meer geld verdienen - Geef niet op als je niet verder kunt besparen

Als je niet verder kunt besparen… 5 tips

Soms houdt het gewoon op. Dan heb je echt op alles bespaard waarop je zou willen en kunnen besparen. Hoe ga je dan verder als je toch nog te kort komt? Deze vraag kwam pas ook langs op mijn Facebook-groep.

Het is lastig vind ik. Op een gegeven moment heb je alle tips wel toegepast. En is op echt op.

Het enige dat je dan kunt proberen is je inkomen te verhogen. Maar… hoe doe je dat? Ik schreef het al vaker, er is (voor zover ik ontdekt heb…) geen “word-snel-rijk”-truc. Gelukkig zijn er nog wel een paar beproefde manieren waarop je je inkomen zou kunnen verhogen.

Optie 1: Vraag om een loonsverhoging

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan hè. 🙂 Maar heb je het al eens geprobeerd?

Nu kun je dat over het algemeen niet zomaar doen. Of liever gezegd: je krijgt het niet zomaar. Maar je zou bijvoorbeeld wel kunnen overleggen of je meer taken kunt uitvoeren. Of meer verantwoordelijkheid op je nemen. Of bijvoorbeeld meer uren kunt werken, als je niet fulltime werkt.

Ga in ieder geval in gesprek met je werkgever over je mogelijkheden. Dat werkt altijd beter dan afwachten en klagen over dat je te weinig verdient. 🙂

Optie 2: Zoek een extra baan

Op Facebook volg ik Inge, die de groep Budget&Babbels beheert. Zij schrijft elke ochtend een gezellig verhaal over haar leuke plannen die dag, en vaak ’s avonds ook nog even hoe het geweest was.

Wat zo inspirerend aan haar verhaal is: ze leeft van een klein inkomen met haar twee kinderen (consequent Puber en Kleuter genoemd), maar ze heeft zoveel plezier in het uitkomen daarmee. Ze zoekt allerhande manieren om haar inkomen zo lang mogelijk mee te laten gaan, én om haar inkomen te verhogen. Zo verkocht ze pas allemaal leuke retro-spulletjes. Ook heeft ze meerdere banen. Zo werkt ze als postbode, maar bijvoorbeeld ook als surveillant bij examens in de examentijd. En af en toe geeft ze budgetles in Meppel. Daar heeft ze ook een Facebook-groep voor: budgetstore & more

Haar andere Facebookgroep heeft een ledenstop helaas (I’m one of the lucky few….), maar af en toe laat ze wat extra mensen toe. Claimen dus, die plek! 🙂

Of, en daar was het me om begonnen natuurlijk: doe wat Inge doet. Misschien kun je in het weekend een krant bezorgen. Of wekelijks een folderpakket. Misschien is er een winkel waar je graag komt, die op zaterdag een extra kracht kan gebruiken. Als je zoekt zijn er allerhande opties te vinden. Proberen kan in ieder geval geen kwaad.

Optie 3: Start een bedrijf(je) naast je werk

Waar ben je goed in? Als je een beetje leuk kunt schrijven, kun je bijvoorbeeld een blog starten. 🙂 Daar word je meestal niet rijk van, ik schreef het gisteren al. Maar je kunt er, als je het handig aanpakt, wel wat mee verdienen.

Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld klusjes (of klussen) doen, maaltijden koken, cursus geven, foto’s maken, en ga zo maar door. Meer ideeën vind je in mijn blog 5 manieren om wat extra te verdienen.

Optie 4: Verhuur een kamer

Via Airbnb kun je een kamer verhuren aan toeristen. Je kunt zelf bepalen hoeveel je vraagt, wat voor soort huurders je wil, en wanneer je je kamer of huis beschikbaar stelt. Voor een kamer in mijn wijk, zou ik volgens Airbnb wel € 150 per week kunnen verdienen.

Check trouwens wel even de website van je gemeente voor je dit doet. Zeker in de grote steden is de verhuur van kamers en huizen aan regels verbonden.

Optie 5: Ruim je huis op

Als je je huis goed opruimt, kom je mogelijk nog wel het een en ander tegen dat je zou kunnen verkopen. Ik wijdde er al eerder een hele blog aan. Een opgeruimd huis heeft nog meer voordelen. Zo heb je een beter overzicht van wat je al hebt. En vergeet je minder snel iets dat je geld kan kosten.

Geef niet op als je niet verder kunt besparen

Als je niet verder kunt besparen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden. Geef niet op! You can do it!

Wat zijn jouw tips om meer geld te verdienen? Heb je een van bovenstaande opties wel eens geprobeerd? Vertel het in de reacties!

 

 

 

 

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com
This Article Has 7 Comments
 1. Jantine schreef:

  Met mijn blog heb ik nog weinig verdiend, maar elke euro is er weer een. 😉 Dank je wel voor de inspirerende tips!

 2. M - TwoPennies schreef:

  Fijne tips! We hebben de afgelopen tijd heel erg veel overbodige spullen verkocht. Dit heeft ons toch meer dan 750 euro opgeleverd (zat ook een iPhone tussen, dus dan gaat het wel hard). Ik verbaasde me hoeveel spullen toch nog waarde hebben voor een ander. Een oude smartphone van B had ik al klaargelegd om te recyclen, maar hij heeft hem uiteindelijk nog verkocht voor 40 euro.

  Ik ben nu bezig met het onderzoeken wat ik aan bedrijfje op kan zetten naast mijn baan. In eerste instantie omdat ik dit leuk vind om te doen, maar als er wat extra inkomsten mee binnen komen is dit natuurlijk mooi meegenomen! 🙂

  Ook vragen om een loonsverhoging vind ik een hele goede tip. Ik heb dit laatst voor het eerst gedaan. Vond dit super eng, maar er werd helemaal niet negatief op gereageerd! Er wordt bij ons maar een keer per jaar verhoogd dus het is afwachten hoeveel het oplevert, in elk geval meer dan als ik niks had gezegd.

 3. anitawillems schreef:

  Dit vind ik echt opbeurende tips Sjoukje, want ja, op een gegeven moment dat heb je alles wel onder de loupe gehad en is voor jou de grens bereikt. Daar stuit ik ook wel eens op.
  Het valt dan niet altijd mee om moed te houden en naar nieuwe manieren te zoeken, maar ik kan het niet helpen, ik probeer het elke keer weer 😀
  Je kent mijn blogpost daarover denk ik wel. Ik deelde ‘m laatst op de groep. http://anitasdagboek.blogspot.nl/2017/04/hoe-je-kunt-bezuinigen-als-je-echt-niet.html

 4. MIna schreef:

  En als je alles hebt gedaan en inkomen verhogen lukt niet dan accepteren wat je wel hebt, en via weggeefhoeken proberen te ruilen. Omdenken is dan het sleutelwoord. Maar vooral hou de moed erin en zoek gelijk gestemde mensen probeer dingen eens uit een andere hoek te bekijken. Er is op internet zoveel te vinden! Ben zelf behoorlijk in inkomen gedaald en dat zal volgend jaar nog meer worden (door ziekte). Helaas het is niet anders, dus kijken wat kan wel en ik ben zo’n type er moet gespaard worden, werken met weekmenu, kijken naar leuke gratis activiteiten en vooral gezellig thuis spelletjes doen met wat lekkers (low budget) erbij kaarsjes aan! Genieten!

 5. liesbet schreef:

  Onze oudste heeft het financieel niet makkelijk en probeert, naast haar fulltimejob, haar inkomen wat te verhogen door alle kledij en speelgoed van de kinderen die te klein is of niet meer gebruikt wordt te verkopen op tweedehandssites. Ze haalt zelf veel gratis kleren, speelgoed op via weggeefsites en ruilt vaak gerief. Ze geeft zelf kleren van haar dochtertje door aan een alleenstaande dame die voedselpakketten krijgt maar vaak bepaalde producten uit het voedselpakket niet moet hebben of producten die ze teveel heeft en niet tijdig kan verwerken.

 6. dertigermetkids schreef:

  als zzper bepaal ik gelukkig elk jaar zelf mijn nieuwe tarief. uiteraard moet ik mezelf niet uit de markt prijzen maar ik verhoog het tarief elk jaar. de kinderopvangtoeslag gaat ook elk jaar ietsje omhoog dus moet kunnen. #gastouder

 7. Katja schreef:

  Ik ben een paar maanden geleden begonnen met online enquetes om wat bij te verdienen door vragenlijstjes in te vullen op loze momenten. Op internet las ik dat veel mensen lyrisch zijn over Euroclix, maar dat schiet bij mij niet zo op. Het werkt waarschijnlijk beter als je veel online koopt, want daar krijg je dan ook clix voor, maar ik koop nauwelijks iets online. Het gebeurt ook best vaak dat ik na een aantal vragen alsnog eruit wordt gegooid omdat ik niet in het profiel pas, dat is zo irritant. Bovendien moet je je inkomsten van Euroclix formeel opgeven bij de Belastingdienst, waardoor je ook nog een deel van het zuurverdiende centjes moet afstaan aan belasting. PanelWizard vind ik drie keer niks, daar ben ik al maanden lid van en heb tot nu toe €6,30 verdiend. Ze bieden nauwelijks enquetes aan.
  Ik ben wél tevreden over ‘Waardevolle mening’, daarmee verdien ik maandelijks twee VVV-bonnen van €10, die ik gebruik om bv bij Blokker cadeautjes te kopen en noodzakelijke verzorgingsproducten bij Kruidvat of Etos. Je kunt ook kiezen voor iets anders, zoals Bol-cadeaubonnen, maar ik vind zelf de VVV-bonnen wel handig, want Bol is vaak erg duur.

Geef een reactie