Cijfertjestijd! Blogstatistieken van september en nieuwe plannen voor daarna

Statistieken Google Analytics september

Op veel blogs die ik volg, zie ik mooie maandoverzichten. Soms gaan die over budgetten en bestedingen, dat vind ik sowieso heel leuk. En natuurlijk ook over de blogstatistieken van september. Ook ik heb weer het een en ander op een rijtje gezet.

Blogstatistieken van september

analytics-septemberSeptember begon heel mooi.  En toen besloot Blogger begin september zijn blogrol aan te passen (dat is een mooi tooltje waarmee je link op andere blogs in beeld komt, op volgorde van verschijning. Hoe nieuwer je blogpost, hoe hoger je in de lijst staat, en dus hoe groter de kans dat iemand hem ziet). En toen ontdekte ik hoeveel van mijn blogverkeer via In 10 jaar financieel onafhankelijk  en Consuminderen komt, en van andere Blogger-blogs. Het viel hen zelf ook, zowel In 10 jaar financieel onafhankelijk als Zuinigaan besteedde er aandacht aan. Na een paar dagen was het gelukkig weer opgelost en kwamen de lezers ook weer langs.

Ook half september was er een dipje. Toen kon ik niet op mijn gebruikelijke dag een bericht publiceren, en dat leverde het grootste dal in mijn blogstatistieken van september op. De beste dag kwam een paar dagen later, toen ik een blog over mijn oma publiceerde, en drie dagen achter elkaar een bericht postte. Mijn boodschappenblogs zijn, net als mijn bespaarblogs, altijd het meest populair. De “minder stress“-blogs zijn het minst populair, maar die vind ik het meest interessant om te schrijven. Dus dat houdt elkaar mooi in evenwicht.

Vergelijking met vorige maanden

Alles bij elkaar was september toch weer een maand met mooie cijfers, ondanks de hobbeltjes. Zo kwamen er bijna 5000 unieke bezoekers langs! En brak ik de fameuze 20.000 pageviews-grens.

Blogstatistieken van september

Waar komen jullie vandaan?

Door het probleem met Blogger was ik heel geïnteresseerd hoeveel lezers er nu precies via deze links naar mijn site komen. Dat bleken er ontzettend veel: maar liefst 7.681 pagina-weergaven van de 20.510 kwamen via Blogger. Oftewel bijna de helft! Wow! Heel fijn, die doorverwijzingen! Ook via Facebook gaat het inmiddels heel goed, daar kwamen 1.772 pageviews vandaan. Dan volgt nu een reclamebericht. Wil je ook geen bericht meer missen? Like mijn Facebook-pagina! 🙂 (of niet. Gewoon zelf naar de site komen mag natuurlijk ook). Via Twitter komen er eigenlijk maar heel weinig mensen deze kant op: het leverde maar 142 pageviews op. Ik denk dat dat komt omdat je op Twitter minder kan laten zien van de tekst. Heeft iemand daar goede ervaringen mee? Of nuttige tips voor?

verwijzingen-september

 

Doelen behaald?

Vorige maand publiceerde ik een aantal doelen voor deze maand, die toch wat ambitieus bleken te zijn:

  •  25.000 pageviews -> niet behaald
  • 200 volgers op Facebook (toen 133) -> ruim behaald
  • 250 volgers op Twitter (toen 200) -> niet behaald
  • 50 email subscribers (toen 25) -> niet behaald

Op Facebook heb ik inmiddels 214 volgers! Jeeeh! Op Twitter heb ik er nu 221. Ook al heel mooi! Maar geen 250 dus. Aangezien ik enige tijd geleden al ontdekte dat er vanaf Twitter nauwelijks werd doorgeklikt, ben ik gestopt met daar veel energie in te stoppen. Dat ik mijn doel op dit punt niet gehaald heb, heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

En dan mijn nieuwsbrief… Het is dus echt heel veel werk om die te maken, daar moet ik nog iets op verzinnen. Ik heb nog niet ontdekt hoe ik dat kan automatiseren, en dan kost het gewoon iets van 2 uur per keer. Dat lukt dus niet elke week. Ook daar heb ik daarom niet veel extra promotie voor gemaakt. Ik heb nu besloten om er een maandelijkse nieuwsbrief van te maken. Nieuwe inschrijvingen blijven welkom! Zie hiernaast voor de aanmeldingsbox.

Search Engine Optimization (SEO)

Afgelopen maand heb ik eindelijk tijd gevonden om me eens echt te verdiepen in SEO, aangezien ik toch ook best wel veel kliks heb via zoekmachines: 6% van het totaal om precies te zijn. De meeste zoektermen zijn niet zichtbaar, die worden om de een of andere reden afgeschermd. De zoektermen die wel zichtbaar zijn, zijn soms heel voor de hand liggen (meer geld, minder stress), maar soms ook heel onverwacht. Voor degene met een dochter zonder jas zou mijn advies zijn: nee, dat moet zeker niet. Tenzij ze niet zo hard meer groeit. Dan misschien wel, als ze er dan meerdere jaren mee kan doen. 🙂 En bespaartips azijn… ik hoop dat die persoon niet teleurgesteld was over wat hij/zij hier aantrof. Ik heb namelijk niet heel veel tips op gebied van azijnbesparing. Sorry. Ik zal er eens induiken.

Blogstatistieken van september - zoektermen

Eerste betaalde blog

Ondanks dat de cijfers misschien wat minder waren, en ik niet al mijn doelen heb gehaald, had ik deze maand wel een mooie andere mijlpaal. Ik werd maar liefst twee keer benaderd voor een samenwerking: ik mocht een blog schrijven over een bepaald onderwerp, zonder dat daar verder eisen aan werden gesteld.  De eerste heb ik direct gedaan. Helaas kwam die live op de dag van de blogrol-problemen op Blogger, dus hij is relatief weinig gelezen. Hopelijk doen jullie dat alsnog? Het was een heel interessant onderwerp! Over het tweede aanbod denk ik nog na. Daar kom ik vast nog wel op terug.

Het is natuurlijk nog lang niet kostendekkend, zo’n eerste betaalde stukje. De kosten van een blog zijn veel hoger dan mensen vaak denken. Maar alle beetjes helpen, en het is natuurlijk superleuk om in maand drie van mijn bestaan al zo’n mooi aanbod te krijgen.

Plannen en ambities

Nu de hamvraag: wat ga ik komende maand doen? In ieder geval weer lekker verder schrijven. Er komen nog wat boodschappenblogs aan, en ook nog wel flink wat blogs die geïnspireerd zijn op boeken. En ik ben bezig met onze hypotheek, dus daar zal ik ook zeker nog wat over schrijven.

Mijn ZZP-er-serie is nog altijd in de maak. Ik weet echter nog niet wanneer ik daar precies mee ga starten. Mocht je interesse hebben om mee te doen (het gaat om interviews), mail me gerust: sjoukje@meergeldminderstress.nl

Mijn doelen deze maand zijn wat minder ambitieus (of mogelijk gewoon wat realistischer):

  • Pageviews: 22.000
  • Facebook: 250 volgers
  • Twitter: 230 volgers
  • Email: 35 subscribers

Ik ben benieuwd!

Blogtips

Tot slot vestig ik graag nog de aandacht op een nieuwe pagina op mijn blog: blogtips. Vele  bloggers hebben zoals gezegd een blogrol. Dat kan niet op mijn type blog. Maar ik wil natuurlijk wel graag doorverwijzen naar blogs die ik graag lees. Bij deze dus de oplossing. Go check them out!

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: