Hoe mijn blog verviervoudigde binnen een jaar

Blog verviervoudigde

September was een bijzondere maand om uiteenlopende redenen. Mijn bezoekersstatistieken schoten door het dak en veroorzaakten een heuse sitestoring. Op Facebook kondigde ik een officiële ledenstop aan. En mijn financiële cursus kreeg vleugels. Met andere woorden, het is tijd voor weer een cijfertjesblog!

Mijn blogdoelen

Een paar maanden geleden ben ik gestopt met het online zetten van mijn blogdoelstellingen. Dat had als belangrijkste reden dat ik niet zo bezig wilde zijn met de cijfers. Dat is geslaagd, ik kijk er niet meer elke dag naar. En al helemaal niet meer meerdere keren per dag. Toch vind ik het altijd wel heel leuk om terug te kijken hoe het gegaan is. En of het nog een beetje in lijn is met wat ik verwacht.

Mijn doelen zijn nu met name gericht op ervoor te zorgen dat ik meer mensen kan inspireren om hun financiën aan te pakken. Dat lukt onder andere met meer lezers natuurlijk. Maar ook met meer mensen die mijn programma volgen. En met mijn challenges mee doen.

Hoe gaat het nu met de blog?

Leuk dat je het vraagt. 🙂 Het gaat dus heel goed met mijn blog, ook met de cijfers. Even een plaatje om dat te illustreren…

statistieken ultimate bloggers bundle

Dat oranje lijntje… Dat was hoe mijn blog het vorig jaar september deed. En dat blauwe lijntje… Dat is nu. Mijn paginaweergaven zijn dus met 365% gestegen… En de gebruikers met 520%! Dus… Daar gaat iets goed. Ik bereik nu veel, maar dan ook veel meer mensen dan toen. Enige puntje van aandacht is wel dat mijn site er af en toe uit ligt… Als dat blijft gebeuren, moet ik mijn hostingpakket vergroten. Daar ben ik dus mee aan de slag.

De kijkers blijven wel iets korter op mijn site dan voorheen. En ze lezen ook minder pagina’s als ze er zijn. Dan zou je kunnen zegen dat daar iets niet goed gaat, maar op zich valt dat ook wel mee vind ik. Ik heb nu namelijk veel meer gebruikers die via sociale media op mijn blog komen, en gewoon het artikel lezen dat ze op Facebook of Pinterest tegenkwamen. Daarnaast heb ik, op (kan ik wel zeggen) veler verzoek, mijn blogs korter gemaakt. 🙂 Ik schreef graag lang en uitgebreid. Nu schrijf ik nog steeds best lang, maar niet meer zo uitgebreid als eerst. Dat vinden mensen fijner. En ik ben sneller klaar. Win, win.

Hoe heb ik dat gedaan?

Als je een blog begint, weten natuurlijk nog niet zoveel mensen dat je bestaat. Hoe langer je bestaat, hoe meer mensen je weten te vinden. Dat is op zich logisch. Dus daar zit zeker een deel van de stijging in. Maar dat verklaart niet deze enorme stijging. Er zijn namelijk duizenden blogs die al veel langer bestaan, en niet deze hoeveelheden mensen bereiken.

Wat verklaart het dan wel? Drie dingen:

  • Mijn eigen focus op de blog: ik besteed veel aandacht aan mijn blog. Ik volg ook veel cursussen over bloggen en probeer zoveel mogelijk erover te leren van andere ervaren bloggers.
  • Ik schrijf over onderwerpen waar mensen vragen over stellen. Als je schrijft waar mensen meer over willen weten, gaan ze het lezen. 🙂
  • Ik heb een fantastische Facebook-groep.

De focus en de cursussen

Vorig jaar oktober heb ik een cursuspakket gekocht. Het waren iets van 50 cursussen en e-books, allemaal over bloggen. Met behulp van de tips van die cursussen heb ik heel veel veranderingen doorgevoerd op mijn blog. Zo ben ik dus meer to-the-point gaan schrijven. Ook heb ik mijn beeldmateriaal aangepast. Ook ben ik veel meer gaan promoten, en ook vooral op slimmere plaatsen. Zo ben ik nu veel actiever op Pinterest, waar mensen juist op zoek gaan naar informatie. (In tegenstelling tot random op Facebook, waar mensen meer komen om geëntertaind te worden).

Deze cursussen zijn maar eens per jaar beschikbaar. Maar… ik heb wel een leuk alternatief voor je.

De onderwerpen

Ik krijg veel mail, en ook veel vragen op Facebook. Die ben ik gaan bijhouden in een overzichtje in excel. Elke keer als ik even niet weet waarover ik moet schrijven, pak ik dat lijstje erbij. Voorbeelden van blogs die uit die lijst gekomen zijn, zijn de blogs in de rubriek De vraag van de week. En de nieuwe reeks Wat levert het op? Ook de artikelen De enige echte bespaartips volgens de kenners komt door een vraag op deze lijst.

Heb je ook een vraag? Zet hem hieronder, gooi hem op Facebook, of zet hem op de mail! Dan komt het antwoord vanzelf een keer langs hier op de blog.

Die befaamde Facebook-groep

Vorig jaar november begon ik een eigen Facebook-groep naar aanleiding van mijn eerste challenge. In eerste instantie was het er supergezellig, met zo’n 70 leden. Daarom besloot ik de groep na de challenge open te laten en om te dopen tot Meer geld, minder stress – bespaartips. In eerste instantie kwamen er mondjesmaat mensen bij, maar van de zomer waren dat er gemiddeld zo’n 500 tot zelfs 700 per week…

Toen de groep 11750 leden had, en we met 5 moderators de stroom berichten bijna niet meer aan konden, heb ik besloten er een ledenstop op te zetten. Verreweg de meeste leden van de groep zijn heel leuk en aardig, maar zeker met de toestroom van nieuwe leden was het soms moeilijk om de trollen en reclamemakers te weren. Nu we dat even gestopt hebben, gaat het stukken beter en is iedereen weer heel gezellig.

Uit de statistieken blijkt dat ook liefst 93% van de leden ook echt actief is in de groep. Hoe bijzonder is dat! Afgelopen maand zijn er maar liefst 54.100 berichten en reacties geplaatst!

En mijn eigen cursussen?

Ik schreef het al in de inleiding: ook mijn eigen programma Je financiën op orde loopt als een trein. In september verdubbelde het aantal leden! Ook schreven veel mensen zich in voor de nieuwste challenge. Met zijn allen proberen we bijna een ton aan spaargeld te vergaren deze maand. Hoe dat verder gaat, vertel ik snel!

Ook succesvol blogger worden?

Update 2018: sinds februari 2018 heb ik een blog, speciaal voor bloggers: www.profbloggers.nl. Hierop vertel ik je alles over hoe jouw blog ook succesvol kan worden. Zo succesvol zelfs dat je er je baan van kunt maken!

Ook heb ik een speciale nieuwsbrief voor bloggers. Daarin geef ik je allerhande tips en tricks. Schrijf je nu in!

*Disclaimer: Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Dit betekent dat als ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel afbeeldingen van Shutterstock.com

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.