Snel geld verdienen? Graag!

snelgeld1

Afgelopen dinsdag ben ik van start gegaan met de november bespaarmaand. Een van de beloften die ik toen deed, was dat ik zondags blogs zou plaatsen met tips om meer geld te verdienen. Vandaag is het zo’n zondag. Ik heb echt uitgekeken naar het schrijven van deze blog, want snel geld verdienen, dat willen we allemaal wel toch?

En dan komt hier de domper… Snel geld verdienen, daar is geen recept voor. Sorry. Echt niet.

Is bloggen het antwoord op snel geld verdienen?

Voor de grap googelde ik voorafgaand aan het schrijven van dit bericht op “snel geld verdienen”. Een van de tips waar ik op stuitte was het beginnen van een blog. Daar moest ik echt heel hartelijk om lachen. Degene die dat geschreven heeft, heeft duidelijk zelf nooit geblogd. Blogfoto snel geld verdienenEven for the record: ik werk al vanaf het begin minimaal zo’n 20 tot 30 uur per week aan mijn blog (en vaak nog meer). Dat was dus al die maanden naast mijn (bijna) fulltime baan. Als ik omreken hoeveel ik er per uur mee verdiend heb, kom ik op een negatief bedrag van pak m beet € 0,11 per uur. Dat is dan wel weer leuk hè, dat hoe meer uur ik er aan besteed, hoe goedkoper het per uur wordt. 🙂 Maar rijk worden van bloggen, dat is dus echt niet zo makkelijk. Ik zou het niemand aanraden als strategie in ieder geval (bloggen op zich wel, dat is heel leuk, maar dan gewoon als hobby). Lees ook vooral nog even het interview met Linda van gisteren. Ook dan is wel duidelijk dat bloggen heel hard werken is!

Hoe dan wel?

Toch gaat deze blog over extra geld verdienen. Hoe doe je dat dan wel als bloggen niet de fantastische foolproof-oplossing is waar je van droomde? Door… je raadt het al: meer te werken. Daarin zijn verschillende varianten te bedenken:

  • De mogelijkheden van je huidige werk proberen uit te breiden
  • Nieuw of extra werk vinden

Je huidige werk uitbreiden

De allersnelste manier om meer geld te verdienen is om te kijken of je aan je huidige situatie iets kunt veranderen. Dit is natuurlijk alleen een zinnige tip als je daadwerkelijk werk hebt, maar daar ga ik bij de rest van de beschrijving van deze tip even van uit. Als je nu niet werkt, scroll dan even door naar het volgende hoofdstuk een stukje naar beneden.

Je werktijden uitbreiden

De makkelijkste manier om meer geld te verdienen met je huidige baan is om te proberen meer uren te werken. Dat kan je op incidentele basis doen (als je recht hebt op uitbetaling voor overuren, anders heeft het niet zoveel zin). En je kunt vragen om een uitbreiding van je rooster, als je nog niet fulltime werkt.

In april van dit jaar was mijn ouderschapsverlof op. Op dat moment gingen mijn uren van 32 naar 36, en dat leverde ruim 10% meer salaris op. Best fijn voor die laatste maanden! Dit was natuurlijk wel een makkelijke discussie, op is op. Normaal gesproken is het wel een stuk lastiger om zo’n gesprek met je werkgever aan te gaan. Het is echter wel de moeite van het proberen waard, als je echt omhoog zit.  Niet geschoten is altijd mis per slot van rekening.

Vakantie-uren uit laten betalen

Een makkelijkere variant is om je vakantie-uren op te sparen en uit laten betalen, als dat toegestaan is binnen je contract. Ook hierbij moet je meer werken natuurlijk. Maar goed, daar zei ik hierboven ook al. Snel geld verdienen gaat niet zonder moeite.

Salarisverhoging vragen

De laatste en gelijk lastigste optie is om te vragen om salarisverhoging. Of dat een optie is, hangt sterk af van wat je voor werk doet, wat de afspraken zijn en … hoe assertief je bent. Mocht je dit willen proberen: veel succes! Ik duim voor je!

Nieuw werk vinden

De tweede optie om meer geld te verdienen is om extra werk te vinden. Dit kan natuurlijk ook als je nu niet werkt. Werken kun je wat dat betreft heel breed zien. Alles wat extra geld oplevert, zou je aan kunnen pakken.

Snel geld verdienenKlussen voor andere mensen

Ik schreef pas al over sites die diensten koppelen aan behoeften van buurt bewoners. Je zou bijvoorbeeld maaltijden kunnen klaarmaken voor Thuisafgehaald.nl. Of je als klusser aan kunnen bieden, of iets dergelijks. Ook oppassen op andermans kinderen of zelfs huisdieren kun je betaald doen. Ook daar heb je diverse bemiddelingssites voor waar je je voor kunt inschrijven.

Creatieve diensten online aanbieden

Niet alleen Nederlandse, maar ook internationale sites kunnen je helpen om meer geld te verdienen. Ben je handig in het maken van websites? Of kun je goed logo’s ontwikkelen? Of goede teksten schrijven (of redigeren)? Dan zou je je diensten kunnen aanbieden op Fiverr. Dat is een website waarbij iedereen zijn diensten kan aanbieden tegen een vergoeding van $ 5. Tenminste, dat dacht ik altijd. In de praktijk wordt voor veel diensten veel meer gevraagd. Dus dat is best de moeite waard om eens in te duiken.

Je eigen winkeltje openen

Ben je heel handig? Dan zou je ook een winkeltje op Etsy.com kunnen openen met spullen die je zelf maakt. Dat kan echt vanalles zijn: sieraden, kinderkleren, deodorant (echt! ga maar kijken), knutselspullen en ga zo maar door. Stephanie van Sixfiguresunder heeft een hele uitgebreide toelichting geschreven over hoe je succesvol kunt worden met een Etsy-shop. Dat is een mooie startpunt, mocht je je hierin willen verdiepen.

Ander werk zoeken

Mocht dit nu allemaal niets worden, dan zou je ook kunnen overwegen om regulier werk (erbij) te zoeken. Wij kregen vorige week een foldertje in de brievenbus van het folderbedrijf dat ze bezorgers zochten. Ook bij onze Aldi hangt een briefje in het raam dat ze winkelpersoneel zoeken. En misschien iets avontuurlijker: de NS zoekt altijd conducteurs. Natuurlijk moet je altijd kijken wat het je nu echt oplevert (belastingtechnisch bijvoorbeeld), een paar uur extra werken. Maar als je op zoek bent naar extra geld, en je bent gezond, dan zijn er altijd nog dit soort opties.

Het is te doen

Ik zei het al in de inleiding: snel geld verdienen is niet makkelijk. Er is geen short-cut. Maar als je wil (en je hebt een gezond lijf!), dan zijn er absoluut mogelijkheden. Heel veel succes!

Wie weet nog andere (leukere?) manieren om geld bij te verdienen? En wie heeft er wel eens een extra baantje genomen naast zijn werk om meer geld te verdienen? Vertel het hieronder!

*Disclaimer: Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com 
snelgeld
snelgeld2

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: