Dikke winst en een onthulling… Oftewel de cijfers van juli op een rij

blogstatistieken cijfers van juli

And that’s a wrap. Klaar is juli, de maand waarin we een hele maand de hand op de knip hielden. (Nou ja, behalve op vakantie dan…). Vooraf had ik verwacht dat het een moeilijke maand zou worden, zowel op financieel gebied als op bloggebied. En allebei viel het alles mee!

Onze geldzaken in juli…

Afgelopen zaterdag schreef ik er al over in mijn brief aan Daantje. De vakantie gooide wel wat roet in het eten. Tenminste… dat idee had ik. Uiteindelijk viel het mee. We zijn wel over budget gegaan, maar niet zoveel als ik dacht: € 102 (ok, dat klinkt toch wel heel veel zo. Maar goed, als je je realiseert dat dat een tientje per dag is, en dus een ijsje per dag per persoon, dan valt het wel mee toch?) 🙂

De overige kosten waren lager

Mijn budgetten waren dit maand keurig strak ingericht. Toch wisten we daar nog extra op te besparen.

Onze boodschappen kwamen € 2 duurder uit dan gepland, maar in totaal toch € 120 minder dan normaal gesproken in juli. En de uitjes, ondanks dat grapje van Duinrell, kwamen € 9 goedkoper uit dan gepland. Aan cadeaus gaven we € 14 minder uit. En de kinderkosten waren € 54 goedkoper dan ik vooraf dacht. We tankten niet, dus dat scheelde € 70. En aan gaven we € 28 minder dan gebudgetteerd.

En mijn enige splash-budget?

Vooraf had ik geschreven dat ik nog voor € 30 aan zomerkleren zou kopen. Dat heb ik niet gedaan. Ik was € 13,75 kwijt. Het plan was nog wel om voor de vakantie naar de stad te gaan, maar daar had ik het bij nader inzien te druk voor. Bovendien bleek ik, bij het inpakken van de koffer, eigenlijk ook nog meer dan genoeg strandkleren te bezitten. 🙂 Dat viel dus alles mee.

Dikke winst dus!

Als ik alles op tel, kom ik dus toch nog heel positief uit: €209,25 extra bespaard. Ik ben blij dus!

En de andere cijfers van juli

Traditiegetrouw maak ik ook altijd een overzicht van mijn blogcijfers na afloop van de maand. Ervaren bloggers waarschuwen er altijd voor dat de lezers in de zomer op vakantie zijn, en alle cijfers instorten. Dat was vorig jaar bij mij zeker niet zo, aangezien ik toen net begonnen was. Kijk maar.

Maar ook dit jaar viel het alles mee. Ik heb namelijk eind juni mijn Buffer weer eens ingericht. Dat is een tooltje waarmee je posten agendeert die automatisch op je sociale media worden gepubliceerd. Als test heb ik toen de frequentie van mijn berichten iets omhoog gegooid: op mijn Facebook-pagina publiceer ik nu gemiddeld 4 keer per dag een link naar mijn blog. En op mijn Facebook-groep 5 keer, waaronder 2 tot 3 keer met een link naar een blogpost. Dat had een onverwacht goed resultaat.

In de week met het rode pijltje heb ik het ingericht. De weken erna schoten mijn pageviews omhoog. Dat was heel leuk om te zien! Zeker ook omdat de reacties op de groep zo enthousiast waren. Er werd enthousiast gediscussieerd over de onderwerpen en er werden per bericht soms wel tientallen inspirerende suggesties gegeven.

Overigens kwamen de vele bezoekers niet alleen via Facebook. Er deden uiteindelijk ruim 450 mensen mee aan de challenge. Ook zij bezochten mijn blog veelvuldig. En ze zorgden voor een flinke aangroei in mijn ledenbestand. Inmiddels zijn er maar liefst 1550 mensen lid van mijn wekelijkse nieuwsbrief.

Al met al was juli dus een topmaand voor mijn blog!

Het resultaat mag er zijn

Als je kijkt naar de cijfers vanaf het begin van mijn blog, tot aan nu toe, zie je een mooie lijn omhoog (met een dipje in december, en een rare bobbel in april). Nu maar hopen dat dit zo door blijft lopen. 🙂

De plannen (en een onthulling…)

Voor de komende weken en maanden heb ik nog ontzettend veel plannen. Een van de plannen is dat ik… minder ga bloggen. 🙂 Ik ben namelijk bezig met een heel gaaf e-book, dat ik graag zo snel mogelijk af wil ronden. Waar het over gaat, houd ik nog even geheim. Maar dat jullie er blij van worden, dat kan ik nu al voorspellen.

Verder werk ik tegenwoordig steeds vaker samen met andere bloggers. Dat leidde al tot mooie blogs van Eline, van Adrianne en van Linda. Ook starten binnenkort weer de linkparties, samen met Janine van In10jaarFO.

Tot slot staan er weer een aantal leuke interviews klaar, voor de rubriek En toen ging de knop om. Die verschijnen weer vanaf half augustus waarschijnlijk, als de meeste mensen terug beginnen te komen van vakantie.

Ik heb er weer zin in! Jullie ook?

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: