Van mijlpalen, doelen en… bijzondere aankondigingen

mijlpalen en doelen

Vorig jaar stelde ik met mijn gezin een paar jaardoelen vast. Dat leek me leuk om eens te proberen. De enige die ik me nog kon herinneren was dat mijn toen 5-jarige dochter graag alle aapjes in de boom wilden krijgen met het apenspel. Ik kan vast verklappen… Dat doel hebben we niet behaald.

Het hielp natuurlijk ook totaal niet dat we dat spel op 27 april op een kleedje hebben gelegd. En nog minder dat we het een week later bij de Kringloop naar binnen hebben gegooid. 🙂 Tja. Sorry voor mijn lieve moppie, maar het was echt een heel suf spel. En eerlijk is eerlijk – na die ene dag in januari heeft ze ook nooit meer een poging gedaan om dat doel te behalen.

Dit was een plaatje dat ik online vond, het is nu niet meer te koop, en … ik zou het ook zeker niet aanraden aan te schaffen!

Wat waren de doelen van vorig jaar?

Het lijstje zag er verder als volgt uit:

 • Meer feestjes vieren (de 7-jarige)
 • Vaker uit logeren (de kleuter)
 • Veel buiten spelen (de puppy)
 • Meer bewegen & minder eten (die kerstkilo’s hè… – de volwassenen dus, die kinderen bewegen regelmatig meer dan genoeg, als je het mij vraagt)
 • Allemaal lief zijn voor elkaar (ook inbreng van de volwassenen, surprise, surprise)
 • puppyrekensommen over de 1000 (de 7-jarige)
 • bij het apenspelletje om alle aapjes in de boom te krijgen (de kleuter)
 • lekker in het mandje blijven liggen als ik even naar de gang loop (mijn persoonlijke doel voor m’n puppy)

Afgezien van de apen ging het heel goed met onze doelen. Er zijn veel feestjes gevierd. Er is over de 1000 gerekend. De hond kijkt niet eens meer op als ik het huis verlaat. En er is meer dan voldoende gelogeerd. Meer bewegen en minder eten… Laten we het daar maar niet meer over hebben, hahaha. Die gaat gewoon weer in de herkansing dit jaar.

Mijn blogdoelen

Voor mijn blog had ik ook een paar hele mooie doelen.  Ik wilde onder andere:

 • Elke week 3 blogs blijven schrijven
 • Minimaal 300.000 pageviews en 50.000 unieke bezoekers halen…
 • Minimaal 1 sponsordeal voor op de blog per maand sluiten om de blogkosten te kunnen voldoen

En is dat gelukt?

Zeker! Ik heb in totaal 271 berichten gepost, dus dat waren er meer dan 3 per week. Die berichten bevatten trouwens gemiddeld 1049 woorden, en in totaal 284.366 woorden, zie ik in de statistieken. Hahahaha, goed om te weten.

Dan die pageviews… Ik wilde er in totaal dus 300.000 en in totaal 50.000 unieke bezoekers. Dat werden er wat meer. In totaal kwamen er maar liefst 211.729 mensen langs, en die bekeken 862.842 bladzijden.

En die sponsordeals… die kwamen ook goed los. Ik heb er in totaal zo’n 20 geschreven. Die blogkosten kon ik dus makkelijk voldoen. 🙂

De strategie veranderde

Toen ik vorig jaar per 1 januari als echt zelfstandige ondernemer het jaar begon, was het plan om zo snel mogelijk ergens als projectmanager aan de slag te gaan. Mijn blog wilde ik natuurlijk ook wel groter maken, maar er moest natuurlijk ook geld verdiend worden.

Al heel snel ontdekte ik dat ik, a) helemaal geen zin had om nog als projectmanager aan de slag te gaan, b) acquisitiegesprekken rondom het projectmanagement echt heeeeeel vervelend vond, en c) bloggen nog veel leuker vond dat ik al dacht. Bovendien beviel het thuiswerken me wel heel goed. Gewoon de kinderen uit school halen en ’s avonds verder werken bleek echt veel relaxter dan dat gehaaste leven van de jaren daarvoor.

Het plan veranderde dus nogal rap. Ik besloot in overleg met mijn partner om een poging te doen om te kijken of ik mijn geld kon verdienen met fulltime bloggen. En… inmiddels lijkt dat behoorlijk goed te kunnen.

