Terugblik en vooruitblik: cijfers, bronnen en mooie plannen

blogstatistieken

We zijn weer een maand verder, en dat vind ik altijd een mooi moment om even terug te kijken naar de cijfertjes. En of ik me een beetje aan mijn plannen heb gehouden. (Spoiler: nee…). En natuurlijk wat de nieuwe plannen zijn!

Blogstatistieken

Vorige maand meldde ik dat mijn blogstatistieken in juli wat terug leken te lopen. Nu waren ze in juni ook wel heel spectaculair, dus heel gek was dat niet. Zeker niet omdat we volop in vakantiestemming waren. Ook begin augustus leek het nog wat rustig online: veel dagelijkse bloggers waren wat minder actief, en sommige bloggers waren zelfs een paar weken uit de lucht. Zodra ik zelf echter weer terug was van vakantie, schoten de bezoekersaantallen hier weer omhoog: het aantal bezochte pagina’s was maar liefst bijna 20.000! Wow!

Statistieken juni - augustus 2016

Wat het meeste invloed heeft op de bezoekersaantallen is dus of ik zelf actief ben, en, laten we dat vooral niet vergeten: of ik een interessante blog heb geschreven. De blogs die op hun openingsdag de meeste bezoekers trekken, trekken ook in de dagen en weken erna veel bezoekers. De blogs die op hun openingsdag niet zoveel gelezen worden, worden in de dagen en weken erna ook beduidend minder gelezen. Ik weet dus eigenlijk altijd vrij snel of jullie mijn stukje leuk vinden of wat minder. Heel leerzaam! Zo zijn artikelen over geld (in alle varianten) populairder dan artikelen over stress. En vooral als er een bedrag in de titel genoemd wordt, of er iets over supermarkten in staat. Leuke informatie vind ik.

Mijn meest gelezen blogs van augustus zijn:

Plakkende berichten

Vorige maand schreef ik dat ik een testje ging uitvoeren met artikelen die ik “ondergewaardeerd” vond. Die zette ik tijdelijk bovenaan, door ze “sticky” te maken. Die is geslaagd. Een voorbeeld hiervan was Quick wins – hoe we in 1 jaar maar liefst 6500 euro bespaarden. Driemaal raden wanneer ik dit artikel weer op zijn oorspronkelijke plekje terug zette… 🙂

Statistieken Quick Wins

Bij een van de artikelen (Minder stress – 10 tips) die ik op deze manier op de aandacht bracht, verdrievoudigde het aantal pageviews. (Dat ik het in het hieronder beschreven blogfeestje geplaatst heb, zal waarschijnlijk ook wel geholpen hebben trouwens). Heel fijn dat het alsnog zoveel gelezen is!

Internationaal bezoek

imageOok een leuke feature van Google Analytics is dat ze erbij zetten waar je lezers vandaan komen. Als ik nu op de Realtime pagina kijk, zie ik bijvoorbeeld dat er 5 mensen op mijn site aan het lezen zijn: 1 uit Beekbergen, 1 uit Rijssen, 1 uit Groningen, 1 uit Nijkerk en 1 uit Leeuwarden. (Hm, en nu zijn het er nog maar 3, zo snel kan het gaan. Leeuwarden en Groningen waren uitgelezen.) Toen ik een paar dagen geleden keek, zag ik dat er iemand uit Zuid-Afrika rondkeek op de site. En die was echt geïnteresseerd, want 20 minuten later was hij/zij er nog! Of het was iemand anders uit Zuid-Afrika, dat kan natuurlijk ook. Het overgrote deel van mijn lezers komt natuurlijk uit Nederland, België staat op een tweede plaats, en Duitsland op de derde. In augustus is ook vooral de groep Nederlanders gegroeid, de andere landen zijn juist gedaald.

image

 

Zoekresultaten

Vorige maand was een van mijn plannen dat ik aan de slag zou gaan met SEO, om mijn zoekresultaten te verbeteren. Daar ben ik nog niet helemaal (of eigenlijk helemaal niet) aan toe gekomen. Vandaag las ik echter wel een leuke blog van Blogchick over hoe je kunt zien op welke zoekresultaten mensen op je site terecht komen. Ik heb netjes de aanwijzingen gevolgd, en weet nu de meest voorkomende zoekwoorden, inclusief aantallen kliks en bezochte pagina’s. Met stip op 1: Meer geld minder stress. 🙂 De meeste mensen die daarop zochten, klikten ook door. Dat geldt dan weer niet voor goedkoopste supermarkt, maar daar werd in de 25 vertoningen maar 3 keer doorgeklikt.

Zoekopdrachten

Waar komen jullie verder vandaan?

Deze maand kwamen er vooral heel veel mensen via Facebook. 1153 kliks om precies te zijn! Wow! Ook via de blog Consuminderen kwamen er veel bezoekers langs. Lonica van Lonica Text noemde mijn blog in een van haar eigen artikelen. Daar worden we natuurlijk ook heel blij van.

Ook doe ik tegenwoordig wekelijks mee aan het Blogfeestje van Save the mama, Janske, Meisje Eigenwijsje en Miz Flurry. Hoewel ik eigenlijk een ander thema heb dan de meeste bloggers die hieraan mee doen, leer ik hier wel veel nieuwe blogs kennen. En dat helpt natuurlijk ook.

Mijn plannen

Vorige maand schreef ik dat ik (naast het uitzoeken van zoekmachineoptimalisatie) ook twee series zou starten, over kinderen en geld, en over inspirerende boeken die het thema van mijn blog raakten. Met beide ben ik inderdaad ook gestart. Mijn blog over zakgeld verscheen aan het begin van de maand, maar de blog over kleedgeld heb ik opgeschoven. Ik heb hier nog een aantal vervolgartikelen voor in concept staan, dus die serie bouwt zich langzaam uit.

Ook aan de andere serie ben ik begonnen. Ik heb een artikel geschreven over My big thing, en eentje over Nooit meer te druk. Afgelopen woensdag heb ik in de bibliotheek nog een hele stapel nieuwe boeken gehaald waar ik iets over wil schrijven. Hier haal ik zoveel inspiratie uit! Ik verheug me op het schrijven van deze artikelen in ieder geval.

Een derde serie waar ik al een tijdje aan werk, bestaat uit een aantal interviews met nieuwe ZZP’ers: mensen die net als ik voor zichzelf gaan beginnen, of net begonnen zijn, om aan hun droom te werken. Ik weet nog niet precies wanneer ik deze artikelen ga publiceren, maar ze komen eraan. Wil je meedoen met zo’n interview? Stuur me een mailtje!  sjoukje@meergeldminderstress.nl

Mijn doelen

Elke keer als ik zie hoe onvoorstelbaar goed het al gaat met mijn blog, stel ik nieuwe doelen op. En dan ben ik ineens heel zenuwachtig of ik de tot nu toe behaalde resultaten wel ga evenaren. Ik heb al eerder geschreven, als je je doelen wil halen, deel ze! Bij deze dus.

Voor volgende maand zou ik het heel leuk vinden om de volgende resultaten en blogstatistieken te halen:

  •  25.000 pageviews
  • 200 volgers op Facebook (nu 133)
  • 250 volgers op Twitter (nu 200)
  • 50 email subscribers (nu 25)

Kom je me ook volgen op Facebook en/of Twitter? Vind ik leuk!

Vind ik heel fijn. Bedankt vast! 🙂

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: