Snel geld verdienen

Snel geld verdienen? Graag!

Afgelopen dinsdag ben ik van start gegaan met de november bespaarmaand. Een van de beloften die ik toen deed, was dat ik zondags blogs zou plaatsen met tips om meer geld te verdienen. Vandaag is het zo’n zondag. Ik heb echt uitgekeken naar het schrijven van deze blog, want snel geld verdienen, dat willen we allemaal wel toch?

En dan komt hier de domper… Snel geld verdienen, daar is geen recept voor. Sorry. Echt niet.

Is bloggen het antwoord op snel geld verdienen?

Voor de grap googelde ik voorafgaand aan het schrijven van dit bericht op “snel geld verdienen”. Een van de tips waar ik op stuitte was het beginnen van een blog. Daar moest ik echt heel hartelijk om lachen. Degene die dat geschreven heeft, heeft duidelijk zelf nooit geblogd. Blogfoto snel geld verdienenEven for the record: ik werk al vanaf het begin minimaal zo’n 20 tot 30 uur per week aan mijn blog (en vaak nog meer). Dat was dus al die maanden naast mijn (bijna) fulltime baan. Als ik omreken hoeveel ik er per uur mee verdiend heb, kom ik op een negatief bedrag van pak m beet € 0,11 per uur. Dat is dan wel weer leuk hè, dat hoe meer uur ik er aan besteed, hoe goedkoper het per uur wordt. 🙂 Maar rijk worden van bloggen, dat is dus echt niet zo makkelijk. Ik zou het niemand aanraden als strategie in ieder geval (bloggen op zich wel, dat is heel leuk, maar dan gewoon als hobby). Lees ook vooral nog even het interview met Linda van gisteren. Ook dan is wel duidelijk dat bloggen heel hard werken is!

Hoe dan wel?

Toch gaat deze blog over extra geld verdienen. Hoe doe je dat dan wel als bloggen niet de fantastische foolproof-oplossing is waar je van droomde? Door… je raadt het al: meer te werken. Daarin zijn verschillende varianten te bedenken:

 • De mogelijkheden van je huidige werk proberen uit te breiden
 • Nieuw of extra werk vinden

Je huidige werk uitbreiden

De allersnelste manier om meer geld te verdienen is om te kijken of je aan je huidige situatie iets kunt veranderen. Dit is natuurlijk alleen een zinnige tip als je daadwerkelijk werk hebt, maar daar ga ik bij de rest van de beschrijving van deze tip even van uit. Als je nu niet werkt, scroll dan even door naar het volgende hoofdstuk een stukje naar beneden.

Je werktijden uitbreiden

De makkelijkste manier om meer geld te verdienen met je huidige baan is om te proberen meer uren te werken. Dat kan je op incidentele basis doen (als je recht hebt op uitbetaling voor overuren, anders heeft het niet zoveel zin). En je kunt vragen om een uitbreiding van je rooster, als je nog niet fulltime werkt.

In april van dit jaar was mijn ouderschapsverlof op. Op dat moment gingen mijn uren van 32 naar 36, en dat leverde ruim 10% meer salaris op. Best fijn voor die laatste maanden! Dit was natuurlijk wel een makkelijke discussie, op is op. Normaal gesproken is het wel een stuk lastiger om zo’n gesprek met je werkgever aan te gaan. Het is echter wel de moeite van het proberen waard, als je echt omhoog zit.  Niet geschoten is altijd mis per slot van rekening.

Vakantie-uren uit laten betalen

Een makkelijkere variant is om je vakantie-uren op te sparen en uit laten betalen, als dat toegestaan is binnen je contract. Ook hierbij moet je meer werken natuurlijk. Maar goed, daar zei ik hierboven ook al. Snel geld verdienen gaat niet zonder moeite.

Salarisverhoging vragen

De laatste en gelijk lastigste optie is om te vragen om salarisverhoging. Of dat een optie is, hangt sterk af van wat je voor werk doet, wat de afspraken zijn en … hoe assertief je bent. Mocht je dit willen proberen: veel succes! Ik duim voor je!

Nieuw werk vinden

De tweede optie om meer geld te verdienen is om extra werk te vinden. Dit kan natuurlijk ook als je nu niet werkt. Werken kun je wat dat betreft heel breed zien. Alles wat extra geld oplevert, zou je aan kunnen pakken.

Snel geld verdienenKlussen voor andere mensen

Ik schreef pas al over sites die diensten koppelen aan behoeften van buurt bewoners. Je zou bijvoorbeeld maaltijden kunnen klaarmaken voor Thuisafgehaald.nl. Of je als klusser aan kunnen bieden, of iets dergelijks. Ook oppassen op andermans kinderen of zelfs huisdieren kun je betaald doen. Ook daar heb je diverse bemiddelingssites voor waar je je voor kunt inschrijven.

Creatieve diensten online aanbieden

Niet alleen Nederlandse, maar ook internationale sites kunnen je helpen om meer geld te verdienen. Ben je handig in het maken van websites? Of kun je goed logo’s ontwikkelen? Of goede teksten schrijven (of redigeren)? Dan zou je je diensten kunnen aanbieden op Fiverr. Dat is een website waarbij iedereen zijn diensten kan aanbieden tegen een vergoeding van $ 5. Tenminste, dat dacht ik altijd. In de praktijk wordt voor veel diensten veel meer gevraagd. Dus dat is best de moeite waard om eens in te duiken.

Je eigen winkeltje openen

Ben je heel handig? Dan zou je ook een winkeltje op Etsy.com kunnen openen met spullen die je zelf maakt. Dat kan echt vanalles zijn: sieraden, kinderkleren, deodorant (echt! ga maar kijken), knutselspullen en ga zo maar door. Stephanie van Sixfiguresunder heeft een hele uitgebreide toelichting geschreven over hoe je succesvol kunt worden met een Etsy-shop. Dat is een mooie startpunt, mocht je je hierin willen verdiepen.

Ander werk zoeken

Mocht dit nu allemaal niets worden, dan zou je ook kunnen overwegen om regulier werk (erbij) te zoeken. Wij kregen vorige week een foldertje in de brievenbus van het folderbedrijf dat ze bezorgers zochten. Ook bij onze Aldi hangt een briefje in het raam dat ze winkelpersoneel zoeken. En misschien iets avontuurlijker: de NS zoekt altijd conducteurs. Natuurlijk moet je altijd kijken wat het je nu echt oplevert (belastingtechnisch bijvoorbeeld), een paar uur extra werken. Maar als je op zoek bent naar extra geld, en je bent gezond, dan zijn er altijd nog dit soort opties.

Het is te doen

Ik zei het al in de inleiding: snel geld verdienen is niet makkelijk. Er is geen short-cut. Maar als je wil (en je hebt een gezond lijf!), dan zijn er absoluut mogelijkheden. Heel veel succes!

Wie weet nog andere (leukere?) manieren om geld bij te verdienen? En wie heeft er wel eens een extra baantje genomen naast zijn werk om meer geld te verdienen? Vertel het hieronder!

This Article Has 33 Comments
 1. Lonneke schreef:

  Toen wij een inkomensterugval hadden door de crisis, hebben we alles beetgepakt wat we konden vinden. Mijn man is naast zijn eigen bedrijf post gaan lopen op zaterdag (Let op! Als je al een baan in loondienst hebt levert dit niet zoveel op omdat je maar op 1 van de 2 heffingskorting mag toepassen, maar omdat mijn man een eigen zaak heeft hebben wij wel geprofiteerd van de heffingskorting bij de post) en ik ben krantjes en folders gaan lopen naast mijn baan in de supermarkt, dit zijn bijverdiensten, geen loon.
  Ook heb ik invalwerk gedaan met de ochtendkrant, dit was zwart.
  En sinds 2015 heb ik ook een eigen bedrijf; in cupcakes en taarten. Dat loopt niet superhard nog, maar het is toch leuk en ook een beetje hobby.
  Werken in de supermarkt doe ik nog steeds en dankzij diverse projecten is het inkomen van mijn man via de zaak weer flink gestegen.
  We hebben dan ook de meeste krantenwijken weer opgezegd en eind deze maand loopt mijn man voor de laatste keer post.
  Want hoe fijn het ook is om extra geld te verdienen als je het nodig hebt, rust in huis is ook wat waard!

  • Lonneke schreef:

   En dan vergeet ik nog de vele marktplaats verkopen en hoe vaak ik op de kofferbak verkoop heb gestaan! Niet met alleen maar eigen spullen maar als je dat regelmatig doet komen familie en vrienden ook regelmatig met spullen aanzetten 🙂

  • Mama Tinus schreef:

   Wat betreft heffingskorting; deze wordt bij een tweede baan volgens mij achteraf berekend. Ik kreeg tenminste altijd een mooi bedrag terug na mijn aangifte en dat was volgens mij de heffingskorting.

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je voor je uitgebreide reactie! Ik vind het heel knap hoe jullie dit aangepakt hebben. En je hebt helemaal gelijk: rust in huis is heel belangrijk.

 2. Mr FOB schreef:

  Ja, bloggen moet je vooral voor de lol doen. Mooi als je er iets aan overhoudt, maar dat moet niet je hoofddoel zijn. Maar een negatief inkomen van 0,11 euro/uur uit je blog bij 20-30 uur per week en een blog dat een aantal maanden bestaat; betekent dit dat je in die maanden al honderden euro’s kosten aan je blog hebt? Waaraan ben je die kosten dan kwijt als ik vragen mag? Ik heb ben minder dan 9 euro aan domein- en hostingkosten kwijt dit jaar en da’s alles…

  • meergeldminderstress schreef:

   🙂 Ik was al bang dat iemand dit na ging rekenen. Ik heb het niet precies uitgerekend. Ik ben wel meer dan jij kwijt aan domein- en hostingkosten, daar moet ik nog eens goed induiken. Waar zit jij met je site?
   Andere kosten zijn bijvoorbeeld voor Buffer, waar ik gebruik van maak voor het inplannen van Social Media-berichten. En ik heb net een cursuspakket aangeschaft van € 99.

 3. Consuminderen schreef:

  Ik lees veel verschillende mogelijkheden in een blog! Ik vind het moeilijk om hier op te reageren. Ik doe een onderwerp: ik zag in de winkel waar ik mijn post.nl pakje af gaf, dat ze iemand zochten. Deze moest allerlei kwaliteiten bezitten en dat iedere dag. Ik zag links een vrouwelijke winkelbediende die dat niet had. Misschien had ze haar dag niet, dat kan natuurlijk. Ik werd geholpen door de eigenaar. Ik had direct kunnen solliciteren natuurlijk. Maar ik heb mijn leeftijd tegen.

  Ik zou niet in loondienst willen werken in deze shop. Ik zou zélfs nooit meer in loondienst willen werken. Gisteravond at ik bij vaarvriend en ik vertelde hem, dat ik destijds met hem discussieerde zonder effect trouwens. Hij wees mij altijd op mooie huizen aan de Rotte. Hij vertelde me dat dat kon als ik in loondienst werkte. Een bankdirecteur werkt in wezen ook in loondienst.

  Zalm, de ceo van abn amro gaat nu met pensioen. In zijn contract staat dat wanneer de bank naar de beurs werd gebracht hij daar recht op had. Ik zei heel vaak dat hij dan pas afscheid zou nemen. Mensen vertelden mij dat ik het helemaal niet bij het rechte eind had.
  Hij vertrekt en krijgt zijn afscheidscadeau mee. Heel veel ontslagen bij abn amro nu, want beursgenoteerd, net als vroeger. Deze bankdirecteur in loondienst had makkelijk een mooi huis aan de Rotte kunnen betalen.

  • meergeldminderstress schreef:

   Ik ben ook zo blij dat ik niet meer in loondienst werk! Nu maar hopen dat ik daar blij mee kan blijven. Het echte zoeken naar alternatieven gaat nu wel beginnen… 🙂
   En wat Zalm betreft: daar had je het zeker bij het rechte eind. Verbaast mij ook niets…

 4. Jonna@Burgertrutjes schreef:

  Handige tips! Haha, nou snel geld verdienen met bloggen dat is een illusie. Het kost veel tijd en energie dus laat dat snel maar weg Google ;-).

  Het loont ook om bewust aankopen te doen. Heb je het echt nodig?

  • meergeldminderstress schreef:

   Hahaha, ik hoop dat Google naar je luistert.
   En inderdaad, goed op je geld letten levert meer op dan extra verdienen.

 5. S V M V schreef:

  Balen, Ik ben net mijn blog stoppenvoormijnvijftigste.nl gestart en hoopte er wat aan over te gaan houden. Ik hoop in ieder geval nog steeds om niet negatief uit te komen. Dan heb ik een hobby die geen geld kost. Wat wil je nog meer!

  • meergeldminderstress schreef:

   🙂 Het is vooral leuk om te doen, daar gaat het mij ook om. Het kan overigens wel hoor, echt geld verdienen met je blog, in Amerika zijn er legio voorbeelden van. Maar dat is zeker niet snel geld verdienen. Eerder heel langzaam…

 6. Superheldin schreef:

  Een manier om snel geld te verdienen, is volgens mij echt Marktplaats! Als je zorgt voor mooie foto’s en een duidelijke en eerlijke productomschrijving, kan je daar ontzettend veel spullen verkopen. Ik ken iemand die daar zo’n 200 euro per maand mee verdiend, naast zijn fulltime baan. Natuurlijk steekt hij er dan ook wel aardig wat tijd in, maar voor hem is het echt een hobby. Heerlijk toch, als dit je dan ook financieel wat oplevert?

 7. Teunie schreef:

  Ik word zeker niet rijk van bloggen. Maar een 150 euro oer maand levert het me gemiddeld toch wel op (banners). En dat is toch leuk meegenomen. Ik zit bij blogger en dat kost niets.

 8. Ilse van Kreanimo schreef:

  Hahaha, ja van bloggen word je snel rijk zonder iets te doen…. 😉

 9. Marsha schreef:

  Heel leuk artikel! En ja van bloggen zal ik nooit rijk worden haha.

 10. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik verdien inmiddels wel geld met mijn blog, hoewel mijn uurloon inderdaad niet hoog is als ik het omreken. Er gaan vele uren in zitten. Maar ik vind het zo leuk, dat dit me niet uitmaakt.

  • meergeldminderstress schreef:

   Uiteindelijk is dat ook het belangrijkst. Alhoewel het natuurlijk ook wel fijn is dat je er je boterham mee kan verdienen.

 11. Armande.net schreef:

  Mooi overzichtelijke lijst. Ik heb hier vandaag ook over geblogd, er valt best e.e.a. bij te verdienen. Je moet er wel je best voor doen.

 12. Armande schreef:

  Nog een tip: online bijverdienen via freelancer site Upwork. Ik heb er net een blog over geschreven:
  http://armande.net/2016/12/11/online-geld-verdienen-als-freelancer/ (als ik die link er even in mag knallen… 😉 )

 13. Sandy schreef:

  Meer geld verdienen is altijd nog lekker te koppelen met minder uitgeven. Als je (iets) meer gaat verdienen en (iets) minder gaat uitgeven, dan win je aan 2 kanten!

  Bij het aanbieden van diensten via allerhande sites is het belangrijk om in de gaten te houden dat je dit niet ‘straffeloos’ kunt doen. Verdiensten dien je op te geven als box 1 inkomen. Als je daar rekening mee houdt is het misschien opeens een stuk minder interessant om te doen…

 14. […] enige dat je dan kunt proberen is je inkomen te verhogen. Maar… hoe doe je dat? Ik schreef het al vaker, er is (voor zover ik ontdekt heb…) geen “word-snel-rijk”-truc. Gelukkig zijn er […]

 15. […] jij meer geld krijgt voor hetzelfde werk, is dat natuurlijk heel mooi meegenomen. Als je dat nou eens direct op je spaarrekening zet, heb je […]

 16. […] je niet zo’n verkoper en zoek je iets anders? Lees dan mijn blog over snel geld verdienen. Je weet maar nooit… […]

 17. […] geld verdienen? Graag! In mijn artikel Snel geld verdienen? Graag! schreef ik dat salarisverhoging daar één van de beste middelen voor is. Maar dat is niet zo […]

Geef een reactie