De mijlpaal: een miljoen pageviews!

Afgelopen december behaalde ik twee grote mijlpalen.

Ik behaalde de 1 miljoen pageviews! Tussen 15 juni 2016 en 28 december 2017 werden er op mijn blog 1 miljoen bladzijden gelezen! (Door 236.659 unieke bezoekers. Dat zijn zo’n 5 voetbalstadions vol om je even een idee te geven.)

Bezoek tussen 15 juni 2016 en 31 december 2017

En de tweede mijlpaal: ik haalde voor de vierde maand op rij mijn omzetdoelstelling. 🙂 En dat betekent dat ik het aan mijn thuisfront kan verantwoorden om door te gaan met fulltime bloggen. Nu moet ik mijn omzet nog wel tweemaal verdubbelen om mijn financiële doelen voor 2018 ook te kunnen halen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook wel gaat lukken.

Wat brengt 2018?

Afgelopen week maakte ik samen met een grote groep lezers mijn jaarplan voor 2018. Wat een leuke week was dat! Mijn belangrijkste doelen deel ik hier graag.

Mijn blogdoelen voor Meer geld, minder stress

In 2018 wil ik graag:

 • 1,5 miljoen pageviews behalen (in totaal dus, en dat komt neer op zo’n 125.000 pageviews per maand).
 • Weer gemiddeld 3 blogs per week schrijven. En dus geen 4,17 zoals in 2017 🙂
 • 300.000 unieke bezoekers
 • 10.000 e-mail-leden
 • Een volledig nieuw ontwerp voor mijn blog… (daarover binnenkort meer)

Mijn ondernemingsdoelen

En voor mijn blogbedrijf heb ik ook een aantal mooie doelen:

 • Minder sponsorblogs en meer andere inkomstenbronnen
 • Meer producten lanceren waar jullie blij van worden (in hetzelfde kader als het jaarplan dat massaal gekocht werd)
 • Een jaaromzet die de goede lijn van 2017 voortzet (en waardoor ik ook in 2018 weer het hele jaar thuis kan blijven werken)
 • een tweede blog starten…

De aankondiging

Wat? Een tweede blog?? Waarom? Hoe? Wat?

Al een tijdje hink ik op twee gedachten op mijn blog. Ooit begon ik Meer geld, minder stress een beetje als een blog over financiële vrijheid en ondernemen. Vooral in het begin schreef ik ook veel over ondernemen. Maar… mijn gemiddelde lezer is geen ondernemer en heeft daar ook helemaal geen interesse in. We willen wel meer geld verdienen, maar eigenlijk vooral besparen en stress verminderen.

In de loop van de tijd is het ondernemersverhaal steeds verder naar achteren verdwenen. Tegelijkertijd krijg ik steeds vaker mails over mijn blog. Mensen willen graag meer leren over bloggen en weten hoe ik mijn blog in zo’n korte tijd zo groot heb gemaakt.

De oplossing

Afgelopen weekend (of eigenlijk tijdens oud & nieuw om precies te zijn) heb ik de knoop doorgehakt (bedankt Janna voor je spontane advies. Er komt een tweede blog, speciaal over bloggen. En om precies te zijn over hoe je professioneel blogger kunt worden. En het grappige is, als je eenmaal zo’n knoop hebt door gehakt, gaan de ideeën stromen, en wordt het ineens een heel mooi iets.

Inmiddels heb ik al een domein, een logo, een structuur, een ontwerp, én een business plan. Heerlijk!

De titel: www.profbloggers.nl.  Het duurt nog heel even voor je er ook wat op kunt zien, want inhoud… dat is misschien ook wel leuk. En daar werk ik nu hard aan 🙂

profbloggers

Meer weten over deze blog? Schrijf je dan in voor mijn bloggersnieuwsbrief. Dan houd ik je precies op de hoogte van het hoe, wat, waarom, en… wanneer.

En verder?

Onze gezinsdoelen gaan we morgen vaststellen. Daar wijd ik vast ook nog een blog aan, zeker als er weer aapjes bij komen kijken. 🙂 En verder ga ik gewoon lekker verder met bloggen hier. Ik heb weer wat mooie opzetjes over besparen op je boodschappen, budgetteren en… een paar mooie minder stress-blogs.

Ik kijk er naar uit!

Waar lees jij het liefst over op mijn blog? Verzoeknummers? Laat het vooral weten in de reacties!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: