Leestip van de week… Lekker leven met minder

Log Lekker leven met minder

Tegenwoordig lees ik elke dag een paar blogs. Hoort erbij hè, als je zelf stukjes schrijft. Sowieso ter inspiratie en om van te leren natuurlijk, maar ook gewoon omdat ik het leuk vind om te zien waar anderen mee bezig zijn. Bloggers zijn toch een beetje mijn collega’s hè, nu.

Het verhaal achter de blog

Eén van de blogs die ik nu al een jaar volg is die van Adine. Dat wil zeggen… dat wist ik eigenlijk niet, tot een paar weken geleden. Toen kwam Adine namelijk uit de kast als de schrijfster van de informatieve blog Lekker Leven met minder.

Jarenlang schreef ze er anoniem op, maar op een dag besloot ze dat het genoeg was geweest. Al dat heen en weer gefiets tussen accounts. Op de blog zelf is natuurlijk weinig veranderd sindsdien. Maar ik vind hem nu toch leuker, nu ik weet wie er achter zit: een leuke jonge dame met een stralende lach.

Waar gaat de blog over?

Adine schrijft over sparen, besparen, consuminderen en financiële vrijheid. Precies de onderwerpen die ik ook interessant vind en waar ik natuurlijk ook graag over schrijf. Toch bijt het elkaar niet, verre daarvan zelfs. Ze heeft altijd onderwerpen die ik niet zo snel bedacht had. En haar stukjes zijn vaak ook korter en vaak actueel. Ze schrijft over dingen die ze tegenkomt. Leerzaam en leuk dus!

Haar rubrieken heten:

  • Geld
  • Hypotheek
  • Sparen
  • Schulden
  • Budget tips
  • Huis
  • Geluk
  • Van alles

Wat moet je echt even lezen?

Ik zei het al, ik volg haar al een jaar op dagelijkse basis. In die tijd heb ik al veel gelezen dat me aan sprak. Toch doe ik nu een poging om de aanraders van haar blog hier onder elkaar te zetten.

Over schulden

Juist werkenden hebben vaak financiële problemen. Zeker 62% van de werkgevers heeft te maken met personeel met schulden. Hoe komt dat? En hoe gaan ze er mee om?

Een leven met schulden, heel normaal? Gebaseerd op een recent CBS-onderzoek. Heel interessant om te lezen dat vooral jonge mensen al gewend zijn geraakt aan het hebben van schulden.

Over sparen

Hebben failliete banken nog geld van jou? Blijkbaar heeft niet iedereen zijn tegoeden bij Icesave opgeëist. Zonde!

Rentenieren, moet je dat wel willen? Over dertigers die al met pensioen zijn en de wenselijkheid daarvan.

Over geluk

De kracht van een ochtendritueel en hoe je er zelf mee start Herkenbaar, hier schreef ik ook al eerder over. Ik vind het altijd leuk om te lezen dat anderen dit doen.

Het Diderot-effect: waarom je meer koopt dan je nodig hebt Dit is een bespaartip en geluksplanner ineen. Als je iets nieuws koopt, ziet alles er ineens anders en minder goed uit, is het idee. Alsof het niet meer past bij je geweldige nieuwe aankoop. En dat wil je dan natuurlijk weer goed maken, dus koop je meer. In het artikel lees je over de oorsprong van dit effect, en krijg je tips over hoe je het tegen kunt gaan.

Veel leesplezier op Lekker leven met minder!

Naast de hier uitgelichte stukjes is er nog veel meer moois te lezen op Lekker leven met minder. Veel leesplezier!

 

 

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: