Extreme aflosverhalen

Extreme aflosverhalen en challenges verzameld

Op vrijdag bespreek ik altijd een leuke site waarvan ik denk dat jullie er ook blij van worden. De site van vandaag, Family Balance Sheet, kwam ik pas geleden pas tegen toen iemand een artikel hiervan op Facebook aanprees. En dat is eigenlijk gek, want ik ben echt dol op verhalen over mensen die “paid off over six figures in debt!” En deze blog staat  vol met extreme aflosverhalen! Leuk, leuk, leuk!

Extreme aflosverhalen

Op de pagina Debt free stories lees je een paar van de mooiste verhalen. Er is bijvoorbeeld een familie die € 80.000 afloste, in 4 jaar tijd. Dat doen wij ze niet na! Ook de andere aflosverhalen zijn behoorlijk spectaculair. Leuk hiervan vind ik dat ze erbij vermelden wat nu precies de reden was van die schuld (meestal zijn het studieschulden). En ook wat ze precies gedaan hebben om zoveel geld bij elkaar te halen. In totaal heeft ze 16 families geïnterviewd, die gezamenlijk meer dan een miljoen dollar af hebben gelost!

Haar eigen schuldverhaal

Op dit moment is ze ook zelf actief haar schulden aan het aflossen, om zo financiële vrijheid te bereiken. Het gaat in haar geval trouwens alleen om een hypotheek, haar studieschulden is ze waarschijnlijk al lang kwijt. Ze doet dat anders dan Dave Ramsey adviseert, en dat vind ik heel verfrissend. Ze spaart namelijk ook voor haar pensioen. Nu is dat in Nederland allemaal wat anders (en net iets beter) georganiseerd, maar haar argumenten gelden hier ook.

Extreme challenge 1: een bespaarmaand om € 1000 te besparen

Op mijn site doe ik ook regelmatig no-spend-challenges. En afgelopen november ook eentje waarmee ik € 1000 extra wilde besparen. Dat blijkt Kristia ook gedaan te hebben. Zij noemt het 31 dagen om $ 1000 te vinden. Haar tips zijn niet heel extreem, maar ze zijn toch net weer anders dan die van mij. Ze was in ieder geval heel goed in geld vinden ook. Doe er je voordeel mee, je weet maar nooit. 🙂

Extreme challenge 2: Organiseer je eigen financiën in 31 dagen

Tot slot vind ik haar challenge om in een maand tijd al je financiën te organiseren echt een aanrader om eens te lezen. Ze heeft allerhande tips over wat je wel en niet moet bewaren en hoe je dat het beste kunt doen. Nu is natuurlijk niet alles van toepassing voor ons, maar vergelijken is wel leuk natuurlijk. Op mijn site heb ik ook een mooi programma, waarmee je je financiën kunt organiseren. Niet in 31 dagen, maar in zoveel tijd als jij nodig hebt (natuurlijk wel met een stok achter de deur van mij). Interesse? Lees verder.

Beetje jammer

Het enige dat ik lastig vind van deze blog is de grote hoeveelheid reclame. Tussen alle Amazon-berichten door moet je op zoek naar de tekst. Die is echter weer zo de moeite waard, dat ik het toch aanbeveel. Succes met erom heen surfen dus…

Ook je aflosverhaal vertellen?

Ben je na het lezen van al deze aflosverhalen ook geïnspireerd om jouw verhaal te vertellen? Dat kan! Stuur een mailtje naar sjoukje@meergeldminderstress.nl, dan ontvang je van mij een vragenlijst. Natuurlijk publiceer ik alle interviews anoniem. Vast bedankt!

 

This Article Has 20 Comments
 1. Geenbaanmeer.nl schreef:

  En zo zie je maar weer dat als je echt wilt (of als het echt moet), je toch een eind kunt komen met het wegwerken van je schulden en/of het opbouwen van vermogen. In de meeste gevallen is wilskracht de ontbrekende factor. Het idee dat je misschien wel met minder af kan (of moet) is niet populair. Terwijl dit in het echte leven toch allemaal wel mee valt.

