The busy budgeter

Slimme budgeteertips die iedereen opvrolijken: the busy budgeter

Voor het in elkaar draaien van mijn budgetcursus, heb ik heel veel andere sites bezocht om te kijken naar de verschillende manieren en de beste tips. Een van de blogs die als favoriet uit mijn onderzoek kwam, is de site van Rosemarie: The busy budgeter. Zij geeft budget-tips aan mensen die het druk hebben. Briljant concept, en heel mooi uitgewerkt ook!

Daarom staat zij vandaag in the spotlight op mijn blog.

Voor nieuwe lezers van The busy budgeter

Speciaal voor nieuwe lezers heeft ze een start-pagina waarop je kunt lezen wat er allemaal op deze site te vinden is. Zo schrijft ze over hoe ze haar “spender husband” in een spaarder veranderd heeft, maar bijvoorbeeld ook hoe zij zelf kon stoppen met werken door spaarzaam te leven.

Ook organiseert zij zelf een challenge, die iets langer duurt dan die van mij. In 90 dagen leer je om je financiën beter in te richten. Veel van haar tips zijn speciaal voor de Amerikaanse maatschappij van toepassing, maar de basis is natuurlijk hetzelfde als overal. Eerst kijken hoeveel geld je hebt, en dan pas uitgeven.

Bespaartips

Natuurlijk heeft ze ook allerhande bespaartips op haar website staan. Zo heeft ze ideeën over hoe je goedkoop een “datenight” kunt organiseren. En ook hoe je kunt besparen op… boodschappen.

Meer geld verdienen

Mijn favoriete tips zijn echter van een andere orde: tips om meer geld te verdienen! Ook hierbij geldt weer dat niet alles wat zij voorstelt even makkelijk te realiseren is in Nederland. Swagbucks bijvoorbeeld hebben we hier niet. Toch heeft ze ook heel veel ideeën die internationaal goed uit te voeren zijn. Haar artikel over hoe je een eigen bedrijf op zet in een weekend, is heel inspirerend.

Blogtips van The busy budgeter

En als blogger die ook het liefst fulltime zou bloggen, lees ik ook graag al haar blogverslagen en tips om geld te verdienen met je blog. De gigantische bedragen die zij binnen haalt, lijken me voor de Nederlandse markt ook wat onrealistisch. Maar dat het ook hier mogelijk is, om als blogger van je site te leven, dat geloof ik wel.

Mocht je ook ambities op dat vlak hebben, lees haar blogtips dan vooral even door. Wie weet…

Mijn favoriete artikel

Tot slot nog mijn favoriete artikel dat ik op haar site tegen kwam, dat weinig met bovenstaande zaken te maken heeft. Ze blogt namelijk ook nog over hele andere dingen, zoals opvoeden, low-budget knutselen en… het beter organiseren van je tijd en huishouden. Kijk, daar word ik sowieso blij van! Praktische toepasbare tips, waar iedereen wat mee kan.

Ken jij nog bijzondere blogs zoals The Busy Budgeter?

Denk je nu bij het lezen van deze leestip: heee, ik ken ook nog wel een bijzondere blog, die je eens uit zou moeten lichten! Gooi het gerust in de reacties hieronder. Ik ben benieuwd!

 

This Article Has 6 Comments
 1. Doortje schreef:

  Deze site kende ik nog niet, ik ga er eens rondsnuffelen. Bedankt voor je tip! 🙂

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Dat klinkt erg leuk. Ik ga zeker een kijkje nemen!

 3. Koen | 10100.nl schreef:

  Bedankt voor de tip. Ik ga haar blog volgen.

 4. Tien Duizend schreef:

  Dank, ik ga er ook kijken!

 5. Patricia schreef:

  Bedankt voor weer een leuke site tip!! Zal hem op mijn to read lijst zetten 😉

Geef een reactie