Statistieken Google Analytics september

Cijfertjestijd! Blogstatistieken van september en nieuwe plannen voor daarna

Op veel blogs die ik volg, zie ik mooie maandoverzichten. Soms gaan die over budgetten en bestedingen, dat vind ik sowieso heel leuk. En natuurlijk ook over de blogstatistieken van september. Ook ik heb weer het een en ander op een rijtje gezet.

Blogstatistieken van september

analytics-septemberSeptember begon heel mooi.  En toen besloot Blogger begin september zijn blogrol aan te passen (dat is een mooi tooltje waarmee je link op andere blogs in beeld komt, op volgorde van verschijning. Hoe nieuwer je blogpost, hoe hoger je in de lijst staat, en dus hoe groter de kans dat iemand hem ziet). En toen ontdekte ik hoeveel van mijn blogverkeer via In 10 jaar financieel onafhankelijk  en Consuminderen komt, en van andere Blogger-blogs. Het viel hen zelf ook, zowel In 10 jaar financieel onafhankelijk als Zuinigaan besteedde er aandacht aan. Na een paar dagen was het gelukkig weer opgelost en kwamen de lezers ook weer langs.

Ook half september was er een dipje. Toen kon ik niet op mijn gebruikelijke dag een bericht publiceren, en dat leverde het grootste dal in mijn blogstatistieken van september op. De beste dag kwam een paar dagen later, toen ik een blog over mijn oma publiceerde, en drie dagen achter elkaar een bericht postte. Mijn boodschappenblogs zijn, net als mijn bespaarblogs, altijd het meest populair. De “minder stress“-blogs zijn het minst populair, maar die vind ik het meest interessant om te schrijven. Dus dat houdt elkaar mooi in evenwicht.

Vergelijking met vorige maanden

Alles bij elkaar was september toch weer een maand met mooie cijfers, ondanks de hobbeltjes. Zo kwamen er bijna 5000 unieke bezoekers langs! En brak ik de fameuze 20.000 pageviews-grens.

Blogstatistieken van september

Waar komen jullie vandaan?

Door het probleem met Blogger was ik heel geïnteresseerd hoeveel lezers er nu precies via deze links naar mijn site komen. Dat bleken er ontzettend veel: maar liefst 7.681 pagina-weergaven van de 20.510 kwamen via Blogger. Oftewel bijna de helft! Wow! Heel fijn, die doorverwijzingen! Ook via Facebook gaat het inmiddels heel goed, daar kwamen 1.772 pageviews vandaan. Dan volgt nu een reclamebericht. Wil je ook geen bericht meer missen? Like mijn Facebook-pagina! 🙂 (of niet. Gewoon zelf naar de site komen mag natuurlijk ook). Via Twitter komen er eigenlijk maar heel weinig mensen deze kant op: het leverde maar 142 pageviews op. Ik denk dat dat komt omdat je op Twitter minder kan laten zien van de tekst. Heeft iemand daar goede ervaringen mee? Of nuttige tips voor?

verwijzingen-september

 

Doelen behaald?

Vorige maand publiceerde ik een aantal doelen voor deze maand, die toch wat ambitieus bleken te zijn:

 •  25.000 pageviews -> niet behaald
 • 200 volgers op Facebook (toen 133) -> ruim behaald
 • 250 volgers op Twitter (toen 200) -> niet behaald
 • 50 email subscribers (toen 25) -> niet behaald

Op Facebook heb ik inmiddels 214 volgers! Jeeeh! Op Twitter heb ik er nu 221. Ook al heel mooi! Maar geen 250 dus. Aangezien ik enige tijd geleden al ontdekte dat er vanaf Twitter nauwelijks werd doorgeklikt, ben ik gestopt met daar veel energie in te stoppen. Dat ik mijn doel op dit punt niet gehaald heb, heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

En dan mijn nieuwsbrief… Het is dus echt heel veel werk om die te maken, daar moet ik nog iets op verzinnen. Ik heb nog niet ontdekt hoe ik dat kan automatiseren, en dan kost het gewoon iets van 2 uur per keer. Dat lukt dus niet elke week. Ook daar heb ik daarom niet veel extra promotie voor gemaakt. Ik heb nu besloten om er een maandelijkse nieuwsbrief van te maken. Nieuwe inschrijvingen blijven welkom! Zie hiernaast voor de aanmeldingsbox.

Search Engine Optimization (SEO)

Afgelopen maand heb ik eindelijk tijd gevonden om me eens echt te verdiepen in SEO, aangezien ik toch ook best wel veel kliks heb via zoekmachines: 6% van het totaal om precies te zijn. De meeste zoektermen zijn niet zichtbaar, die worden om de een of andere reden afgeschermd. De zoektermen die wel zichtbaar zijn, zijn soms heel voor de hand liggen (meer geld, minder stress), maar soms ook heel onverwacht. Voor degene met een dochter zonder jas zou mijn advies zijn: nee, dat moet zeker niet. Tenzij ze niet zo hard meer groeit. Dan misschien wel, als ze er dan meerdere jaren mee kan doen. 🙂 En bespaartips azijn… ik hoop dat die persoon niet teleurgesteld was over wat hij/zij hier aantrof. Ik heb namelijk niet heel veel tips op gebied van azijnbesparing. Sorry. Ik zal er eens induiken.

Blogstatistieken van september - zoektermen

Eerste betaalde blog

Ondanks dat de cijfers misschien wat minder waren, en ik niet al mijn doelen heb gehaald, had ik deze maand wel een mooie andere mijlpaal. Ik werd maar liefst twee keer benaderd voor een samenwerking: ik mocht een blog schrijven over een bepaald onderwerp, zonder dat daar verder eisen aan werden gesteld.  De eerste heb ik direct gedaan. Helaas kwam die live op de dag van de blogrol-problemen op Blogger, dus hij is relatief weinig gelezen. Hopelijk doen jullie dat alsnog? Het was een heel interessant onderwerp! Over het tweede aanbod denk ik nog na. Daar kom ik vast nog wel op terug.

Het is natuurlijk nog lang niet kostendekkend, zo’n eerste betaalde stukje. De kosten van een blog zijn veel hoger dan mensen vaak denken. Maar alle beetjes helpen, en het is natuurlijk superleuk om in maand drie van mijn bestaan al zo’n mooi aanbod te krijgen.

Plannen en ambities

Nu de hamvraag: wat ga ik komende maand doen? In ieder geval weer lekker verder schrijven. Er komen nog wat boodschappenblogs aan, en ook nog wel flink wat blogs die geïnspireerd zijn op boeken. En ik ben bezig met onze hypotheek, dus daar zal ik ook zeker nog wat over schrijven.

Mijn ZZP-er-serie is nog altijd in de maak. Ik weet echter nog niet wanneer ik daar precies mee ga starten. Mocht je interesse hebben om mee te doen (het gaat om interviews), mail me gerust: sjoukje@meergeldminderstress.nl

Mijn doelen deze maand zijn wat minder ambitieus (of mogelijk gewoon wat realistischer):

 • Pageviews: 22.000
 • Facebook: 250 volgers
 • Twitter: 230 volgers
 • Email: 35 subscribers

Ik ben benieuwd!

Blogtips

Tot slot vestig ik graag nog de aandacht op een nieuwe pagina op mijn blog: blogtips. Vele  bloggers hebben zoals gezegd een blogrol. Dat kan niet op mijn type blog. Maar ik wil natuurlijk wel graag doorverwijzen naar blogs die ik graag lees. Bij deze dus de oplossing. Go check them out!

 

This Article Has 27 Comments
 1. Mr FOB schreef:

  Dat zijn nog steeds cijfers om trots op te zijn, Sjoukje! Je “not provided” zoekresultaten kun je trouwens inzien via Google Search Console => Zoekverkeer => Zoekanalyse. Ga zo door.

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je!
   Goeie tip, dat wist ik niet! Ik heb inmiddels gekeken, en het zijn niet hele andere zoekwoorden. Jammer, ik had me wel verheugd op nog meer mooie vondsten 🙂

 2. Daantje schreef:

  Zo, dat gaat lekker! 😀 Leuk dat ik in je blogroll sta. 🙂

  • meergeldminderstress schreef:

   Ja, ik ben dol op jouw blog! Die las ik al voordat ik ging bloggen. (En toen las ik verder eigenlijk nog nauwelijks blogs).

 3. marion schreef:

  Mooi overzicht. En ook leuk om te lezen waar je lezers vandaan komen.

 4. Romy schreef:

  Hier mag je best trots op zijn, hoor! Mooie cijfers! Zelf steek ik veel te weinig tijd in de statistieken, het is een beetje kiezen of delen op het moment wat de blog betreft. Goed dat je jezelf concrete doelen stelt.

