langs op mijn Facebook-groep.

Het is lastig vind ik. Op een gegeven moment heb je alle tips wel toegepast. En is op echt op.

Het enige dat je dan kunt proberen is je inkomen te verhogen. Maar… hoe doe je dat? Ik schreef het al vaker, er is (voor zover ik ontdekt heb…) geen “word-snel-rijk”-truc. Gelukkig zijn er nog wel een paar beproefde manieren waarop je je inkomen zou kunnen verhogen.

Optie 1: Vraag om een loonsverhoging

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan hè. 🙂 Maar heb je het al eens geprobeerd?

Nu kun je dat over het algemeen niet zomaar doen. Of liever gezegd: je krijgt het niet zomaar. Maar je zou bijvoorbeeld wel kunnen overleggen of je meer taken kunt uitvoeren. Of meer verantwoordelijkheid op je nemen. Of bijvoorbeeld meer uren kunt werken, als je niet fulltime werkt.

Ga in ieder geval in gesprek met je werkgever over je mogelijkheden. Dat werkt altijd beter dan afwachten en klagen over dat je te weinig verdient. 🙂

Optie 2: Zoek een extra baan

Op Facebook volg ik Inge, die de groep Budget&Babbels beheert. Zij schrijft elke ochtend een gezellig verhaal over haar leuke plannen die dag, en vaak ’s avonds ook nog even hoe het geweest was.

Wat zo inspirerend aan haar verhaal is: ze leeft van een klein inkomen met haar twee kinderen (consequent Puber en Kleuter genoemd), maar ze heeft zoveel plezier in het uitkomen daarmee. Ze zoekt allerhande manieren om haar inkomen zo lang mogelijk mee te laten gaan, én om haar inkomen te verhogen. Zo verkocht ze pas allemaal leuke retro-spulletjes. Ook heeft ze meerdere banen. Zo werkt ze als postbode, maar bijvoorbeeld ook als surveillant bij examens in de examentijd. En af en toe geeft ze budgetles in Meppel. Daar heeft ze ook een Facebook-groep voor: budgetstore & more

Haar andere Facebookgroep heeft een ledenstop helaas (I’m one of the lucky few….), maar af en toe laat ze wat extra mensen toe. Claimen dus, die plek! 🙂

Of, en daar was het me om begonnen natuurlijk: doe wat Inge doet. Misschien kun je in het weekend een krant bezorgen. Of wekelijks een folderpakket. Misschien is er een winkel waar je graag komt, die op zaterdag een extra kracht kan gebruiken. Als je zoekt zijn er allerhande opties te vinden. Proberen kan in ieder geval geen kwaad.

Optie 3: Start een bedrijf(je) naast je werk

Waar ben je goed in? Als je een beetje leuk kunt schrijven, kun je bijvoorbeeld een blog starten. 🙂 Daar word je meestal niet rijk van, ik schreef het gisteren al. Maar je kunt er, als je het handig aanpakt, wel wat mee verdienen.

Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld klusjes (of klussen) doen, maaltijden koken, cursus geven, foto’s maken, en ga zo maar door. Meer ideeën vind je in mijn blog 5 manieren om wat extra te verdienen.

Optie 4: Verhuur een kamer

Via Airbnb kun je een kamer verhuren aan toeristen. Je kunt zelf bepalen hoeveel je vraagt, wat voor soort huurders je wil, en wanneer je je kamer of huis beschikbaar stelt. Voor een kamer in mijn wijk, zou ik volgens Airbnb wel € 150 per week kunnen verdienen.

Check trouwens wel even de website van je gemeente voor je dit doet. Zeker in de grote steden is de verhuur van kamers en huizen aan regels verbonden.

Optie 5: Ruim je huis op

Als je je huis goed opruimt, kom je mogelijk nog wel het een en ander tegen dat je zou kunnen verkopen. Ik wijdde er al eerder een hele blog aan. Een opgeruimd huis heeft nog meer voordelen. Zo heb je een beter overzicht van wat je al hebt. En vergeet je minder snel iets dat je geld kan kosten.

Geef niet op als je niet verder kunt besparen

Als je niet verder kunt besparen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden. Geef niet op! You can do it!

Wat zijn jouw tips om meer geld te verdienen? Heb je een van bovenstaande opties wel eens geprobeerd? Vertel het in de reacties!

 

 

 

 

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: