Ook besparen op je vaste lasten? Het leverde ons dik € 600 op

alle vaste lasten naar beneden

Aan het begin van deze maand kondigde ik het enthousiast aan. Maart = vaste lasten-maand. Alles wat er naar beneden kon, gingen we naar beneden halen. En dat ging als een trein!

Waar bespaarden we op, en wat leverde het ons op? En... wat kun jij doen om deze besparingen ook te realiseren?

De energierekening: € 200 + bespaard

Het was alweer dik een jaar terug dat we klant werden bij onze laatste aanbieder via Gaslicht.com. Tijd voor een nieuwe. Geheel tegen mijn verwachting in kwam ik bij PowerPeers terecht. Daar kregen we een flinke welkomstbonus door het invullen van deze code:

POWERPEERS5

Als je die gebruikt, dan wordt het automatisch verrekend.

En als klap op de vuurpijl kregen we ook nog flink wat geld terug van vorig jaar. Ok, dat is grotendeels de welkomstbonus dus die zal ik niet opnieuw meerekenen (die krijg je namelijk altijd aan het eind van het jaar pas). Maar het was toch leuk.

Het alles-in-één-pakket voor internet, telefoon en televisie: geen besparing

Ondanks een uitgebreid onderzoek vond ik geen nieuwe internet/telefoon/televisie-aanbieder. Ik werd er wel een hoop wijzer over. En ik heb geleerd dat we voorlopig nog wel even goed zitten bij Ziggo.

Onze hypotheek: geen besparing

Van een hypotheekaflossing kwam het ook nog even niet. De laatste maanden was mijn bloginkomen bijzonder netjes. (Meer over mijn leven als professioneel blogger lees je op mijn nieuwe site www.profbloggers.nl. ) Maar... het was nog niet van het niveau van vroeger toen ik nog een loondienst was. Echte aflossingen leken daarom nog even niet op zijn plaats.

Binnenkort gaan we wel weer flink aflossen. Stay tuned...

Mijn creditcard: oeps!

In mijn lijstje van vaste lasten stond oorspronkelijk ook mijn creditcard. Maar... die ben ik vergeten mee te nemen in mijn onderzoekje. Die gaat op het lijstje voor komende maand dus!

En... onze verzekeringen: dik € 400 bespaard!

En de grootste klapper... Onze verzekeringen! Onze rechtsbijstandsverzekering, autoverzekering en reisverzekering kwamen ook op mijn blog aan bod. Alles bij elkaar bespaarden we daar bijna € 35 per maand op door nog eens goed te vergelijken en onze wensen op een rij te zetten.

Dat is bij elkaar  dik € 400 per jaar dus. Lekker snel verdiend! En... ook belangrijk: we zijn nog steeds goed verzekerd. Alleen sluiten de verzekeringen en onze situatie nu beter op elkaar aan.

Ook aan de slag met je verzekeringen? Doe mijn mini-cursus Verzeker je goed! Dan leer ik alles dat je nodig hebt om je goed te verzekeren zonder teveel te betalen.

Besparen op je woonlasten? Dat levert langdurig geld op

Vaste lasten en vooral woonlasten zijn zulke saaie dingen om geld aan uit te geven. Daar bespaar ik het liefst zoveel mogelijk op, zodat er meer over blijft voor de leuke dingen in het leven. (En met die € 600 die wij nu besparen.... Daar weet ik nog wel wat leuke bestemmingen voor.)

Daarom heb ik een nieuwe cursus gemaakt: besparen op je woonlasten.

Om jou ook te helpen met besparen op je woonlasten, heb ik een nieuwe cursus gemaakt. In deze cursus neem ik je mee langs allemaal woonlasten en laat ik je zien of jij hier mogelijk ook op kunt besparen.

Wat levert het je op?

Kort gezegd levert deze cursus je de wetenschap op dat je woonlasten op zijn laagst mogelijk zijn. Rust dus. En... mogelijk ook flink wat besparingen. Tot slot levert het je een mooi toekomstplan op, zodat je weet waar je het voor doet.

Als je deze cursus doet, leer je namelijk op systematische wijze door je woonlasten heen te gaan. Je gaat aan de slag met je huur of hypotheek, en met alle andere vaste lasten rondom je huis. En je maakt dus een mooi plan voor de toekomst!

Let op: het is géén verzameling met bespaartips! Die kun je overal zelf wel vinden. In ieder geval overal op deze blog. 🙂

Wat is het dan wel?

Het is een uitgebreid stappenplan waarmee jij concreet aan de slag kunt. Je ontvangt een handig e-book met uitleg en een e-werkboek dat je kunt printen en waarin je al jouw informatie kunt opschrijven.

Twee varianten: huurhuis of koophuis

En... omdat het natuurlijk enorm scheelt of je een huis huurt of een huis koopt, heb ik twee varianten gemaakt. Eentje over besparen op je woonlasten voor huurders, en eentje over besparen op je woonlasten voor kopers.

Handig!

Variant huurhuis

Variant koophuis

*Disclaimer: Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Dit betekent dat als ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel afbeeldingen van Shutterstock.com

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.