De 10 beste vakantietips uit de oude doos

vakantietips

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik drie blogs in het thema vakantie. En nu de zomervakantie (in ieder geval hier) begonnen is, leek het me leuk om hier nog eens op terug te komen.

Blog 1: Minder stress op vakantie – 10 tips om er het meeste uit te halen

De eerste blog in de serie gaat over minder stress op vakantie. Dat lijkt een tegenstelling, maar is het niet. Vakantie levert soms alleen nog meer stress op dan het ontspanning brengt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste tips om de vakantie te laten doen wat hij moet doen: stress verminderen! Hier volgen de drie beste tips.

Tip 1: Slaap van te voren goed uit

Als je oververmoeid op vakantie gaat, is het extra moeilijk om je te ontspannen in een vreemde plaats. Laat staan om het op reis er naar toe al gezellig te hebben. Vorig jaar had ik daar wat moeite mee, vanwege het vroege tijdstip waarop we vertrokken. Dit jaar gaan we weer belachelijk vroeg weg. 🙂 Ach ja. Je kunt ook niet al je eigen tips opvolgen.

Tip 2: Doe waar je zin in hebt!

Dat lijkt een beetje een gekke, maar blijkbaar leggen we onszelf altijd van alles op in de vakantie. Door je daar bewust van te zijn, kun je betere keuzes maken. Waar word je nu echt blij van? En wat hoeft eigenlijk toch niet zo nodig?

Tip 3: Laat sociale media met rust

Als je steeds op Facebook zit, is het lastig om je helemaal op je vakantie te focussen. Die moet ik zelf ook echt onthouden. Mijn blogs schrijf ik vooruit, en ik plan ook mijn sociale media keurig vooruit in. Maar antwoord geven op vragen en leuke reacties liken… Dat is toch niet zo heel makkelijk in te plannen. 🙂 Dat wordt een grote uitdaging.

Nog meer minder-stress-op-vakantie-tips lezen?

Lees hier het hele artikel over minder stress op vakantie

Blog 2: 10 tips voor een budgetvriendelijke vakantie

Dat was te verwachten hè, een blog over hoe je beter met je geld kunt uitkomen op vakantie. 🙂 Ik heb de tips nog eens doorgenomen en even opgefrist. Zo waarschuwde ik vorig jaar nog voor roaming kosten. Maar… dat hoeft nu niet meer hè, nu die zijn afgeschaft.

De beste tips van mijn budgetvriendelijke vakantie-blog:

Tip 1: Bedenk vooraf hoeveel je uit kan (en wil) geven voor een budgetvriendelijke vakantie

Het klinkt niet heel vakantieachtig, maar het werkt echt. Als je op vakantie gewoon alles wil kunnen doen, budgetteer dan ruim. Maar denk er in ieder geval over na. Dat scheelt zoveel stress er na.

Tip 2: Neem strandspullen mee

Pas geleden merkte iemand op mijn Facebook-groep op dat je zonnebrand altijd op vakantie moet kopen omdat de zon sterker is in de zuidelijke landen. Dat laatste geloof ik wel, maar ik ben er toch wel erg van overtuigd dat factor 50 gewoon factor 50 is. Dus… wees verstandig en neem een flinke fles mee. Die kost hier in de supermarkt een heel stuk minder dan in zo’n leuk toeristisch winkeltje a la Playa…

En schepjes en emmertjes… zelfde verhaal. Prop ze in je koffer. Ze wegen niks hè. En het scheelt je 6 ijsjes op vakantie (die je dan wel ter plekke koopt natuurlijk). 🙂

Tip 3: Koop geen troep die je thuis niet wil hebben

Doe het gewoon niet. Niet zo’n schattig klein Eiffeltorentje. Of zo’n leuk schilderijtje. Niet zo’n schattig blousje voor op het strand… Je gaat er hier toch niet meer lopen. Geloof me nou maar. 🙂

Nog meer van deze briljante tips lezen?

Lees hier alle 10 tips met budgetvriendelijke vakantietips

Blog 3: Zijn hand zit op mijn kant! ofwel 9 tips om het gezellig te houden onderweg

Zeker als je langer rijdt met de auto, kan het behoorlijk ongezellig worden op de achterbank. En als je dat oplost door te stoppen en er een hoop snoep en eten in te gooien, nog prijzig ook. Daarom publiceerde ik vorig jaar een hele rits tips met leuke ideeën om het gezellig te houden op de achterbank. Ook handig voor in de trein, de bus of het vliegtuig overigens. 🙂

Leuk detail trouwens… Oorspronkelijk heette deze blog 10 tips om het gezellig te houden onderweg. Maar toen ik ze net nog eens na las en hier en daar aanvulde, ontdekte ik dat het er maar 9 waren. 🙂 Ruim 600 keer gelezen, en niemand die iets zegt hè. Hahaha.

Hierbij de beste 3 tips!

Lego in een koffertje

Tip 1: Geef een dienblaadje als tafeltje

Met een klein dienblaadje op schoot kan er naar hartelust worden getekend, gekleurd, geknutseld, gegeten… Handig!

Tip 2: Neem reisspelletjes mee

Uno,  Skipbo en Monopoly Deal, het is allemaal even leuk op de achterbank (met die dienblaadjes dan hè… Anders is het minder leuk). Ze kunnen zich er uren mee vermaken. En omdat deze spelletjes iedere keer maar een kwartier of zo duren, winnen ze ook allebei vaak genoeg om het gezellig te houden.

Tip 3: Luister naar verhalen

Bij onze bibliotheek zijn allerhande gratis luisterboeken te leen. Ze hebben Dolfje Weerwolfje, Pinkeltje, Foeksia de miniheksSuperjuffie en nog veel meer leuke luisterverhalen.

Ideaal voor kinderen die zich vervelen, maar nog niet kunnen lezen. Of… misselijk en/of moe zijn.

De rest van deze vakantietips ook lezen?

Lees hier de hele blog over de achterbank.

En dan nog tip 10…

Naast al deze “we gaan op vakantie”-tips heb ik ook nog een aantal blogs geschreven voor de “het hoeft allemaal niet zo spectaculair”-vakantievierders.

Blijf lekker thuis

Zo schreef ik in de mei een blog met de beste Staycation-tips. Die Lego-tip… blijft een succes hier in huis!

Of ga een dagje uit

En.. ook maakte ik een verzameling van de leukste budgetvriendelijke dagjes uit. Hier komt binnenkort een vervolg op, aangevuld met de leukste tips van de leden van mijn Facebook-groep. Wil je die alvast lezen? Kom dan gezellig meepraten!

Fijne vakantie!

Wat je ook gaat doen: ik wens je een fijne vakantie.

Wat zijn jullie mooiste low-budget-vakantie herinneringen? En beste vakantietips, zowel op budget- als op minder-stress-gebied?

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: