Het meer geld, minder stress-jaaroverzicht 2016!

Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Het zal jullie niet verbazen dat ik dol ben op dit soort nieuwe begin-momenten. 2016 is voorbij, en voor ons is 2017 met veel plezier, heerlijke oliebollen en blije kindertjes begonnen.

Alsof er nog niet genoeg jaaroverzichten zijn, lees je hier vandaag het meer geld, minder stress-jaaroverzicht! Joepie! 🙂 Ok, deze aankondiging is misschien wat overtrokken, maar het leek me toch leuk om wat herinneringen op te halen en natuurlijk ook deze maand weer de statistieken te publiceren. En als ik dan toch bezig ben, is het ook wel leuk om er wat jaarfeitjes bij te halen. Voor zover je ze zo kan noemen, bij een blog die nog geen jaar bestaat. Nou ja, het gaat om het idee.

En… dan is het natuurlijk ook tijd voor een vooruitblik. Daar lees je morgen meer over!

Persoonlijk jaaroverzicht 2016

2016 was een van de meest levensveranderende jaren van mijn leven tot nu toe. Ok, na het jaar dat ik geboren werd, het jaar dat ik besloot niet te gaan studeren na de middelbare school, maar als fulltime oppas aan de slag te gaan, het jaar dat ik toch ging studeren, het jaar dat ik Australië aan alle kanten bekeek, het jaar dat ik trouwde, en niet te vergeten het jaar dat ik moeder werd. Een goede 7e plek dus. 🙂

Vorig jaar was het  jaar waarin ik na veel gesprekken, overwegingen, nog meer gesprekken en flink wat slapeloze nachten besloot om het roer om te gooien. Ik ging voor mezelf beginnen! Na veel brainstormen over de naam van mijn bedrijf, het doel, de strategie en mijn mogelijke diensten, registreerde ik het bedrijf bij de KvK. En ging vervolgens nog lekker een half jaar aan de slag bij mijn werkgever.

In november stopte ik daadwerkelijk met werken in loondienst, en ging ik aan de slag om mijn eigen bedrijf echt handen en voeten te geven. Na wat voorzichtige verkenningen besloot ik het projectmatig aan te pakken. Met succes kan ik wel zeggen! Vlak voor kerst kreeg ik mijn eerste officiële opdracht. Joepie! Ik ben nu officieel in business!

Mijn blog in 2016

Afgelopen zomer lanceerde ik deze blog, na een wat overmoedige belofte in maart waarin ik enthousiast de toen nog niet bestaande blog aankondigde in een interview dat gedrukt zou verschijnen. In juni ging ik daadwerkelijk live, een dag voor het interview daadwerkelijk verscheen, en schreef dagenlang tot diep in de nacht aan de eerste berichten. Bloggen bleek veel leuker dan ik ooit verwacht had. Het schrijven zelf is al leuk, en de reacties erop zijn nog leuker.

Ook bleek ik veel meer inspiratie te hebben dan ik dacht. Ik zit nog altijd niet om onderwerpen verlegen, alhoewel ik wel heel blij word van speciale aanvragen. En van aangeleverde content ook trouwens. 🙂

De eerste resultaten

En de resultaten waren, dankzij een directe vermelding op Opnieuw begonnen, ook direct om over naar huis te schrijven (wat ik ook veelvuldig deed trouwens… Echt iedereen in mijn directe omgeving gooide ik mijn statistieken van de eerste dagen onder de neus. “Kijk nou, er hebben nu al 70 mensen mijn blog gezien! Bizar hè! En nu al 71! Wow!”) Het waren gekke weken.

Heel bijzonder was ook het enthousiasme voor mijn bespaarmaand. Ik startte op Facebook een speciale groep, waar binnen een paar dagen al meer dan 100 mensen lid van waren. Inmiddels zijn we al met ruim 600 leden. Onderling worden regelmatig bespaartips uitgewisseld. In december was ik zelf wat minder aanwezig, maar in januari ben ik hier weer volop bij betrokken.

Het hoogtepunt van het jaar!

De reden dat ik in december wat minder tijd voor tips had, was dat ik in een opnieuw wat overmoedige bui een kerstactie besloot te organiseren. Dat was wel echt het hoogtepunt van mijn jaar! De reacties waren echt geweldig! Hoewel ik mensen maar 2 dagen had gegeven om zich op te geven, deden er uiteindelijk meer dan 100 mensen mee! En de reacties, daar schreef ik met kerst al over, waren echt ontroerend. Volgend jaar doe ik het vast weer. En dan met iets meer voorbereiding. 🙂

De blogstatistieken

2016 jaaroverzicht

Het jaaroverzicht van mijn statistieken op Google Analytics geeft een leuk plaatje. In totaal zijn er maar liefst 31.325 unieke  bezoekers op  mijn blog geweest. En samen hebben ze bijna 150.000 pagina’s bezocht.

En dan nog wat andere feitjes, voor de cijferliefhebbers onder ons…

 • In totaal zijn er 1.486 reacties geplaatst onder mijn berichten. Daarvan is iets minder dan de helft van mij natuurlijk, als reactie op deze reacties. Dus dat zijn er dan toch nog ruim 700 van anderen. Bedankt daarvoor!!
 • Bijna 60% van mijn ruim 30.000 bezoekers is meer dan 1 keer langs geweest.
 • De bezoekers kwamen langs vanuit maar liefst 48 landen! (Of eigenlijk stonden de servers van de computers van die mensen in 48 landen. Er waren er namelijk ook behoorlijk wat afkomstig uit Schotland, waar de servers van mijn oude werkgever staan…). Ook fijn om te weten: het spambezoek is er succesvol uitgefilterd, er zijn geen vreemde hoge percentages uit bijvoorbeeld Rusland aanwezig (wat vaak synoniem is voor spam heb ik inmiddels geleerd).
 • 84% van mijn bezoekers is vrouw, 16% is man. Dat is iets evenwichtiger geworden, in het begin was 99% vrouw, en was mijn vader de enige mannelijke lezer. 🙂

Mijn meest gelezen blogs en een paar aanraders

De top vijf van meest gelezen blogs verbaast me niet, mijn blog wordt verreweg het meest gevonden via de zoektermen “goedkope supermarkt” en “bespaartips”. Die termen doen het op Facebook ook altijd heel goed.

 1. Hoe vind je de goedkoopste supermarkt?  –  4.312 keer gelezen
 2. Meer dan 30 kleine bespaartips die samen zeker € 100 per maand opleveren – 2.721 keer gelezen
 3. Hoe we ons boodschappenbudget halveerden (en de uitgaven ook…) – 2.555 keer gelezen
 4. Wat is een verstandige buffer om aan te houden? (zelfs als je schulden hebt) – 2.041 keer gelezen
 5. 5 slimme tips om te besparen op boodschappen – 1.861 keer gelezen

Mijn persoonlijke favorieten (mag dat als je ze zelf geschreven hebt? Ja hè) die ik graag nog eens onder de aandacht breng, zijn:

 1. Penny wise pound foolish, ofwel: Hoe voorkom je verkeerde zuinigheid?
 2. Soms gaat het net even anders…
 3. Mijn allereerste ZZP-zaterdag, met Merel Lamboo
 4. Welke belangrijke stappen moet je zetten om je eigen bedrijf draaiende te krijgen? (deel 1) en (deel 2)
 5. Begin op tijd. Oftewel hoe je nadenken over je pensioen leuker maakt dan naar de tandarts gaan

 

Plannen voor 2017!

In eerste instantie had ik hier ook een heel verhaal onder gezet met mijn plannen voor 2017. Maar… ik houd jullie nog even in spanning, want die verdienen hun eigen blog. Morgen meer!

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: