Het jaarplan 2018! Wat kun je verwachten?

financiële rust voor het hele jaar

Vanaf 1 januari draait het op Meer geld minder stress 5 dagen lang om het maken van een prachtig jaarplan voor 2018. Het idee: dit jaar laten we onze goede voornemens uitkomen!

Veel mensen maken jaarlijks goede voornemens, maar gooien die al na een week uit het raam. Daar hoorde ik ook jarenlang bij. Tot ik op een gegeven moment ontdekte dat ik me er echt wel aan kon houden, zolang ik maar wist wat ik ervoor moest doen.

Het roer om

Begin 2013 maakte ik de balans op, en telde eens al onze uitgaven op. Dat was echt een eye-opener. We gaven echt zoveel geld uit aan dingen die we het eigenlijk helemaal niet waard vonden. Teveel aan boodschappen, teveel aan tijdschriften die we niet lazen en teveel aan spullen die we niet nodig hadden.

We maakten een mooi budget, en… het werkte! We veranderden van supermarkt, van energieleverancier en van shop-gewoonten. Dat jaar bespaarden we ruim € 6500!

Sindsdien hebben we al zoveel meer bespaard nog. En nee, we zijn niet ineens een stuk minder leuk gaan leven. Sterker nog, sinds we ons geld goed onder controle hebben, hebben we veel meer over voor de leuke dingen in het leven. Onze vakanties zijn langer en mooier geworden. En onze uitstapjes talrijker. Het helpt dat onze kinderen ook groter zijn nu trouwens en het meer waarderen, maar dat is alleen maar mooi meegenomen. 🙂

Ook op ander gebied helpt een plan

Toen ik eenmaal door had hoeveel ruimte en rust ons financiële plan gaf, ben ik veel meer plannen gaan maken. En elke keer heb ik gemerkt dat dat heel goed werkt. Als je afspraken met jezelf op papier hebt staan, ben je veel meer geneigd je eraan te helpen.

Natuurlijk gaat er nog wel eens wat mis. Het leven laat zich per slot van rekening niet plannen. Dat geldt zowel voor de financiën als voor andere dingen. Net als je denkt dat je een meevaller hebt, gaat de wasmachine stuk. En net als je denkt dat je alles voor elkaar hebt, wordt er een kind ziek.

Maar het voordeel van een plan is wel dat je daardoor het overzicht behoudt, en direct weet waar de speling zit.

Een mooi plan voor 2018

Begin van deze maand kwam er in mijn Facebook-groep herhaaldelijk de oproep voor een plan voor 2018 langs. Wat dat betreft hebben we elkaar wel gevonden in die groep. 🙂 (Meld je ook gerust aan als lid, als je hier ook zo blij van wordt!)

Die vraag gecombineerd met mijn eigen jaarplan leidde tot een mooie nieuwe uitdaging! Een jaarplan voor 2018 voor iedereen die zich aan zijn goede voornemens wil houden!

Ik schreef het hierboven al, op 1 januari gaan we los. Dan verschijnt hier dagelijks een blog met tips voor een mooi jaarplan.

Doe mee en maak je persoonlijke jaarplan voor 2018!

Naast deze blogs heb ik ook een mooi aanbod. Als je je inschrijft om samen met mij (en inmiddels vele anderen) een plan te maken, ontvang je niet alleen mails met extra toelichting en opdrachten, maar ook een aantal handige invulbladen.

Hiermee maak je zonder stress je eigen plan voor 2018. Je gaat aan de slag met je eigen doelen, en zorgt voor een plan waar jij ook echt verder mee kan.

Om te zorgen dat je je eraan houdt, krijg je bovendien elke maand een reminder met extra tips om alles bij te werken. Dat is namelijk de enige manier om zeker te weten dat je je doelen scherp voor ogen houdt. En… dan kun je ook nog nieuwe doelen toevoegen als je andere behaald hebt. Leuk, leuk, leuk!

Ja, ik doe mee!

Al tientallen mensen gingen je voor

Zodra ik dit aanbod op mijn blog zette, stroomde mijn mailbox vol met aanmeldingen. Wat een feest! Sluit je aan en schrijf je ook in. 🙂

Ik kijk er naar uit om dit met zijn allen te gaan doen!

Wat zijn jouw goede voornemens? Vertel het me bij de reacties!

Wil jij mee doen aan het programma Financiële rust voor het hele jaar?

Geef je op voor de cursus Financiële rust voor het hele jaar! Dan leer ik je een jaarplan maken en je financiën op orde brengen. Je krijgt daarmee overzicht, en rust. En... je bespaart ook nog een hoop. 

Naast het persoonlijke jaarplan ontvang je als bonus alle materialen van het programma Je financiën op orde, inclusief 3 themacursussen:

 • Ben jij goed verzekerd? (direct beschikbaar)
 • Besparen op je woonlasten? (beschikbaar vanaf februari)
 • Hoe zit je pensioen in elkaar? (beschikbaar vanaf april
 • Sjoukje

  Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

  Click Here to Leave a Comment Below

  Leave a Comment:

  Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.