 5. Project Lonica schreef:

  Ha, daar is ie weer, je uitgebreide bezoekerscijfersoverzicht! Mooie cijfers weer! Ik heb merkte ook een enorme dip toen mijn blog uit alle blogrolls van Blogger was gemikt. Hier dus hetzelfde fenomeen: ik heb veruit de meeste bezoekers aan links vanuit andere blogs te danken.

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je!
   Ja, dat was echt even schrikken he! 🙂 Ik hoop dan ook maar van harte dat dat twee kanten op gaat op een gegeven moment.

 6. Mama Lifestyle Blog schreef:

  Goed gedaan Sjoukje! En binnen slechts een paar maanden tijd al je eerste betaalde klus in de wacht gesleept. Dat doe ik je niet na. Voor je nieuwsbrief zou je MailChimp kunnen gebruiken. Dat programma gebruik ik ook voor ons bedrijf. En Canva is een leuk programma wat je kunt gebruiken voor het ontwerpen. Maar met MailChimp kun je ontwerpen en versturen. De zoekwoorden zou je misschien ook nog terug kunnen vinden in Google Webmaster Tools/hulpprogramma. Heel veel succes en ga vooral zo door!

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je! Zowel voor het compliment als voor de tips! Ik maak nu wel gebruik van MailChimp inderdaad, maar ik vind het heel lastig. Ik ga er nog eens verder in duiken. Als je tips hebt hoe je daarin snel mails kan maken: graag! Canva ken ik niet, daar ga ik ook naar kijken.
   Heel lief dat je zo mee denkt!

 7. Team CF schreef:

  Wow, serieus mooie cijfers! Gefeliciteerd. Kunnen wij nog een hoop van leren.
  Ga vooral zo door, leuke posts.

 8. marleen@burgertrutjes schreef:

  Wat een mooie cijfers hoor! Die groei in je bezoekers is .. wauw 🙂

 9. Ilse van Kreanimo schreef:

  WAUW! Daar mag ik nog van dromen!

  Gefeliciteerd hoor!

 10. Vlijtig Liesje schreef:

  Het gaat met je blog zeg! Leuk! En fijn dat je je statistieken zo deelt.

  Ik vind de blogroll van Blogger één van de leukste dingen van Blogger. En ik vind het altijd jammer dat dit met WordPress niet kan.

  Huisvlijt

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je! Ja, ik vind het heel leuk om te zien, en ik zou het ook heel leuk vinden om statistieken van anderen te lezen. Je leert er altijd wat van. Ik zie trouwens dat mijn Commentluv niet werkt, daar ga ik even naar kijken.

 11. Anouk schreef:

  Jeeetje Sjoukje, wat een prachtige cijfers! Maar je verdient het, want het is duidelijk dat je veel tijd en aandacht besteed aan je blog. En heel erg leuk dat mijn blog tussen je blogtips staat! 😀 Ik wil je trouwens nog even bedanken voor de tip die me laatst gaf, dat boek 48 hour startup van Fraser Doherty. Erg inspirerend!

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je! Wat een enorm compliment! En jouw blog vind ik heel leerzaam en inspirerend, daar wil ik iedereen wel heen sturen.
   Het is echt een geweldig boek he, ik ga het beslist nog een keer luisteren.

 12. Saskia / iliveformydreams.com schreef:

  Wat leuk om dit te zien. Zelf ben ik er totaal niet mee bezig ^^

 13. Nicole schreef:

  Wat een mooi overzicht! volgens mij gaat het hartstikke goed 🙂

 14. Luna schreef:

  Wat leuk dat je alles zo bij kunt houden. Ik heb je blog gevonden door een reactie die je had geplaatst bij lisanneleeft. Ik had je namelijk al een aantal keren voorbij zien komen dus ik dacht nu wil ik weten wat voor blog je hebt. 😉 oh en verder is het eigenlijk mazzel Want sinds kort zoekk ik weer echt naar nieuwe blogs. De blogs die ik al vier a vijf jaar volg zijn leuk maar ik heen weet zijn in nieuwe dingen en andere onderwerpen 🙂

  • meergeldminderstress schreef:

   Ja he, ik vind het echt heel leuk die cijfertjes.
   En leuk dat je me gevonden hebt! Ik krijg altijd graag nieuwe lezers 🙂

Geef een reactie