  • Het ligt er ook wel een beetje aan hoe je in de schulden bent gekomen. Dat is ook het lastige er van. Het systeem werkt echt niet mee.
   Ik heb zelf geen schulden (tenminste, niet in die betekenis van het woord), maar ik weet wel uit ervaring met cliënten bij het Rode Kruis dat het soms ook wel heel erg moeilijk is om eruit te komen als je er eenmaal in zit. Wat de oorzaak ook was. Lees vooral de blog http://schuldignederland.blogspot.nl/ maar eens.

   • Geenbaanmeer.nl schreef:

    Helemaal mee eens. Sommige mensen komen door hele vervelende omstandigheden in de schulden terecht. Maar je moet er wel rekening mee houden dat veruit de meeste in de schulden komen door dat ze te grote ogen hebben en een te kleine portomonee.
    Ervoor open staan dat je geholpen wordt en dat je die hulp ook accepteerd en ook uitvoerd is wel erg lastig voor de meeste, dat klopt. Maar waar een wil is, is een weg!

 2. Yasr schreef:

  Ook in Nederland kan dit, ken je het blog ‘het rijke wijf’? Zij hebben in 6 jaar bijna 100.000 afgelost.

 3. Koen | 10100.nl schreef:

  Inspirerende website. Bedankt voor het delen.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Wel goed dat een blog zo interessant is dat je als bezoeker de reclame voor lief neemt : ) Dan doe je als blogger echt iets goed.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Slaap als goedkope therapieMy Profile

 5. consuminderen schreef:

  Wat een leuke verzameling blogs. Veel werk. Bloggen in de Engelse taal, heb je zo-wie-zo meer inkomsten en lezerspubliek.
  consuminderen onlangs geplaatst…Vaste lasten 2017 (uitgeklede versie)My Profile

 6. Tanja schreef:

  Mooi om al die verhalen te lezen al krijg ik bij die verschillende Amerikaanse verhalen soms het gevoel dat het daar allemaal zo geweldig gaat, the american dream bedoel ik.
  Ik vond het verhaal van het rijke wijf geweldig en dat is dan voor mijn gevoel dichter bij mij in de ‘buurt’.

  Ik lees ook graag de verhalen op geldloos.nl zoals dit verhaal https://geldloos.nl/verhalen/de-waarde-van-geld

  groetjes
  Tanja
  Tanja onlangs geplaatst…De weg lijkt eindeloos als je begintMy Profile

 7. Rose schreef:

  Altijd leuk inspiratie voer en dat doe je door dit soort verhalen te lezen. Zo was ik vorige week weer geïnspireerd en gemotiveerd door een presentatie van Mr. Money Mustache. Een half uur presentatie die overigens totaal niet verveelt. Waar ik veel in herken maar gewoon even een vitamine moraal boost van krijg omdat je de zelfde mindset deelt en er in verder wilt. Nu zijn wij niet extreem of in een positie om dat te evenaren wat Mr. Money Mustache doet maar wij zijn al zo veel verder dan 2 jaar geleden met een resultaat welke ik nooit had kunnen dromen toen ik aan de verandering begon. Inmiddels zijn we ook niet zo fanatiek en hebben we balans gevonden in extra aflossen en een beetje genieten terwijl we genoeg consuminderen. Terugkijkend een verrijking op ons leven.

  Zie hier de presentatie op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=LfKaLQkTZfQ
  Rose onlangs geplaatst…Ontspullen voor mijn tante en Etsy onlineshopMy Profile

 8. Arjan schreef:

  De stand staat nu op circa €91. 000 sinds oktober 2014! We hopen over 4 jaar te eindigen met een hypotheekje van €50.000 en over 10 jaar stoppen met werken op 55 jarige leeftijd. Nu gaat het minder hard omdat, mijn dochter dit jaar een HBO opleiding gaat starten.

 9. in10jaarfo.nl schreef:

  Ohh.. die kende ik nog niet allemaal. Weer wat extra leesvoer voor komend weekend. Altijd fijn! 🙂
  in10jaarfo.nl onlangs geplaatst…Hoeveel spaargeld heb je nodig?My Profile

 10. Thank you so much for sharing links to my blog, Family Balance Sheet. I was looking at Google Analytics and I noticed some traffic from your website. I’m thankful for the translation, because I do not know Dutch! 🙂 I love to read how other people achieve financial freedom, and I’m glad you enjoyed the series as well.

Geef een reactie