Extreme aflosverhalen en challenges verzameld

Extreme aflosverhalen

Op vrijdag bespreek ik altijd een leuke site waarvan ik denk dat jullie er ook blij van worden. De site van vandaag, Family Balance Sheet, kwam ik pas geleden pas tegen toen iemand een artikel hiervan op Facebook aanprees. En dat is eigenlijk gek, want ik ben echt dol op verhalen over mensen die “paid off over six figures in debt!” En deze blog staat  vol met extreme aflosverhalen! Leuk, leuk, leuk!

Extreme aflosverhalen

Op de pagina Debt free stories lees je een paar van de mooiste verhalen. Er is bijvoorbeeld een familie die € 80.000 afloste, in 4 jaar tijd. Dat doen wij ze niet na! Ook de andere aflosverhalen zijn behoorlijk spectaculair. Leuk hiervan vind ik dat ze erbij vermelden wat nu precies de reden was van die schuld (meestal zijn het studieschulden). En ook wat ze precies gedaan hebben om zoveel geld bij elkaar te halen. In totaal heeft ze 16 families geïnterviewd, die gezamenlijk meer dan een miljoen dollar af hebben gelost!

Haar eigen schuldverhaal

Op dit moment is ze ook zelf actief haar schulden aan het aflossen, om zo financiële vrijheid te bereiken. Het gaat in haar geval trouwens alleen om een hypotheek, haar studieschulden is ze waarschijnlijk al lang kwijt. Ze doet dat anders dan Dave Ramsey adviseert, en dat vind ik heel verfrissend. Ze spaart namelijk ook voor haar pensioen. Nu is dat in Nederland allemaal wat anders (en net iets beter) georganiseerd, maar haar argumenten gelden hier ook.

Extreme challenge 1: een bespaarmaand om € 1000 te besparen

Op mijn site doe ik ook regelmatig no-spend-challenges. En afgelopen november ook eentje waarmee ik € 1000 extra wilde besparen. Dat blijkt Kristia ook gedaan te hebben. Zij noemt het 31 dagen om $ 1000 te vinden. Haar tips zijn niet heel extreem, maar ze zijn toch net weer anders dan die van mij. Ze was in ieder geval heel goed in geld vinden ook. Doe er je voordeel mee, je weet maar nooit. 🙂

Extreme challenge 2: Organiseer je eigen financiën in 31 dagen

Tot slot vind ik haar challenge om in een maand tijd al je financiën te organiseren echt een aanrader om eens te lezen. Ze heeft allerhande tips over wat je wel en niet moet bewaren en hoe je dat het beste kunt doen. Nu is natuurlijk niet alles van toepassing voor ons, maar vergelijken is wel leuk natuurlijk. Op mijn site heb ik ook een mooi programma, waarmee je je financiën kunt organiseren. Niet in 31 dagen, maar in zoveel tijd als jij nodig hebt (natuurlijk wel met een stok achter de deur van mij). Interesse? Lees verder.

Beetje jammer

Het enige dat ik lastig vind van deze blog is de grote hoeveelheid reclame. Tussen alle Amazon-berichten door moet je op zoek naar de tekst. Die is echter weer zo de moeite waard, dat ik het toch aanbeveel. Succes met erom heen surfen dus…

Ook je aflosverhaal vertellen?

Ben je na het lezen van al deze aflosverhalen ook geïnspireerd om jouw verhaal te vertellen? Dat kan! Stuur een mailtje naar sjoukje@meergeldminderstress.nl, dan ontvang je van mij een vragenlijst. Natuurlijk publiceer ik alle interviews anoniem. Vast bedankt!

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: