blogstatistieken cijfers van juli

Bloggen – een kijkje in de keuken

Voor ik begon met mijn blog, heb ik vaak nagedacht over hoe het zou zijn om een blog te hebben. Het leek me wel lastig om elke keer weer een leuk stukje te schrijven (dat valt mee in de praktijk), maar ik dacht dat ik wel een stukje per dag kon schrijven (dat valt dan weer tegen in de praktijk, het kost echt veel tijd!). Het leek me vooral heel spannend of iemand er wel op zou gaan kijken. En of ze ook terug zouden komen. Ik was heel benieuwd naar mijn blogstatistieken.

Ingehaalde blogambities

In mijn blogmap schreef ik op dag 1 de volgende doelen op, die me heel ambitieus leken:

 • Unieke visitors na 1 maand: 50
 • Pageviews na 1 maand: 100

Nou, dat bleek dus echt enorm mee te vallen. Op dag 3 had ik al meer dan 100 unieke visitors, en op dag 4 ook al meer dan 1000 pageviews. Ook daarna namen de aantallen gestaag toe. Laten we het er maar op houden dat ik inmiddels mijn jaardoelen gehaald heb. Binnen een maand. šŸ™‚ Ik ga ze bijstellen.

Hoe kan dat?

Als ik aan mensen vertel dat ik zowaar bezoekers op mijn site heb, vragen ze altijd direct: “hoe heb je dat voor elkaar gekregen?” 1: heel veel geluk. 2: hulp van andere bloggers. In Nederland is een groep lieve bloggers, die rondom hetzelfde thema blogt als ik (besparen met name) en nieuwe bloggers helpt. Binnen een maand na mijn eerste blog hebbenĀ al twee mensen mijn site genoemd op hunĀ een blog. Hierbij de linkjes naar deze fijne blogs:

Daarnaast hebben ook al diverse bloggers mijn site opgenomen in hun blogrol (lijstje met aanbevolen blogs op hun site). En tot slot heb ik op een aantal blogs een reactie geplaatst, waarbij het mogelijk was om mijn url achter te laten. Ook daar hebben veel mensen op geklikt.

Hierbij graag een speciale vermelding voor een hele goede blog:

Waarschijnlijk hebben we een gezamenlijke doelgroep, aangezien ik via deze site verreweg het meeste verkeer heb gekregen. In totaal nu al meer dan 100 keer! Als je deze blog nog niet kent: even gaan kijken, je vindt het vast leuk.

Andere blogs die aan me doorverwezen hebben (of waar ik een reactie had geplaatst waar veel mensen op doorklikken):

Allen, hartelijk bedankt voor de hulp, danwel doorverwijzingen! Ik waardeer het zeer.

Hoe weet je dit allemaal, die blogstatistieken?

Voor ik deze blog opstartte, had ik me nooit verdiept in hoe statistieken precies werkten. Er zijn gelukkig ook vele bloggers die nieuwe bloggers van allerhande uitleg voorzien over hoe je blogstatistieken kunt inzien, en wat je ermee kunt. Met dank aan www.blogtrommel.comĀ heb ik op de tweede dag van mijn officiĆ«le blogbestaan Google analytics en Jetpack geĆÆnstalleerd. En daar komen de meest mooie plaatjes vandaan.

 

Google analytics - week 1 - 2 Google analytics - week 1

 

 

 

 

 

Wat zijn de plannen?

De komende weken zal ik drie keer per week een stukje plaatsen. Met behulp van bovenstaande plaatjes heb ikĀ ontdekt dat vrijdag geen goede dag is om een blog te plaatsen. Ik heb mijn schema daarom vanaf deze week aangepast naar zondag, dinsdag en donderdag. Ik ben bezig met een aantal series, die ik verder zal uitbreiden. Graag breng ik er hierbij een paar onder de aandacht:

 1. Budgetteren kan je leren:
  1. Wat komt er binnen?
  2. Wat gaat eruit?
  3. Je uitgaven goed verdeeld
  4. Doelen stellen – waarom, wat en hoe?
  5. Hoe zorg je dat je je aan je doelen houdt?
 2. Meer geld en minder stress op vakantie (korte special, de komende dagen):
  1. Minder stress op vakantie: 10 tips om er het meeste uit te halen
  2. 10 tips voor een budgetvriendelijke vakantie
  3. 9 tips om het gezellig te houden onderweg
 3. Schulden aflossen
  1. Schulden? Welke betaal je eerst? (Met praktijkvoorbeeld)
  2. Schulden – deĀ eersteĀ stapĀ omĀ eruitĀ teĀ komen
  3. Eerst je schulden aflossen? Of toch eerst sparen?

Tips, ideeƫn, feedback?

Nu mijn blog bijna een maand oud is, hoor ik graag van jullie wat je ervan vindt! Wat vind je interessant, wat niet? Wat kan ik verbeteren? Waar zou je meer over willen lezen? Heb je andere tips voor mijn blog? Laat het me weten! Dat mag zowel in een opmerking als in een mail aan sjoukje@meergeldminderstress.nl

*Disclaimer:Ā Dit artikel bevat afbeeldingen vanĀ Shutterstock.comĀ 
This Article Has 16 Comments
 1. Weer-op-weg schreef:

  Wow! Wat pak jij dat bloggen professioneel aan! Ik heb zelf niet zulk soort fancy statistieken, misschien ga ik dat maar eens aanzetten. Leuk om zo mee te lezen.

 2. VeggieMo schreef:

  Je staat ook op http://www.zuinigaan.blogspot.nl Die website lees ik ook dagelijks en vanaf die pagina klik ik ook vaak door naar andere blogs.

 3. BespaarBalans schreef:

  Leuk dat je hier een blogje aan wijdt! Ik heb een zelfde ervaring. Eind december begonnen met bloggen, met name voor mij zelf. Door met name het opnemen van mijn blog in de diverse leeslijsten, met name die van Zuinigaan, is het hard gegaan. Nu al bijna 100.000 pageviews in ruim een half jaar. Dat had ik nooit verwacht! Maar nogmaals, het is niet mijn hoofddoel. Wel leuk natuurlijk dat de blogs gelezen worden.

  • meergeldminderstress schreef:

   Ik heb jou ook toegevoegd, ineens komen er van jouw site ook een boel verwijzingen. Bedankt šŸ™‚
   Het is leuk he, al die statistieken. Hopelijk lukt het mij ook, 100.000 in een half jaar is echt superveel!

 4. in10jaarfo.nl schreef:

  Ik lees je blog graag en fijn dat je veel bezoekers vanaf mijn blog krijgt! Op naar nog veel meer bezoekers! šŸ™‚

 5. Goh, wat leuk dat het zo snel al vooruit gaat.

  Ik zit na een half jaar aan 2200 unieke bezoekers per maand, maar heb ook niet echt een niche blog.
  Dat scheelt wel!

  • meergeldminderstress schreef:

   Je hebt wel een hele leuke blog in ieder geval, ik heb er net even uitgebreid op rondgeneusd šŸ™‚

 6. doortjesblog schreef:

  Wat ga je snel! En inderdaad zo fijn dat bloggers elkaar weer kunnen helpen op deze manier šŸ™‚

  • meergeldminderstress schreef:

   Het valt nog in het niet bij jouw aantallen hoor, ik heb net je filmpje gezien. Leuk dat je dat zo uitlegt!

 7. Marion schreef:

  Ik heb jouw blog nog maar net ontdekt maar ik zit de hele avond al allerlei leuke en interessante artikelen te lezen.
  Marion onlangs geplaatst…Wat is er zo mooi aan Leeuwarden?My Profile

Geef een reactie